Inlägg från: Eldtroll |Visa alla inlägg
  • Eldtroll

    Omfrysa eller låta vara tinat?

    Jag var hos mina föräldrar i helgen och fick då en halv rökt lax, vacuumförpackad. Problemet är att det tar c:a 6 timmar för mig att komma hem.
    Då tänkte jag att det borde vara bättre att frysa in den och sedan låta den tina sakta under färden hem, än att låta den vara ofryst i rumstemperatur i sex timmar.
    Min mamma hävdade bestämt att man alls inte kan göra så, eftersom jag planerade att frysa in den i mindre förpackningar när jag kom hem. Hon har fått lära sig att man absolut inte får frysa om mat som blivit tinad.
    Någon som vet något i mitt problem? Vågar jag tina mina omfrysta laxbitar igen och äta upp dem, eller kommer jag avlida?

  • Svar på tråden Omfrysa eller låta vara tinat?
  • Eldtroll

    Men är det verkligen värre än att förvara den i rumstemperatur i sex timmar? Om jag fryser den först hålls den i alla fall någotsånär kall?

Svar på tråden Omfrysa eller låta vara tinat?