• knorrh­ane
    Äldre 29 Jan 01:18
    3817 visningar
    48 svar
    48
    3817

    Tråden för oss mammor som INTE kommer lämna bort ettan bara för att det kommer en tvåa!

    Jag har sett en del trådar på FL som handlar om huruvida man bör/inte bör lämna bort sin lilla ettåring på dagis när nr 2 kommer och man är mammaledig.

    För mig som "njutningsförälder" är det en självklarhet att min son ska få vara hemma med syskonet och mig så länge det bara går.

    Finns det fler därute som känner likadant... att det är en kort tid som man vill ta vara på. En kort tid som man absolut vill tillbringa sina BÅDA barn med.

    Jag vill INTE lämna bort ett gråtande småbarn för att sedan gå hem med den andra... Det känns så FEL.

    Den tiden kommer tyvärr ändå tids nog... då man MÅSTE lämna dem för att börja jobba.

  • Svar på tråden Tråden för oss mammor som INTE kommer lämna bort ettan bara för att det kommer en tvåa!
  • knorrh­ane
    Äldre 29 Jan 01:37
    #1

    Är det ingen som tänker ha båda hemma?

  • Äldre 29 Jan 01:43
    #2

    Prova puffa imorgon, inte så många online=)

  • Äldre 29 Jan 01:45
    #3
    knorrhane skrev 2009-01-29 01:37:46 följande:
    Är det ingen som tänker ha båda hemma?
    jag har båda hemma. stora är strax över 2, minstingen är 3½ månad.
    www.sweetandsexy.blogg.se/ Mamma åt Tim 061208 & Isabelle 081010
  • cavat
    Äldre 29 Jan 10:21
    #4

    Vad mysigt det låter att ha båda barnen hemma! Tänkte själv också göra så, kanske inte hela mammaledigheten men ett bra tag i alla fall. Tyvärr så blev min tvååring som förbytt när lillebror kom, hon blev utåtagerande och skrek, slogs, kissade inne, förstörde möbler osv. Maken kunde inte vara hemma mer än de 10 pappadagarna och vi har ingen släkt eller vän som kunde hjälpa mig på dagarna. Eftersom dottern mådde som hon gjorde blev resultatet att jag mådde riktigt dåligt och inte kunde amma som jag önskade.
    Vi satt mest och grät tillsammans hela dagarna. Så vi beslöt att dottern skulle få fortsätta på sitt dagis ett par timmar någon dag i veckan, så slapp hon sin ledsna och arga mamma och jag fick koncentrera mig på lillebror och vila.
    Så även om jag inte kunde göra som jag ville och ha dem båda hos mig om dagarna, så är jag en njutningsförälder ändå. Numera njuter av varje minut jag har med mina barn, och dottern är numera också sitt gamla glada, positiva jag.

  • knorrh­ane
    Äldre 29 Jan 12:51
    #5

    cavat skrev 2009-01-29 10:21:08 följande:


    Vad mysigt det låter att ha båda barnen hemma! Tänkte själv också göra så, kanske inte hela mammaledigheten men ett bra tag i alla fall. Tyvärr så blev min tvååring som förbytt när lillebror kom, hon blev utåtagerande och skrek, slogs, kissade inne, förstörde möbler osv. Maken kunde inte vara hemma mer än de 10 pappadagarna och vi har ingen släkt eller vän som kunde hjälpa mig på dagarna. Eftersom dottern mådde som hon gjorde blev resultatet att jag mådde riktigt dåligt och inte kunde amma som jag önskade. Vi satt mest och grät tillsammans hela dagarna. Så vi beslöt att dottern skulle få fortsätta på sitt dagis ett par timmar någon dag i veckan, så slapp hon sin ledsna och arga mamma och jag fick koncentrera mig på lillebror och vila. Så även om jag inte kunde göra som jag ville och ha dem båda hos mig om dagarna, så är jag en njutningsförälder ändå. Numera njuter av varje minut jag har med mina barn, och dottern är numera också sitt gamla glada, positiva jag.
    Så hon hade redan börjat på dagis, och sedan fick hon vara hemma?
  • knorrh­ane
    Äldre 29 Jan 12:52
    #6
    amomentlikethis skrev 2009-01-29 01:45:04 följande:
    jag har båda hemma. stora är strax över 2, minstingen är 3½ månad.
    Hur går det då, tycker du? Är den stora extremt uttråkad? Vad gör ni på dagarna?
  • Äldre 29 Jan 12:56
    #7

    Jag har en pojke på 13 månader + 1 vecka. han blir storebror i början av maj om allt går som det ska. Två barn hemma

  • gagge
    Äldre 29 Jan 12:59
    #8

    WIIIIIII fler som Moi!!!

    Har oxå båda hemma, en född okt 06 och en förr april 08.
    Till hösten blir det "tyvärr" dax för dagis, och en själv att återvända till verkligheten med 50% arbets tid... skönt med en mjukstart iallafall.

    Vart bor ni andra?! Bor själv strax utanför malmö.


    Mina älskade två prinsessor!
  • gustaf­ssons
    Äldre 29 Jan 13:05
    #9

    mmin stora tös är nyfyllda 2, å snart kommer tös nr 3. jag har allltid velat ha det så här, att båda skulle vara hemma.. men jag har en sjukdom som ställt till det under grav. så jag blev sjukskriven och faller lätt i koma. så att ha henne hemma med mig har inte varit ett alternativ.

    hon fick börja hos dagmamma. men jag kämpade lite...

    å hon fick plats hos sin faster. så det känns inte så farligt ändå..

    jag märker på henne att hon inte kan lämna den platsen, hon måste få bli stimulerad där för hon är så tidig i utvecklingen.
    med 15 timmar i veckan är ju ingen katastrof!!
    hon vill ju dit varenda dag ändå

    hon är där 7.5 timmar 2 dagar i veckan.
    sen blir det 5 timmar, 3 dagar.

  • Meli
    Äldre 29 Jan 19:32
    #10

    Jag är redan hemma med två barn. Det finns inte på kartan för mig att lämna bort ett barn under 4 år om jag ändå är planerat hemma.

    Mitt äldsta barn går i nollan, han fick också fortsätta på dagis när tvåan kom, just för att han var 4 år, och då tror jag att dagis har en stor funktion, och 15 timmar verkar bra.

    Men nu är jag alltså hemma med en 06a och en 08 så jag hänger gärna med i tråden. Jag ska vara hemma så länge det går, och barnen ska vara så nära 4 det bara går ekonomiskt när de börjar dagis.

    Vi går till Öppna förskolan och till kyrkans Öppna förskola, så vi är iväg 2-3 dagar i veckan. Tiil hösten ska hon gå på kyrkans barntimme en dag i veckan, tror det är hela förmiddagen, och då lämnar man, och se ska hon få börja på gymnastik. Dottern är inte uttråkad, det är mest jag som saknar mina gamla kompisar, som börjat jobba nu


Svar på tråden Tråden för oss mammor som INTE kommer lämna bort ettan bara för att det kommer en tvåa!