• 5 barnsm­amman
    Äldre 11 Mar 18:04
    126651 visningar
    1600 svar
    1600
    126651

    Veckomatsedel à la budget

    Karlsson skrev 2009-03-09 20:50:57 följande:
    Nej inte all frukt, tror det var äpplen, päron och apelsiner men nu minns jag inte helt säkert och reklmen åkte i kaminen.......Har heller ingen aning om hur alla dessa reklamblad man får är rikstäckande eller inte.
    men gå in på www.coop.se och klicka på butiker sen kan ni kolla där vad det för nån erbjudande.

    Jag tycker denna tråd är bra jag har försökt lägga upp matveckan men det är inte lätt.
  • 5 barnsm­amman
    Äldre 11 Mar 21:29
    Astarte skrev 2009-03-11 18:21:45 följande:
    Jag kollade på ett äldre avsnitt av Lyxfällan idag där de rekomenderade att man ska storhandla. Jag är så skeptisk till det, blir det verkligen billigare?I avsnittet sa den kvinnliga programledaren till mamman i familjen att hon skulle passa på att ta ordentligt med vitkål eller vad det var, för det var ju billigt och då har man hemma.Min erfarenhet är att den enda effekten av att göra så är att man får slänga en massa. Jag storhandlar saker som står sig länge, mjöl, pasta, ris, tvättmedel och annat när det är billigt, men färskvaror springer jag ner och köper nästan dagligen, och alrig mer än vad som går åt för dagen. Då blir inget förstört. Hur gör ni?
    Jag kan bara svara för mig och min familj (vi är 5 barn och 2 vuxna 2veckor och dom andera 2 veckor är vi 2 barn och 2 vuxna)vi storhandlar för max 4000kr men skulle vi veckohandla ja då drar dte iväg.
    Vi handlar efter det som är biligt jag skriver upp vad som ska hem men det blir att kolla vad som är biligast.Sen dom senaste månaderna har vi köpt kött/joghurt/fil för halva priset och mat/fika bröd baka man själv.
    Så at storhandla det tjänar man på
  • 5 barnsm­amman
    Äldre 11 Mar 21:32
    Karlsson skrev 2009-03-11 18:42:22 följande:
    Det här är min erfarenhet:Förr gjorde jag matsedel och storhandlade efter den. Följde den slaviskt och inget annat hamnade i vagnen. Märkte efter ett tag att kostnaderna inte sjönk nämnvärt. Jag har alltid ägnat stor tid till matlagningen och handlade sällan hel eller halvfabrikat då heller.Nu gör jag tvärtom, jag handlar först och fyndar varor hela tiden. Sen gör jag matsedel utefter vad jag fyndat. Nu ser jag resultat i matbudgeten Jag kan också sk. storhandla nu med men då handlar det mer om att fylla på förråden med basvaror och nu har jag lärt mig vart tomatkrossen ska handlas, bönorna och pastan osv. Kött och fisk däremot småhandlar jag ibland flera gånger i veckan då jag ser något förmånligt pris på det. Alla fynd hamnar i frysen Jag tar alltid en sväng förbi köttdisken även om jag bara är inne och ska handla mjölk alltså.Nu har jag lärt mig också hur billigt det kan vara som allra billigast då blir man lite gniden och vill inte längre betala mer än vad man behöver. Så att lära sig kg priset på saker är väldigt bra Då vet man när man fyndat!Jag har inte handlat kött till fullt pris på flera månader Samma sak med ost, förrut tog jag bara en ost för att det stod på min lista att jag skulle ha ost. Sen att den billigaste på Ica just då kostade 70kr/kg eller många gånger mer, det reflekterade jag inte över. Idag handlar jag bara ost om jag hittar för 49kr/kg eller mindre, annars får det vara.Så på detta sätt har jag lyckats sänka kostnaderna även om de inte var astronomiska förrut heller efter vad jag läst om folk matkostnader här på fl Det känns väldigt bra att få pengar över till annat!Och när det gäller vitkål så gör vi knappt av med ett stort huvud i veckan så nej sånt handlar jag inte 5 st av bara för att de kostar 4kr/kg en dag. Däremot kanske jag den veckan passar på att göra kålsoppa
    Skönt att höra att dte är flera som gör som en annan.
  • 5 barnsm­amman
    Äldre 12 Mar 09:54
    ingra skrev 2009-03-12 09:36:30 följande:
    Fisken blev inte alls god... Undrar vad jag gjorde för fel???Jag kryddade inte med nått iofs, kan det vara det?Jag panerade med mjöl, ägg och ströbröd... Det var allt. Men visst brukar man ha nått annat oxå, nån krydda?Känner mig dum som frågar men vill inte misslyckas nästa gång.Jag har ju panerat rödspätta men de var många många år sen men denblev väldans god. Så det är inte så att jag inte kan laga mat.//Tvillingmamman
    Andvänd fiskkrydda och lite salt och peppar i ströbrödet rör runt det det är suppergott att ha i.
    Vist kan du laga mat man kan inte rå för att man tappar ibland.
  • 5 barnsm­amman
    Äldre 13 Mar 10:10

    kime- Tack för att du skreven bra matlista jag har haft svårt att få ihop det bliigt okej jag ändrade lite för vi har småbarn.Vissa rätter lät jättegott så dte får stå kvar.
    Hoppas dte inte gjorde nåt annars får du skälla på mig.


