• Äldre 15 Jan 20:06
    126652 visningar
    1600 svar
    1600
    126652

    Veckomatsedel à la budget

    Hej och hå kul med ny tråd och den här passar mig precis

    Har sträng budget nu och det vi kan dra in på ytterligare är matkostnaderna. Vi har köpstop på allt om det inte verkligen är nödvändigt. Är så grymt sugen på rött vin nu i kylen men nej.....

    Här kommer min matlista för denna vecka även om veckan snart är slut, kanske kan inspirera någon

    Mån: Raggmunkar, bacon och lingonsylt

    Tis: Spagetti och hemmagjord tomatsås

    Ons: Hemmakokt risgrynsgröt

    Tor: Potatis och purjolökssoppa

    Fre: Bortbjudna, då blir det extra billigt (hoppas på vin)

    Lör: Hemmarullade köttbullar, potatis och sås

    Sön: varma smörgåsar på billig julskinka jag fryst ner.

    Min man och jag har alltid matlåda med till jobbet av middagens rester. Det spar vi massor på

  • Äldre 15 Jan 22:06
    #14

    Jag har redan lagt hintar om det

    Och sen rättar jag mig själv:Jag menar röd vin i kylan inte kylen, fanns det i min kyl skulle det vara slut för länge sen


    misstristess skrev 2009-01-15 20:14:00 följande:
    Kan man inte hinta värdinnan lite om vin... kanske råka nämna att man inte kör eller att man"inte dricker öl, men vin går bra". Själv sitter jag och letar efter recept på allkrydda eller grillkrydda att blanda själv. Någon som har ett beprövat recept?
  • Äldre 15 Jan 22:15
    #15

    Mina ungar måste varierar sin frukost för att äta bra. Stekta ägg går alltid hem likaså te. Sen kan de ibland vilja ha risgrynsgröt eller mannagrynsgröt, inte de nyttigaste grötarna men bättre än te Sen vill de ibland ha nyponsoppa eller blåbärssoppa, jag köper alltid då pulver och kokar själv.
    En macka brukar gå ner också men de kräver sällan pålägg utan äter hellst med bara smör även om det finns pålägg.
    Fil och naturell yougurt på sommaren äter dottern gärna med knäckebröd och lingonsylt

    Köper väldigt sällan smaksatt yougurt, den blir bara ståendes och möglar till slut. Köper väldigt sällan om någonsin flingor.

    Själv är jag urusel på frukost oftast stannar det vid 2 koppar kaffe.


    misstristess skrev 2009-01-15 20:41:36 följande:
    Tänkte på en sak, vi äter ju mer än bara middag.Vad brukar ni ha till frukost? Själv försöker jag övertyga tonåringarna att havregrynsgröt är det bästa, men jag möter motstånd ibland.Är valet fritt för mina barn så skulle de gärna äta yoggi, oboy och färska frallor. :-/
  • Äldre 15 Jan 22:32
    #18

    Min man skrattade idag när jag berättade om dagens fynd på Ica. Han kallar det ruttna hyllan

    Men han tycker det är suveränt att jag orkar hålla på och jämföra hela tiden. Vi har sänkt våra matkostnader en hel del sen nov. då jag började lite försiktigt.

    Och alla är nöjda med variationen vi har på bordet Vi äter mer varierat nu än förr då vi nästan handlade för matlagningen efter jobbet...det är ingen bra grej att hålla på med.
    Mycket halvfabrikat och genvägar hela tiden.

  • Äldre 16 Jan 08:30
    #29

    Vi får vara hemma ikväll De ringde och avbokade pga sjukdom..

    Så gick det men mina planer om rödvin....

    Jaha vad ska vi äta idag då? Någon med tips, det är ju trots allt fredag.

  • Äldre 16 Jan 08:50
    #31

    Googlade och fick upp recept med njurar. Har väldigt svårt att äta inälvsmat Men det kanske funkar med bara fläskkött då?

    Det var ju i princip som sjömansbiff fast med fläskkotlett och kalvnjure. Vi älskar sjömansbiff i familjen och sånt kött kan de på måndagar rea ut i vår lilla butik

    Ska till affären och kolla alternativ men ungarna vill gäran ha varma mackor ikväll, det skulle vi egentligen äta på söndag så då blir det annat då istället.


    misstristess skrev 2009-01-16 08:44:26 följande:
    Svar på #29Hökarepanna! Läste precis ett recept från 60-talet.Innehåller potatis, lök, fläsk och pilsner.
  • Äldre 16 Jan 09:08
    #34

    Har planer på det nästa helg Det är också återkommande rätt hos oss Ugnsrostade rotfrukter är ju så gott!självklart tzatziki till. Vi brukar använda hel kyckling (som köps frusen) i samma långpanna. Om det inte finns billiga kycklingfileér.

    En annan rätt som vi älskar är Gyros. Då köper jag färsk skinka som man gör skinkstek och liknande med. Hittar ibland det till hyfsat pris (speciellt på måndagar ). Sen fryser jag den och tar fram och skär medans den är hyfsat frusen, det är lättare att skära tunna skivor då. Jag lägger skivorna i en långpanna och kryddar med salt, peppar och spiskummin, lite kebabstuk blir det. Ringla lite olja över och grilla i ugnen på grilleffekt högt upp. De ska bli lite knapriga i kanterna.

    Sen tar jag tunnbröd, köttet, strimlad rödlök, sallad och tzatziki och virar ihop som en tunnbrödsrulle. Supergott

  • Äldre 16 Jan 13:57
    #37

    Det får bli varma mackor ikväll

    Ungarna vill ha med skinka (blir julskinka), annanas och ost.

    Sen brukar jag finhacka gul lök och blanda med senap, sen på med osten, det är jättegott!

    Hittade även en påse kantareller i frysen, det blir smaskig stuvning, och svamparna var ju helt gratis

    Barnen har tydligen ätit fläskkarré i skolan...hmm föräldrar är ju välkomna att besöka skolan, varför har jag inte tänkt på det Kan man få lite rödvin till tror ni???

  • Äldre 16 Jan 14:15
    #41

    Jag skulle också vilja ha tag i höna, minns från skolan att det var gott Det är väl ännu billigare än frusen kyckling va?

    Misstress var det jag som peppade till den stekta gröten? Ungarna tror fortfarande inte på att det var gott Jag ska minnsan göra det till lunch en dag och kalla det något heeeelt annat
    Gjorde kålsoppa till min kålmotståndarfamilj, självklart hette den något helt annat, oj vad gott det var

  • Äldre 16 Jan 14:16
    #43

    Ghhaaa nej där går gränsen!!!


    misstristess skrev 2009-01-16 14:03:56 följande:
    Svar på #37Det var ju ett väldans tjat om rödvin. Provat smutta på rödvinsvinägern?
Svar på tråden Veckomatsedel à la budget