• Äldre 5 Jan 11:16
    1568276 visningar
    6299 svar
    6299
    1568276

    Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder

    fortsätter våra diskussioner om ev. framfall

  • Svar på tråden Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder
  • Hibisc­us
    Äldre 12 Oct 14:42

    Så  gynakuten sa att mikrolax inte är bra, varför? man vet inte vem o vad som är rätt-redan när jag var på sjukhuset så blev jag ordinerad av en läkare som kollade mig på dag 3 att ta relaxit som dom har där (stolpiller som mikro, men lite mildare kanske) för jag hade kvar i tarmen....blev lite fundersam om det är bra så här nära op- men man litar ju på att läkare vet vad dom sysslar med...jag fick även en sån på hemresedagen av sköterskan-dag 4, och vid samtal jag hade senare med opläkaren på telefon tog jag upp- om det är farligt för framfallet  om inte allt kommer ut- hon sa då-ta mikro!! hmmmm ...jag blir fundersam...men känner att jag ändå måste lita på att dom vet vad dom gör eller??

  • Hibisc­us
    Äldre 12 Oct 15:06

    So nice: känner du tyngd nu för att du har mens eller annars med-? jag undrar för jag har tyngd varje dag och klumpkänslan...men när jag fick mensen var det med bedrövliga smärtor- kändes nästan som förlossningssmärta o kramper o ett tryck nedåt i 4 dygn är verkligen skiträdd att den j...mensen förstört.. men är också rädd att förstoppningen efter op som var vedervärdig förstört....ja fy vad orolig man blir...känner lite som dig att allt nog inte är ok....det gör mig jätte ledsen..men men hoppas hoppas att så inte är fallet

  • Äldre 13 Oct 10:36

    När jag skrevs ut berättade den läkaren att min vanliga gyn sagt upp sig, att det skurit sig på ngt sätt på den mottagningen så att alla sa upp sig samtidigt.
    Ringde idag och tog reda på vart hon tagit vägen och bokade en tid till henne i december.

    Har också ringt gynmottagningen som opererade och bett att den gyn som opererade mig ska ringa mig, har ju inte pratat med henne efter op och vill gärna fråga lite mer kring återfallsrisk mm. Hon sa till mig att höra av mig om jag vill prata efter op, skönt att hon gav det alternativet själv.

    Har fortfarande en del ont, men det känns bättre för varje dag nu. Även toabesöken känns bättre och bättre.

  • Äldre 13 Oct 21:26

    Jag skrev ett jättelångt inlägg igår som inte kom med får skriva om det i morgon orkar inte idag..

    Typiskt
     

  • Äldre 14 Oct 07:41
    So nice skrev 2010-10-13 21:26:22 följande:
    Jag skrev ett jättelångt inlägg igår som inte kom med får skriva om det i morgon orkar inte idag..

    Typiskt
     
    Fl strular ofta nu tycker jag!!! Skriv gärna igen!
  • Hibisc­us
    Äldre 14 Oct 12:08

    Ååå det är verkligen drygt när man skriver nåt å det inte kommer med..men hoppas du skriver snart igen So nice-tycker det är så skönt att utbyta tankar o symtomer så här efter op, då man inte har en läkare att prata med så fort man blir orolig eller undrar över nåt- man önskar ju att så var fallet- att dom skulle vara mer tillgängliga den här viktiga tiden efteråt.
    Idag kände jag att jag var tvungen att känna efter lite försiktigt i underlivet och huuuu...man får ju nästan rysningar...det är verkligen hopsytt i en stor klump (inte nån rund fin inte.....)kändes som det var hur som helst o jag kom knappt in så hur fanken ska man kunna ha ett samliv?? som det är nu får man väl in en glasspinne kanske...hoppas verkligen inte det ska va så här att allt svullnar ned med tiden- vet ni? det har ju nu faktiskt gått precis4 veckor... ut kom föresten söndervittrad tråd igen..så inte verkar det vara sytt med sån tråd som ska sitta i 2 månader som du har fått Pyttis

  • Äldre 14 Oct 12:18

    Igår ringde läkaren som op upp mig. Jag frågade om återfallsrisk och hon sa att risken är större vid framfall av framväggen än i bakväggen. Ca 20% får återfall av bakväggen men bara varannan behöver opereras igen. Hon sa att om jag behöver opereras igen ska jag säga att de ska staga upp med ett nät för att öka stabiliteten. Jag frågade varför de inte gjorde det nu, då sa hon att det kan bli för stumt och ställa till besvär i sexlivet.

