• Kämparmorsan

    Dockor! Dockvagn! Vilken ska jag välja??

    Vill köpa en docka till min dotter i tvåårspresent, men vilken ska jag välja. Vill ha en naturlig, med hård kropp, som går att bada och som ser anatomiskt riktig ut i de nedre regionerna. Den ska kunna äta och kissa iaf.

    Var inne på att köpa en new born baby först.. är det ngn som har erfarenhet av dem?

    Kollade sedan även på baby born, men hittade bara en med magisk potta som kostade skjortan. Har dock hört att de ska torkas på ngt speciellt vis efter de har badats, stämmer det?? Sen har jag även hört att de är lite väl tunga, kanske iaf för min tvååring?? Dessutom såg jag en bild på en som bara hade ett hål nertill, är det så de ser ut..finns ingen "snipa" eller "snutt"??

    En del har pratat om chou-chou och tycker new born baby är för liten?? Eller är det kansek bara om man har äldre barn?

    Skulel juh helst vilja att denna docka håller ngr år, vilken jag än väljer,..men hons ka juh givetvis kunan leka med den redan nu utan besvär.

    Någon som har ngr tips om dockval?
    Någons om har ngr erfarenheter av dockorna??
    någon som vet ngnstans man kan skicka efter dem billigt eller är de för dyra i frakt??

    Vill även köpa en barnvagn till tösen... men inet betala 500kr. Men helsts ka dte juh vara en liggvagn. hittade ngn billigare men undrar just om den var för låg för att hålla i ngr år. Kanske är en tvååring för liten för en dockvagn i "vanlig" storlek??? Ngn som har tips om vagnar, erfarenheter och inköpsställen??

    Funderade på att beställa från heikmet.. bor så jag kan hämta från lagret. Någon som har ngn erfarenhet av denna vagn? www.hikmet.se/Product.aspx&History=

  • Svar på tråden Dockor! Dockvagn! Vilken ska jag välja??
  • Kämparmorsan

    Nu har jag bestämt mig!! :D Det blir en New born baby från tillverkaren Simba. Det är inte den varianten som de har hos BR och Toys R us utan denna finns hos mindre butiker och bla www.hikmet.se Tycker denna är MKT sötare i uttrycket än den de har hos BR.

    Baby born och baby Annabell och dyl blev det inet pga hur krångliga de är.. man måste torka dem på ett visst sätt efter bad..ska man mata dem m välling så ska de sköljas ur med flera flaskor vatten och sitta på pottan ngn timme.. de är svåra att mata och måste hållas i en viss vinkel osv. Likaså måste de tröstat genom att vaggas i en viss takt och klappas på ryggen i en viss takt osv..alldeles för avancerat för min lilla 2-åriga tös..och för mig! Många barn som tappat lusten för att leka med dockan och blivit besvikna... många some nöjda men inte använder funktionerna.. Hur som så valde jag att INTE köpa ngn sådan till tvåårs-dagen iaf :)

    Det blir nog biltemas liggvagn också..om det finns ngn inne när jag ska dit. Tänkte starkt på att köpa en sulky först..trodde det skulle bli för svårt för dottern att köra en liggvagn..men vi provade i leksaksaffären och så duktigt som hon manövrerade den där, med en gång, i dessa trånga gångar och alla saker som stog i vägen så råder inget tvivel om att det är en liggvagn hon ska ha nu med ens :)

    Nu e nästa dilemma bara om hon ska ha en pojk- elelr flickdocka. Var helt inställd på en pojkdocka..kan vara bra tycker jag att få se hur pojkar ser ut också och att inte allt blir så där flickigt... men samtidigt så förstår jag juh att det måste vara roligare för henne att klä en flickdocka med klänningar och dyl när hon blir lite äldre... men pojkdockan var juh så söt!!! Bruna ögon!! *hehe..

    Min karl tycker jag e hur knäpp som helst som lägger ner så stor vikt i detta dockval.. ;P Men tänkte juh att detta är den fina dockan hon får..så den ska juh hålla och vara rolig. men köper jag en pojkdocka så finns väl risk för att hon vill ha en flickdocka också.. *hehe.. Ja,ja... jag har väl iaf några dagar på mig att bestämma mig innan jag behöver beställa den..hon fyller juh först den 16 jan :)

  • spuff

    Dockor vet jag inget om, men tycker absolut att du ska försöka hitta en äldre begagnad dockvagn. De är så fina och hållbara (tänker 70, 80-tal), med metall istället för plast. Ofta kan man hitta riktigt billiga på blocket eller loppisar. De gamla liggvagnarna är så fina att bädda i också.

  • Kämparmorsan

    *hehe...ställ inte till det frö mig nu... mer att välja ibland ;P

    Just nu funderar jag fortfarande på Flick- eller Pojkdocka... lutar åt pojkdocka, de e svårare att få tag i...så kan hon väl få en flickdocka om ngt år om det nu skulle vara så att hon skanar att ha en sådan ;P

    Sen har jag börjat fundera på om hon och jag ska gå och köpa dockan tillsammans i affären... att göra en grej av det..att få gå till affären och "välja" ut en docka och få ta med den hem...eller om det e rolugare för en 2-åring att få den i ett paket... hon får juh en massa andra paket... men kanske ändå e roligare att få den inslagen... *puh.. så mkt tänk och funderande det skulle bli runt denna docka..*hehe

  • spuff
    lyckligmamma skrev 2009-01-01 13:44:33 följande:
    sån har jag med till dottern. men hon e för liten för den. den e så tung och klumpig.Ja, det kan jag iofs tänka mig, de passar kanske lite äldre barn. Min begagnade docksulky är däremot liten och lätt.
  • lyckligmamma
    spuff skrev 2009-01-01 13:47:04 följande:
    Ja, det kan jag iofs tänka mig, de passar kanske lite äldre barn. Min begagnade docksulky är däremot liten och lätt.Ja, sulky är bra de med. Men min dotter vill gärna bädda ner sina dockor och hundar o alla gosedjur sulky har vi ute. men de är olika hur barn leker
  • lyckligmamma

    Men håller med att de där gamla vagnarna e super. de ska min dotter få ha ute i sommar. så snygg, hon har en röd gammal emmaljunga

Svar på tråden Dockor! Dockvagn! Vilken ska jag välja??