• lottizm

    Hur vet man när hemlängtan blir för stor? Hur ska jag veta?

    jag förstår precis hur du känner!

    jag har bott i Spanien i några år men min sambo och våran son som är snart 2,5. sonen föddes i Sverige och jag bodde själv med honom där några månader men sen valde jag att flytta ner igen. och hjälp vad många gånger jag har ångrat mig...

    just nu är jag i Sverige med sonen, förhållandet med sambon har varit sådär och det leder nog mycket till att jag förskönar Sverige så det framstår som paradiset i jämförelse med allt annat. men nu när jag väl är här, så känns det inte alls så. det är ju jättekul att vara här och träffa alla, men det blir ju ingen vardag. vardagen är inte alls samma sak som semester. jag försöker intala mig det. jag måste erkänna att jag har trivts ganska bra med vardagen i Spanien det sista året fast det är väldigt ensamt, men frågan är om det blir så mycket bättre i Sverige?

    det är absolut så att man blir formad av den kultur man lever i, jag känner mig mer som en utlänning när jag är i Sverige än i Spanien, det är jättejobbigt, jag känner mig helt felplacerad i mitt eget land!

    jag är mitt uppe i beslutsångesten nu, stanna i Sverige eller åka tillbaka till Spanien. sambon är inte helt omöjlig med att flytta till Sverige men just nu är det inget alternativ ekonomiskt, han har fast jobb och jag studerar och det är väl knappast något genidrag att säga upp ett fast jobb för att leva på ett studielån i Sverige...

    men ja, jag kan nog inte bidra med så mycket hjälp eftersom jag själv är förvirrad till tusen just nu, men jag förstår iallafall hur du känner dig ts, det är JÄTTESVÅRT!!

Svar på tråden Hur vet man när hemlängtan blir för stor? Hur ska jag veta?