• Loppan­jkpg
    Äldre 2 Feb 11:41
    94502 visningar
    30 svar
    30
    94502

    Små barn med ADHD (1-5 år)

    jag misstänker adhd på min 3 åriga son, dels på grund av att jag själv har diagnos och han är en kopia av mej när jag var liten.

    han sitter inte o leker utan springer ist med grejjerna i handen, fram till han var 2.5 var det omöjligt att läsa mer än några meningar i en bok för han kunde inte vara still. han är väldigt ofokus och enormt envis.
    närhet ska ändast ske på hans initiativ annars blir han lite sur och drar sej undan. han är lätt distraherad och skiftar sysselsättning hela tiden. han är väldigt utvecklad i talet (pratar lika bra som en 5-åring). på dagis tycker dom att han har en väldigt utvecklad lek för sin ålder och han leker redan roll lekar han kan säga till mej typ nu e jag mamma du är kim och han håller den rollen i mer än 10 min och svarar inte som barn utan som jag skulle svarat honom. han blir uppgiven när saker o ting är annorlunda än han förväntat sej tex om vi inte lämnar på dagis samma tid som vanligt och barnen e på väg ut då han är van att äta frukost när kommer då rasar hela hans värld. han har ingen kännsla för hur hårt han tar i saker eller hur hårt han slår mm. tex. när han var 11 månader välte han sin 3 månader äldre kompis när han ville kramas. han är som en bulldoser typ. han läser inte av sociala koder tex. sommarfest på dagisgården vi och alla andra hade med oss fika ist för att sitta o äta vårat fika som jag vet att han tycker om sparang han runt o tog av alla andras (något pinsamt men dom sa bara att han var charmig). sen var det uppträdande vid ett bollplank, alla barn hade övat sånger och samtliga barn i alla åldrar stog eller satt där hela tiden utom kim och ett annat barn, kim sprang o hoppade o stollade sej hela tiden fast jag o personalen sa att han skulle va med eller sitta hos mej. han lyssnar inte utan går enbart på sina impulser och går det emot honom eller om jag säger ifrån får han raseriutbrott. förövrigt är han världens gulligaste kille med ett enormt hjärta som ser andras kännslor och agerar därefter tex är ett barn ledset på dagis hämtar han själv just det barnets napp och ger den till barnet. jag var likadan och min mamma tycker att han är en exakt kopia av mej som barn.

    nu blev det långt, ursäkta!!

Svar på tråden Små barn med ADHD (1-5 år)