• Anonym (S)
    Äldre 23 Jan 20:45
    52072 visningar
    34 svar
    34
    52072

    vad betyder egentligen tumör och cysta???

    En tumör är en svulst, alltså en samling celler, större än normalt som till exempel ett födelsemärke. Tumörer är helt ofarliga, men när de sprider sig kallas detta cancer. Om tumören är besvärlig kan den opereras, men det vanligaste är nog att låta en godartad tumör som inte besvärar vara.

    Cystor är vätskefyllda blåsor. Att få dessa på äggstockarna är relativt vanligt. Det är inte farligt och de brukar försvinna av sig självt. De kan spricka och orsaka besvär, men det finns behandling.

  • Anonym (S)
    Äldre 27 Jan 18:09
    #32
    Svar på #6
    Jag ser att andra redan påpekat hur fel du har, så det behöver inte jag göra. Vill bara klargöra att jag inte kommenterade TS fall specifikt, utan endast svarade på hennes fråga om vad tumörer och cystor är eftersom hon verkade en aning förvirrad.

    Nu TS,

    Precis som flera andra skriver finns det ingen möjlighet att få klarhet i din vänninas fall här på FL, där många tyvärr häver ur sig lite vad som helst. Vet ej varför. Jag är läkare, men inte onkolog, vilket är vad din vännina behöver. Jag tycker det är fantastiskt att du är så intresserad och engagerad i din väninnas presumptiva sjukdom, och hoppas du kan vara ett stöd för henne under denna ovisshet och även framöver.

    Håll kontakten med din väninna så du vet vad hon vet. Har prover tagits? UL? Biopsi? etc. Följ med henne på undersökningar. Du som är där som ett stöd är oftast lite mer klartänkt och kan passa på att ställa frågor. Ni kan också skriva ner allt detta ni undrar över så har ni frågorna på papper till nästa gång.

    Sök stöd och uppmuntran på FL, men snälla, vänd dig till sjukvården för information om din vänninas fall.

    All lycka!
Svar på tråden vad betyder egentligen tumör och cysta???