• Äldre 25 Jan 09:24
    1558824 visningar
    6299 svar
    6299
    1558824

    Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder

    Är gravid med andra barnet i v.25 och känner att det trycker nedåt, känns även svullen utanför slidan. Hade så i slutet av förra grav också.
    Är rädd frö framfall men kikade på bilderna och mitt der inte riktigt ut så , en liten knölig boll sticker ner man kan trycka upp den ovanför urinröret.
    Vad tror ni? Man kanske inte kan räkna med att se ut som förr efter en förlossning och jag lider inte av det.
    Kan både kissa och göra nr 2 utan problem och inget problem med läckage.

    Kan man fråga bm om hon kan kika eller gör de gärna inte undersökningar under graviditeten, är rädd att jag ska få skäll och att få höra att dettta är inte normalt, ser inte bra ut.

    Känner inget konstigt vid sex osv, inte sambon heller. Inte lika tight som före men jag var så trång innan så det är bara bra.

    Orolig!

  • Äldre 30 Jan 12:18
    #90

    Hur vet man säkert att det är framfall? Är gravid och svullen men har en knöl som hänger ner i slidan men den är runt 2 cm i diameter kanske, kikade på bilderna som ngn länkat till och där ser det ju ut som ett stort äpple mellan benen. Kan tappen sjunka neråt när man är gravid?

  • Äldre 30 Jan 18:27
    #96

    Min kula är både glatt och räfflad känns det som . Är det farligt med framfall, tänkte på kommande förlossning.

    Det känns mer som en del av väggen skulle ha blivit delad och det är en kula emellan, svårt att förklara men känner ingen tapp högre upp.

  • Äldre 31 Jan 13:48

    Kanske inte framfall du. Efter förra grav. hade jag lite problem med hållet den första tiden, kändes även som det gör i slidan nu, tog ca 4 mån innan jag kände mig ok.
    Om det var ngt borde inte bm sett det på efterkontrollen?

    Min kula är ganska glatt men inte så hård tycker jag det känns mer som om en del av väggen skulle ha fått en utbuktning om ni förstår vad jag menar.
    Ska iaf be bm kolla på måndag.

    Om man får framfall och vill operera kan man göra det privat och bekosta det själv, läste att de ofta inte opererar.

Svar på tråden Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder