• Äldre 21 Sep 16:58
    1559420 visningar
    6299 svar
    6299
    1559420

    Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder

    Hej

    Roligt att det är lite fart i tråden, jag har också fått tid för omoperation den 29/09 alltså om 1 vecka!!
    Kan inte såga att jag ser fram emot detta då jag har gjort det tidigare och tyvärr inte blev bättre..

    Förra gången op endast bare slidvägg nu ska de ta både främre och bakre!! men jag måste, jag har sådana besvär, blir så lätt förstoppad-- hur jag än bär mig åt måste ALLTID hålla emot för att inte hela slidan ska komma ut.
    Jag hoppas att de sträcker muskeln lite mer denna gången nackdelen är att man då kan man bli lite trång .m.a.o man kan  ha problem med samlag...

    All ni som nyss fått barn tycker jag inte ni ska tänka så mycket, amma färdigt och låt kroppen återhämta sig vilket tar runt 1 år. Har ni fortfarande problem efter 1 år så finns det hjälp att få..

    Det gäller att stå på sig!!för inget får man gratis jag fick tjata till mig en op tid trots mina besvär..
    Det är så många tjejer som gå och lider i det tysta helt i onödan!!

    Stå på er tjejer ni är inte ensamma

    Lycka till 
     

  • Äldre 21 Sep 17:01

    nian 74 jag är samma sits som dig hur yttrar sig ditt främre framfall?
    Har du besvär att göra 2:an?

    ÄR du överviktig? förlåt lite nyfikna frågor..
     

  • Äldre 23 Sep 22:20

    Mina besvär yttrar sig också genom att jag får gå och kissa ofta samt om jag väntar med att kissa får jag sitta jätte.
    Kisset tar liksom aldrig slut,,,Sedan kissar jag rakt fram!! strålen pekar framåt!!

    Har precis samma problem närjag ska göra 2: an så jobbigt!! Hatar det. 

    mie02 tyvärr måste jag säga till dig att det spelar ingen roll hur mycket du kniper det har inget med musklerna att göra, framfallet ligger i vävnaden inte i muskeln.

    Jag har super bra muskler och jag har drabbats av både främre och bakre framfall.
    Det som är tråkigt är att jag älskar att springa/löpning och jag tror jag får sluta med det nu pga de påfrestningar det ger.

    Jag får helt enkelt hitta en annan träningsform. 

    Jag ville att de skulle op. allt för 1 år sedan men läkaren tyckte detta var onödigt. Jag tycker att jag har blivit illa bemött hela vägen ingen vill ta mig och mina problem på allvar! Jag hoppas verkligen inte att jag får samma läkare som jag hade sist, för någon drygare människa får man leta efter.

    Jag opereras på onsdag!! usch det ser jag inte fram emot första vecka tycker jag var riktig jobbig.
    Man får se till att vara nära en toalett hela tiden för om du blir nödig måste du gå på en gång!! man klarar inte att hålla sig detta blir dock bättre efter drygt en vecka

    Jag håller er uppdaterade!! 

    Må så gott 
     

  • Äldre 26 Sep 17:26

    mii 79 vad glad jag blir när jag läser det! hoppas ni för min del att det blir bättre denna gången ska påpeka detta med muskeln också skulle inte förvåna mig om dom missat det förra gången.

    Blir så less hoppas hoppas bara att jag blir frisk från detta !
     

  • Äldre 1 Oct 23:08

    Hej 

    Jag är tillbaks efter 2 dygn på sjukhus, denna operaton var betydligt bättre och lättare en den första.

    Nog om detta! denna op var så mycket enklare, blödde ytterst lite och smärtan var minimal. så skönt.
    Min gynäkare sa att hon endast hade fått åtgärda en liten bit av rectocelet och att det mest var intakt efter förra gången!! Jätte skönt att höra.. det betyder att trots att jag är i riskzonen och har fått göra om detta så behövdes inte allt göras om utan bara en liten bit..

    MEn nu gäller det att vara ytterst försiktig!! inga mer tunga lyft, ingen mer löpning för min del " jätteledsen för detta" studsmatta är ett big NONO. 

    Jag slapp göra den främre väggen hon tyckte verkligen inte att det bhövdes dom mätte  hur mycket urin jag hade kvar i blåsan efter jag tyckte att jag hade tömt den och det visade sig inte vara så farligt.. så jag är ok med det vll bara kunna göra 2...

