Forum Svårt -bli gravid - Svårt att få barn
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
  • Vad betyder mina värden - egentligen?

    Ons 28 jan 2009 15:26 Läst 1627 gånger Totalt 6 svar
    Ons 28 jan 2009 15:26

    Hej,
    fick hem kopia på mia journaler från läkaren i dag, men vet inte riktigt hur jag ska tolka dem... vet inte vad riktvärdena är.

    Är det någon här ute som vet vad mina värden egentligen betyder?

    s-fsh 5.6
    s-lh 4.2
    s-prolaktin 11
    s-testosteron 0.6
    s-tsh 2.3
    s.östradiol

    Hos Prisjakt jämför du pris på barnprodukter!
  • Lilla Mimsan
    Visa endast
    Ons 28 jan 2009 15:37 #1

    TSH kollar de för att se om du har under eller överfuntkion av sköldkörtel Ditt ligger bra vid 2,3 för det kan påverka om du har svårt att bli gravid. 0.,2-2 bör man ligga mellan under grav men tom upp till 4
    Jag tycker din läkare ska förklara värdena för dig


  • Ons 28 jan 2009 15:41 #2

    ok tack! Ja jag vet, det borde han verkligen göra.. men när jag väl sitter där glömmer jag bort mina frågor

    Såg att jag inte fick med alla värdena.

    s-fsh 5.6
    s-lh 4.2
    s-prolaktin 11
    s-testosteron 0.6
    s-tsh 2.3
    s.östradiol

Annat innehåll

  • Ons 28 jan 2009 15:43 #3

    när men....

    s-fsh 5.6
    s-lh 4.2
    s-prolaktin 11
    s-testosteron 0.6
    s-tsh 2.3
    s-t4 fritt 9
    s-tpo-ak 5.7
    s.östradiol mer än 150 (vill inte ta tecknet, men det är framför 150 med öppningen mot sifforna)

  • Lilla Mimsan
    Visa endast
    Ons 28 jan 2009 16:07 #4

    Detta taget från vår tråd vi som har problem med sköldkörteln.. Där verker du ligga bra så det är inte den som spökar i alla fall
    TSH = 0,2-4,0
    T4 = 9-19
    Trak = mindre än 1


  • Ons 28 jan 2009 17:33 #5

    Referensvärden:
    FSH: 2,4-9,3 Ditt är allså bra,d.v.s din äggreserv är inte på upphällningen
    LH: 2,6-6,6 Ditt värde är helt normalt
    Prolaktin: ska ligga under 560 står det på mitt papper,kanske menar de 110 på dig då,vilket innebär normalt
    TSH:enligt de flesta gynläkare som inte är specialister på infertilitet ska det ligga på samma normalvärde som alla andra ,d.v.s 0,2-4,0,men enligt vissa studier och många insatta fertilitetsläkare bör det ligga under 2,0 och gärna neråt 1,0. Ditt värde föranlder inte Levaxin,men bör kanske kollas fler gånger.

    Sen det nästan viktigaste provet-progesteron: har du inte tatt det än? Det visar ju om du ö.h.t har äl.

  • Tor 29 jan 2009 09:45 #6

    hmm ok.
    Det var skumt! Jag frågade om jag även skulle ta prov dag 21 men han sa att pga min oregelbundna mens så var det provet värdelöst för mig... har mao bara tagit på dag 3.

    Han kollade däremot med vul (på två olika tillfällen) och sa att han sett att jag haft egen äl men att jag antagligen inte har det alltid.

    Har nu fått Pergotime och i måndags var det ÄL.

    Ang TSH så kanske fertilitetskliniken som han skickade remissen till kollar upp det ytterligare om det är så att det inte fungerar med Pergotime för oss...