    Hon sa också att orsaken till att jag fortfarande har så ont är att de fick bygga upp mellangården igen. Om jag fortfarande har rejält ont på onsdag nästa vecka ska jag ringa henne, fick tom ett direktnummer!!! Är väldigt förvånad måste jag säga, hon lovade att ordna en besökstid nästa vecka om det behövs!

    Jag har också kollat med spegel och undrar verkligen hur det kommer att bli när det läkt, ser konstigt ut!

    En klump kan betyda  en blodansamling, tycker att du ska ringa och fråga!!!

  • Hibisc­us
    Äldre 14 Oct 14:14

    Ja jag skulle vilja prata med läkare igen-tyvärr är det inte så lätt att få tag i dem och jag känner mig hur tjatig o orolig som helst då jag under sjukskrivningen har fått henne att ringa upp mig vid 2 tillfällen tidigare och några samtal i början till sköterskor på avd, men jag kommer kanske att ringa sen ändå.
    Det jag skulle säga att sist jag pratade med henne (då hade jag innan kännt lite lätt precis i öppningen att där var en klump, vågade då inte känna efter djupare- som jag gjorde idag o blev helt förskräckt....huuuu...)
    så sa jag då att det är en klump (men visste då inte hur stor den var o att den fyller upp hela vaginan kändes det som) sa hon att då jag är riskpatient för återfall - dålig bindväv... var hon tvungen att göra en klump för annars hade jag fått återfall efter 3 månader...så det är förhoppningsvis i sin ordning då...men hoppas verkligen att det inte kommer förbli så med klumpen- då jag känner den hela tiden vid gång och en tyngdkänsla o jag undrar som sagt hur samlivet kommer bli??

  • Äldre 14 Oct 14:30

    och så raderas inlägget igen!!!! Blir så himla irriterad!

    Hella: Konstigt att hon gjorde en klump, verkar helt klart skumt tycker jag, men jag är inte gynekolog!
    Om hon säger att den är där med mening så kanske du inte ska vara så orolig utan avvakta ett tag till.

    Det är nog fortfarande svullet så det bör bli bättre och bättre. Har du fortfarande ont? Känns det svullet och ömt? Jag tycker att det känns som det ser ut på babianer!!! Har suttit på is flera gånger och det är jätteskönt faktiskt!

  • Äldre 14 Oct 23:14

    JA du Hella, vi har väl båda blivit grund lurade på DS!

    Jag har ju redan fått återfall och i mitt fall är nu chansen att det skall hända igen betydligt större än 20 %.
    Dock har jag lite tröst i att det inte var så mycket som behövdes åtgärdas enligt min gynläkare.. Trots detta hade jag precis samma problem som tidigare om inte ännu mer besvär denna gången så jag fattar inte riktigt varför denna op. skulle vara så mkt mindre...

    Jag var på besök hos min privata gynläkare hade hon inte varit privat så hade jag velat att hon utförde min operation men hon tar 25 000 för ett sådant ingrepp..
    Hon kommer från Ryssland och är helt underbar hon berättar sådana historier varje gång.
    Hon berättade att i Ryssland arbetar och utbildar man sig till läkare på samma gång. 
    Så alla ryska läkare börjar sin bana som vårdbiträden för att gå vidare till sjuksköterskor osv..

    När hon kom till Sverige så jobbade hon tillsammans med den första läkaren som op. mig Bo Ansen..
    Hon berättade att alla anser att han i stort sett är en gud. När hon då började sin bana på DS tyckte alla att hon var konstig då hon gjorde allt med patienten själv, preppa inför op "tvätta, sätta kateter-operera för att sedan själv sy ihop...hon sövde till och med sina patienter..

    Hon sa vilket fall till mig att vill man vara säker på att läka fullt ut ska man vänta i 16 veckor med att föra in något i slidan, man ska absolut inte bli hård för då töjs den bakre slidväggen ut.

     

Svar på tråden Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder