• EmiliaG

    Någon som har haft bindvävsknuta i bröstet?

    Ej lästa alla inläggen ännu... men ska nog göra det. Men svarar först ändå.

    Jag har opererat bort en knöl som visade sig vara en ofarlig tumör i högra bröstet... precis ovanför vårtgården las snittet. Detta gjordes när jag var i v.7 ungefär och väntade vårat andra barn.

    Knölen var ej så stor att den syntes utanpå bröstet, men känndes och oroade mig... även om den enligt vårdcentralens läkare ej till form och konsistens var av farlig form ville jag pratat med kirurg/specialist om den. Pratade med specialist och vi beslutade gemensamt att ta bort knölen! Ingen diskution, hon frågade om jag oroades av den och dagligen tänkte på den.. jag svarade Ja, då sa hon bara: då ska den tas bort. Så skönt!!

    Gjorde operationen under lokalbedövning, utan narkos, med tanke på graviditeten. Allt gick bra.. var en gasnak djupt sittande knöl visade det sig i efterhand - men helt ofarlig.

    Ej haft problem med amningen i det bröstet trots att flera mjölkgånger var tvungna att skäras av... dock hög mjölkproduktion (hade redan första grav) så oroade mig inte direkt för detta... tänkte att annars får jag väl amma från bara ett bröst.

  • EmiliaG
    Anonym (Knöl) skrev 2009-02-08 13:24:28 följande:
    Jag har en STOR knöl i bröstet, den är ca 11 x 2 cm ( hänger ner i nästan hela taxörat ). Jag får inte operera, den är helt ofarlig säger dom. Jag har dock värk och ångest för knölen...
    Låter absurt om du ej får operera bort knölen om du mår dåligt av den! Möjlighet att söka upp specialitst privat eller kollat vad mödravården (MVC / BVC) säger, de har ju också läkare som är duktiga och kan skicka remisser!

    Värker den ska den absolut bort!! Och även eftersom du mår dåligt av den!! Oavsätt om den är ofarlig eller ej så orsakar den ju smärta och lidande, läkare som säger nej där bryter mot sin egen yrkesetik om de nekar att ta bort din smärta.
Svar på tråden Någon som har haft bindvävsknuta i bröstet?