• McLeud

    Små barn med ADHD (1-5 år)

    Jag har en son utan någon egentlig diagnos. Men han är sen i utvecklingen och är alltså utvecklingsstörd. Sist när vi träffade hans läkare på Hab så fick hon en idé. Hon såg hur han röjde runt i rummet och hur impulsiv han är. Hon sa att det inte är omöjligt att han kan ha ADHD. Som en del av hans ickediagnos då...

    Han sover dåligt. Vi får ge honom Theralen för att han ska komma till ro på kvällen. Han vaknar ofta mitt i natten och somnar inte om. Han är mycket aktiv och pillar och gör sönder allt. Lägg då till att han inte pratar och har dålig balans. Han förstår mycket men just nu är han omöjlig att få att inte pilla på DVD-splare, fjärrkontroller och annat spännande. Han blir ARG och ledsen. Han har en ganska hög smärttröskel men är ändå ganska försiktig av sig för han vet att det gör ont att bryta armen och foten. Men när han gjorde det grät han bara precis i början men sedan grät han inte mer. Det märktes nästan inte på honom.

    Ja detta blev långt men eftersom vi redan är i hab-svängen så sa läkaren att det går fortare att studera honom och oss eftersom han redan är känd hos dem.

Svar på tråden Små barn med ADHD (1-5 år)