• Örnie
    Äldre 7 Jan 13:54
    40078 visningar
    139 svar
    139
    40078

    Hur vet man när hemlängtan blir för stor? Hur ska jag veta?

    Bor du så långt bort att du inte kan åka hem på semestern? Och är det en riktigt ordentlig kulturkrock du har råkat ut för? Det är lite svårt att veta hur akut det kan vara (någorlunda objektivt sett). Jag menar, Europa är ju ganska likt Sverige, men jag skulle själv ha svårt för (drar till med nåt) Saudi-Arabien.

    Visst kan det vara så att du ser för positivt på Sverige... svårt att säga. Berätta lite mer konkret om landet och kulturen, så kanske du får fler svar.

  • Örnie
    Äldre 8 Jan 08:49
    #8

    Vi har köpt en liten stuga i Sverige. Det känns bra att ha något eget att bo i, att kunna åka när det passar och inte boka stuga eller tränga in sig hos släkten. Då njuter jag av Sverige. Annars känner jag absolut ingen lust att flytta tillbaka. Ser inte mycket positivt i landets utveckling de senaste åren... Har nu bott i Tyskland i 20 år. Tycker inte att skolan här är optimal (det är minuset med Tyskland), men å andra sidan verkar den svenska skolan vara katastrofal. Annars trivs jag väldigt bra. Det var kanske lite jobbigare i början, minns inte riktigt. Ett tag lekte vi med tanken att flytta till Sverige, men nu är jag bara glad att vi inte gjorde det. Sommarlov i Sverige är perfekt, och resten av året utomlands är också perfekt.

  • Örnie
    Äldre 14 Jan 20:25
    #37

    Men förhållandet mellan dig och din man kan bli bättre när bebisen blir större. Min man var också urjobbig när barnen vaknade och skrek på nätterna. Men nu när de är större fungerar allt bättre.

Svar på tråden Hur vet man när hemlängtan blir för stor? Hur ska jag veta?