• abovo
    Äldre 12 Feb 19:55
    94680 visningar
    30 svar
    30
    94680

    Små barn med ADHD (1-5 år)

    Extra krävande barn, 4 % barn står det att läsa om i boken "Trotsaboken! Malin Alfvén & Kristina Hofsten, Vi Föräldrar, Prisma förlag.

    Där står det träffsäkert. Och just ett stycke om att föräldrar till dessa barn brukar tro att de har någon bokstavsdiagnos. Men oftast så fungerar dessa barn rätt så bra på dagis, hos mormor etc, men INTE hemma eller med förälder. Det är när föräldrarna är med som de känner sig så pass trygga att visa sitt hetsiga humör och alla vilda känslor de bär inom sig.

    Jag har ett sådant barn. Jag funderar jämt på om han skulle ha någon bokstavsdiagnos eller något annat. Så jag har sökt psykolog, talpedagog och frågat ut dagispersonal och familj och vänner. Alla säger att han är helt normal 3-åring, det är så de uppfattar honom. De ser inte samma treåring som jag gör hemma

    Det kan kännas skumt att höra att alla säger att barnet är normalt, när jag själv uppfattar honom som "helknäpp" ursäkta ordvalet, ibland. Har de fel??

    Men när jag läste om 4 % barnnen så var det en sådan AHA-upplevelse! Och psykologen har berättat just detta för oss. Att han är helt normal, trots att han styr oss med järmhand hemma och välter upp och ner på hela vår tillvaro, trots att vi förutsatt oss vara de allra bästa föräldrarna i världen för honom.

    Så, ni som funderar på det här med "4 % barn" låna gärna trotsboken på biblioteket och läs sid 83-95

  • abovo
    Äldre 12 Feb 19:56
    #27

    "Trotsboken" ska det stå

  • abovo
    Äldre 12 Feb 20:36
    #28
  • abovo
    Äldre 12 Feb 20:41
    #29

    Ett annat boktips, en bok jag själv skall införskaffa
    "Explosiva barn" av Ross W Greene

Svar på tråden Små barn med ADHD (1-5 år)