    Måndag: Fiskpinnar, potatismos
    Tisdag: pannbiffar med osti, potatis
    Onsdag: hel kyckling, ris currysås
    Torsdag: Pasta med skinksås
    Fredag: Nudelwok med räkor och grytbitar
    Lördag: Kebab i pitabröd, blandade grönsaker
    Söndag: Köttgryta, ris

    Måndag:
    Tisdag: Tacokryddad kycklinglasange
    Onsdag: Fläskpannkaka
    Torsdag: : pastagratäng
    Fredag: ungsbakad lax med ost på ,potatis
    Lördag: kryssning buffe
    Söndag: mcdondlas

    Måndag: Pasta med kycklingsås
    Tisdag: Karre med pressad potatis
    Onsdag: hemlagade köttbullar med potatismos.
    Torsdag: kalops och pressad potatis
    Fredag: danils kycklingfileoch ris
    Lördag: Spagetti och köttfärssås med linser och morötter och ostsås
    Söndag: Chili con carne, ris

    Måndag: Köttbullar och potatis
    Tisdag: fyld fläskfile med ris
    Onsdag: Viltskavsgryta, potatis
    Torsdag: Kyckling sweet & sour
    Fredag: Snabb italiensk pastagratäng med kassler
    Lördag: Tacos
    Söndag: Lasange


    Till varje mål har vi sallad bröd (ofta nybakat) mjölk

  • 5 barnsm­amman
    Äldre 15 Mar 14:40

    när jag gjorde matlistan så gjorde jagfrån den 23/3 till den 20/4. glömde denna vecka som kommer men det löste sig ganska bra idag var och handlade mjölk och det vart mat oxså till torsdag allt var ju på halva priset som tur var.

  • 5 barnsm­amman
    Äldre 15 Mar 18:23
    Hedebris skrev 2009-03-15 17:59:24 följande:
    vi har en laxfilé, en kyklingfilé, en halv påse wokmix, korvbröd, hamburkarbröd, frusen persilja och frusen dill, 2 liter mjölk, margarin, soya, ananas, sambal oelek, pasta, ris, potatis, gul lök, rödlök, vitlök, några morötter, en burk med krossade tomater.ja, det var allt. och ska räcka i en vecka. :( fattar inte hur jag ska få ihopa det. sonen får barnmat (vi har 7 burkar kvar) och sen är vi tre personer som ska äta. vi har basvaror som mjöl, socker, skorpmjöl, sirap, havre osv.
    du kan göra ungsbakad lax om du nu kan eller har riven ost?
    Ha salt och peppar på sen osten man kan ha hunung på om man vill in i ungen på 175 grader i ca 1 timme.

    Hur gammal är sonen?
    Min son som är 11 månader får knapt nån burk alls han äter den mat vi äter gjort det från han var 5-6 månader.
  • 5 barnsm­amman
    Äldre 15 Mar 21:08

    jag har 2 st som inte tål mjölk en kan inte drika och äta kala saker med mjölk och en helt mjölkfritt
    men laktosfritt är biligt där vi storhandlar som tur är sen bakar jag både fika och matbröd samt gör nästan all mat från grunden

  • 5 barnsm­amman
    Äldre 16 Mar 09:26

    blä vad jag hatar att få trolla med middagen i 2 dagar ska man försöka hitta på nåt har inte mycket hemma men det ska lösa sig.
    jag blev glad idag när jag såg reklamen vi kommer ha en del pengar kvar nästa månad det var så mycket biligt på kött kyckling ja allt och bara på 1 butik så man spar både pengar och tid denna månad skönt.
    vi som trodde vi inte skulle kunna åka på kryssning men vi har råd så idag är man extra glad

  • 5 barnsm­amman
    Äldre 16 Mar 22:17
    misstristess skrev 2009-03-16 21:05:38 följande:
    Jag ska på Willys i morgon. Tänkte ta Lidl med och köpa deras kycklingfilé. Den var tydligen bäst-i-test. Och hyffsat billig.Sen ska jag sätta ihop veckans matsedel. Och billig ska den vara.
    jag kan bara säga en sak den är suppergod.

    Vi brukar köpa den ofta kan oxså tipsa om deras fiskpinnar brukar fritera dden och ha pomfrits till barnen älskar det
Svar på tråden Veckomatsedel à la budget