• Äldre 19 Nov 11:08
    1559405 visningar
    6299 svar
    6299
    1559405

    Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder

    Jag tror jag är tvungen att op främre för nu när dom fixat till bakre så hänger det främre framfallet ner betydligt mer än tidigare, antar att det bakre framfallet höll upp det främre!!

    sexet gör rätt ont i början man får ha glidmedel, för att det ska funka ok! men efter drygt en månad (efter det att man läkt färdigt ca 3 månader efter op) brukar det fungera som vanligt.. jag är enligt mina läkare färdig läkt men kommer vänta att vänta till nyår med sexet!! för jag vill verkligen läka färdigt..

    lycka till 

  • Äldre 22 Nov 20:15

    Helena Maria;

    ledsen att höra att även du har råkat ut för detta. första gången jag op mitt bakre framfall( har endast op detta) så fick jag veta att det är endast äldre kvinnor som har gått in i klimateriet som drabbas av detta, denna gången
    berättade min gynläkare att hon ser lika många kvinnor i 35+ åldern som drabbas.  

    Jag skulle avråda dig att föda vaginalt, om du redan nu har besvär blir det knappast bättre av en förlossning. det råder delade meningar vad som gäller om förlossningen i sig påverkar framfallen jag har hört båda delar. Det man sa i samband med min sista förlossning (barn nr 4) var att allt gick så vansinnigt fort så kroppen (vävnaden har inte en chans att återhämta sig, för hur det än är så visst påverkar graviditeten själv framfallet, men det är ju inte förrän barnet ska ut ur slidan som man riktigt tänjer ut slidväggarna.. så jag rekommenderar att du står på dig vad det gäller ett kejsarsnitt, speciellt när du vill undvika en operation, det kan ju inte bli värre av KS, i vilket fall som helst eller hur?

    Jag känner mig också bättre och bättre ingen tyngd känsla trots långa promenader och jag kan göra 2:an utan att hålla emot så det känns skönt..

    men jag väntar med sex, och jag tar det lugnt..tränar yoga!

    Jag tror att mitt problem förra gången var att jag helt enkelt började löpträna för tidigt och tog inte hand om mig själv tillräckligt väl.

    kram till er alla

     

  • Äldre 29 Nov 10:12

    Pyttis måste fråga vilka problem hade du vid ditt främre framfall??

     

  • Äldre 2 Dec 22:50

    Jag hade också muspruttar tycker nog att dessa har blivit bättre, dock känner jag igen illa luktande flytningar och min gyn läkare som jag upptäckte mitt framfall och skickade remiss till danderyd han berättade att eftersom mynningen hela tiden är öppen så bildas det extra mycket flytningar så det är helt "normal".. Jag lider inte alls av det längre!

    Har du provat och knipa? för musklerna kan ju hjälpa till att "stänga" slidan! 

    Jag känner av mitt framfall i främre väggen mer och mer nu när den bakre är åtgärdad och jag ser den främre väggen i slidmynningen!! den har nog fallit ned ännu mer nu efter det att dom åtgärdat den bakre väggen.. samt tycker jag att jag har svårt att tömma blåsan! 

    Tror jag ska  ska besöka en annat gyn sjukhus så jag kan bli hjälp en gång för alla! Pyttis fick du besvär med urinläckage efter din främre op?

    Lycka till alla framfalls tjejer 

  • Äldre 7 Dec 19:50

    Nej jag har inget problem med läckage men, jag är rädd för att om jag lyfter upp allt i den främre regionen så kanske jag får problem med läckage..
    Jag läste att ca 30 % får problem med läckage efter en framfalls operation.

    Jag är less på min nedre region! känner mig inte helt ok, fortfarande hålla emot när jag går på toa!
    längtansfull jag hoppas det går bra för dig 

    Pyttis har du tittat hur det ser ut där nere?jag tycker fortfarande att det ser ut som om något buktar ut när jag krystar lite försiktigt! det borde det verkligen inte göra nu! efter denna gången jag har följt alla instruktioner till punkt och prickar! inga lyft inget spring! inget sex ännu! snart gått 2,5 månader 
     
    Må så gott 

  • Äldre 12 Dec 21:05

    Längtansfull, om du lider av det så tycker jag att du ska operera dig annars inte, jag kunde inte tömma min tarm, utan var tvungen att hjälpa till genom att hålla emot! det var problem nog för mig!

    men det måste man känna av själv

    Lycka till 

  • Äldre 15 Dec 21:13

    Vad hette din läkare Pyttis?

    för nästa gång så blir det denna jag tar

     

  • Äldre 15 Dec 21:18

    Om operation har fungerat ok tycker jag man ska vara super försiktig, vävnader läker inte förrän efter ca 4 månader.
    Vi hade sex första gången härom dagen då hade gått 2,5 månader och det kändes inte så bra väldigt svullet så kjag kommer vänta i minst 1 månad till, har ni fått till det pyttis? eller med tanke på att du fortfarande har trådar kavr så kanske det inte funkar så bra!!

    MAn bör vara superförsiktig så länge som möjligt, jag har inte lyft min dotter mer än ytterst korta stunder 

  • Äldre 6 May 21:47

    Lever denna träden ännu?

    En liten uppdatering för min del!

    Jag kommer nu göra min 3 dje operation för behandling av Rectocele!
    Jag är värre än jag någonsin har varit tidigare, Jag vet inte vad jag ska tro längre!! 

    Pyttis hur har det gått för dig?
     

  • Äldre 15 May 21:43

    Hej,

    Hella måste säga att det är tråkigt att se dig här igen! Förstå mig rätt, trodde att folk skulle bli hjälpta av dessa operationer men det känns som det snarare är tvärt om.

    Alla ni som nyss fött barn! ni behöver inte oroa er ännu, vänta till dess att det minst har gått 1 år, har ni fortfarande kvar samma besvär efter det så tycker jag absolut att ni ska söka hjälp.

    Hella vart ska jag börja, jag var tillbaka på min efterkontroll efter min op, jag bad då specefikt att få en speciell läkare Jan Westerman eller Westin heter han. det var han som egentligen skulle operera mig sista gången, han blev jättebesviken och undrade vad de hade gjort, de hade endast rättat till 1 cm av min 4 cm rectocele! tack för den!

    Vi kom överrens om att han och ingen annan skulle göra om min operation, han jobbar dessutom på bäckenbotts center du kanske vet vem han är. han sa dessutom att de inte hade gjort som han hade skrivit i journalen. Så han skrev in att ingen annan än han får operera mig.. hoppas nu att det blir bättre.

    Jag har samma problem att tömma tarmen jag får verkligen hålla emot och jag hör och känner hur allt är på väg ut. dessutom blir jag förstoppad om jag väntar med att gå när jag känner att det är dags. 
    Jag fick op tid redan i feb, men det kostar mig så mycket ekonomiskt att vara hemma så jag ska op i höst. förhoppningsvis i augusti. Min läkare som ska operera mig denna gången, sa bara att det klart du ska bli bra 90 %  av hans patienter blir bra..han sa vidare att när han har op. mig kommer jag må dåligt ett bra tag, dvs jag måste vara säng liggande och bara vara sjukskriven under de 4 veckor man är sjukskriven.

    Hella skönt att en av dessa läkare har tagit dig på allvar, vem var det? har inget förtroende för dessa DS läkarna längre!! 

    Kan tillägga att min sexlust är helt borta och det var den inte tidigare. 

    Kram till er 

Svar på tråden Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder