• Makaroner

    Små barn med ADHD (1-5 år)

    Min son är 7,5. Han fick adhd-diagnos då han var 5,5 år. Fick läkarutlåtande för VB vid ung 4,5 år och då var han hyperaktiv och krävde mycket vuxenledning. Kunde inte knäppa knappar, dra upp dragkedja på overallen, inte knyta, inte klippa osv...

    Vi misstänkte redan från början att han var lite utöver det vanliga. Han var envis som synden. Han hade ett hiskeligt humör. Han har alltid haft (även idag) ett jättestort behov av närhet och stöd av en vuxen (helst mamma eller pappa) i allt han gör.

    När han var 6 månader reste han sig upp med stöd för första gången. Då hade han "tvättbräda" på magen. Jag har aldrig sett något annat barn ha rutor på magen... Han har tränat och tränat för att kunna resa sig upp och sedan springa iväg. Han har varit totalt omdömeslös hela tiden. Lär sig inte va misstag. Hög smärttröskel. Han hade öroninflammation när han var 3 år. Vi märkte inget förrens trumhinnan sprack! DÅ hade han ont tyckte han, inte innan. Han cykla 3-hjuling när han var 1 år och fick 3-hjulingsförbud vid 2,5 ung för han gjorde bredställ och kullerbyttor med cykeln. Vi hade sjukvårdsupplysningen på snabbnummer (det var vårt första barn)... Fundersam

    Lillebror är 4 år. Han är normalvild. Honom går att styra med rösten mer. Om han inte får göra det han vill blir han arg, men han accepterar förbudet. Det gör inte storebror. Hela himlen faller ner om han plötsligt måste bryta det han gör eller om han inte får det han ställt in sig på eller om någon bryter ett löfte.


    *RUN Forrest! RUN!*
  • Makaroner

    Min grabb äter Ritalin sen i februari och det funkar jättebra. Han varvar inte upp sig lika mycket och han lättare för att ta motgångar :) Han sover också jättebra, men det för att vi har haft samma rutiner för kvällen sen han var 3 år.


    *RUN Forrest! RUN!*
  • Makaroner

    Det är väl lite det som gör att de drar sig för att ställa diagnos för tidigt. Det svårt att se skillnad och att veta vad som är vad. Vi hamnade på BUPs mellanvårdsprogram när grabben var 4 år. Han KAN sköta sig, men det tar så mycket på krafterna att han tvärslocknar efteråt. Även idag när han fått ett utbrott så somnar han ofta efter det.


    *RUN Forrest! RUN!*
Svar på tråden Små barn med ADHD (1-5 år)