    Tyvärr har jag inte kunnat göra 2an efter min op så jag är precis som dig Hella skit rädd att jag nu måste trycka på och förstöra allt..
     
    Men Hella vilken grej du har gått igenom med ditt defektagrafi?? aldrig hört talas om--
    Jag kommer i vilket fall göra mitt yttersta för att inte fall dig igen är så glad att denna gång blev så mycket lättare  
    Pyttis håller alla tummarna för dig..

    Jag valde att bli sövd och få en morfin spinal (total bäcken bottens bedövning ) konstigt att inte kunna röra bennen alls ( de första 3 timmarna) men jag slapp det första dygnets smärtor..

    Jag mår bra hoppas bara att min mage kommer igång vill inte krysta och ta i..

    Kram till er alla
     

  • Äldre 1 Oct 23:10

    lisafisan om dina muskler har fäst behöver du inte oroa dig det fixar dom, det är värre när bindvävnaden är kaputt det går inte att fixa

  • Äldre 3 Oct 21:20

    Pyttis ett sista råd!!

    Försök tömma tarmen helt innan du läggs in för att tömma den efter är en ren plåga!! Jag fick efter 2 microlax igång min mage och jag satt säkert en hel timme, det var fruktansvärt för man vill verkligen inte krysta, livrädd för att spricka upp igen..

    Apropå illamåendet  Pyttis, jag fick syrgas extra länge efter denna op och slapp illamåendet. så se till och ha kvar den lilla slangen med syrgas i näsan så kommer det nog gå bättre.

    Hella vad hette din läkare på DS min hette Bo Ansen tror  jag en riktig dryg jävel!! denna gången såg jag till att få en annan , (en kvinna) man får verkligen slåss för sin rättighet..

    Kul att det lyckades med ditt knipande, men då hade du säkert en slapp muskel med mig är min muskel perfekt men min bindväv är uttänjd och denna rår inget knip i världen på TYVÄRR!! hade gärna sluppet hela skiten vad det gäller op..

    Jag tycker också att det är jättejobbigt när det gäller alla olika bud!! jag var också hos 2 olika gyn läkare som sa att jag inte led av framfall och 2 som sa att jag hade det,, hur kan det vara så? får de inte samma utbildning eller vad är det frågan om?

    Pyttis håller all tummarna!!
     

  • Äldre 4 Oct 20:48

    Det kommer gå bra, och jag kan glädja dig med att idag lyckades jag göra 2:an idag utan att hålla emot eller kämpa!! Vilken befrielse!! och tro mig när jag säger att jag ska inte göra något för att förstöra detta!! inga lyft eller något..

    Du kommer ha ont och  det kommer vara jobbigt, hörde att det är en jobbigare läkningsprocess med ett bakre rectocele som det så fint heter..
    Men tänk vad skönt när det sedan är över håller tummarna för dig och det är skönt att bli sövd det blev jag..

    Stor kram ! 

  • Äldre 7 Oct 23:28

    pyttis hur mås det?
     

  • Äldre 9 Oct 22:39

    Blir lite sur,, jag har inte alls fått de där råden!! mig sa dom att jag skulle hem och ut och röra  på mig promenader redan från dag 3

    Vad det gäller bad ska jag vänta i 4veckor samma sak med sex, dock har jag haft ytterligare en gynläkare som sa man inte har läkt färdigt förrän efter 16 veckor!! så tidigast då ska man ha sex

    vem omdöme ska man lita på? Jag tyckte din läkare verkar vettigare så jag ska nog följa hennes råd..
    Jag var ute och gick mycket under de första dagarna och 5 dagen kände jag en klump och blev livrädd.. tyvärr har det även lossnat stygn!! har det gjort det hos er?? Jag ringde och fråga om det men det var tydligen ok!!

    Men jag är glad på så sätt att det var en mindre op denna gången vilket jag hoppas leder till att jag inte behöver op mig fler gånger!! De säger  att 30 % får återfall och har man fått återfall har man ännu större risk att få tillbaks det..Jag ska ta det lugnt nu och hoppas på allt blir bra!!¨Jag ska följa dina råd...

    Jag tror verkligen inte det är bra att det har lossat stygn!!

     

Svar på tråden Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder