• mammaNena

    ...jävla ”Äntligen Gravid”-tråd!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Del V

    Nu kunde jag ÄNTLIGEN lägga till ett datum istället för ??/??
    Fick mens igår, börjar med pergo i morgon. Kommer ha äl på våran bröllops dag brukar inte berätta för olle när äl e, bara för att inte han ska behöva känna press, men jag kunde inte låta bli när det va så passande

    BIM-lista:
    13/11 - alaanna /juni -07
    2/2 - cachew / juli -06
    2/2- helenas83 / juni-06 (1 barn, född 05)
    5/2 - PillanPernilla/ maj -04
    9/2 - zinna80/ sommaren-07
    14/2 -Man ska va glad och snäll / jan -04
    23/2 - drömmaromsmått / sept -05

    Uppdatera Er, tack! =o) (rensas bort 7 februari):

    Tuss84 / juli -07 / Ingen aning om BIM, beror på hur bra behandling går!
    ??/?? - Fidget / maj -06
    ??/?? - Lintias / Jan -08
    ??/?? - Miasunset / sep-07
    13/11 - alaanna /juni -07

    ÄNTLIGEN LYCKATS / försökt sedan... / lyckades...:
    Tintalle / aug -07
    Frila2 / sen dec -07
    Tokmia / sen aug -06 / aug -08
    Dagdröm / sen nov -06 (med 2 mf) / juli -08
    Moviefreak / aug -06 (2mf, 1x) / sept -08
    Erica86/feb -07/ okt-08
    Fru Åkesson/juli-07 (1 mf) /okt-08
    Drutten01/juni -07 / nov -08

  • mammaNena

    dag 3 i pergon. bara 2 kvar. blir väldigt skönt med stop på piller knaprandet nu! Har hållt på i nästan 20 dagar med hormoner 1-2 ggr om dagen.

  • mammaNena

    SORRY! bara 1 månad fel skrivet Tar min sista pergo imorgon bitti, SKÖNT!
    Pillanpernilla: har du tagit provera innan? jag har inte mått bra av den där hormonen, men slipper den nu iaf i 3 månader

    BIM-lista:
    13/11 - alaanna /juni -07
    9/2 - zinna80/ sommaren-07
    14/2 -Man ska va glad och snäll / jan -04
    16/2 - PillanPernilla/ maj -04
    23/2 - drömmaromsmått / sept -05
    27/2 - cachew / juli -06
    2/3- helenas83 / juni-06 (1 barn, född 05)

    Uppdatera Er, tack! =o) (rensas bort 7 februari):

    Tuss84 / juli -07 / Ingen aning om BIM, beror på hur bra behandling går!
    ??/?? - Fidget / maj -06
    ??/?? - Lintias / Jan -08
    ??/?? - Miasunset / sep-07
    13/11 - alaanna /juni -07

    ÄNTLIGEN LYCKATS / försökt sedan... / lyckades...:
    Tintalle / aug -07
    Frila2 / sen dec -07
    Tokmia / sen aug -06 / aug -08
    Dagdröm / sen nov -06 (med 2 mf) / juli -08
    Moviefreak / aug -06 (2mf, 1x) / sept -08
    Erica86/feb -07/ okt-08
    Fru Åkesson/juli-07 (1 mf) /okt-08
    Drutten01/juni -07 / nov -08

  • mammaNena

    tycker att du har slagit huvudet på spiken! detta stycke borde nog nästan oxå stå i TS.
    Jag är faktiskt på sätt och vis "glad" att olle körde av vägen. Det fick mig verkligen att inse att det inte är värt att lägga ner hela sin tid på att hoppas/önska att jag blir gravid. Jag har istället värderat om och (Döm mig nu inte för hårt) men jag vet inte om jag vill ha fler barn. Olle blev lessen när jag sa detta iom att vi har sagt att vi ska ha en stor familj, kanske 4 barn, och att jag nu sa att jag kanske inte ville ha fler. Men jag vet inte om jag vill dela min kärlek till mer än olle och Mia. det kunde gått så illa när han körde av vägen och han hade lika gärna kunnat dött. Brukar gnälla på honom och säga att han kör som en kärring för han ligger oftast under hastighets gränsen. den morgonen låg han i 50 på 70 väg, det va nog därför det gick såpass bra. hade det varit jag så hade jag garanterat legat i 80-90, och hur hade det gått då?? Så det har fått mig att inse hur fort den man älskar kan ryckas bort. (illa att det ska behöva hända) men jag ska iaf till gyn imorgon och se om jag äl:ar. vilket jag borde göra iom att jag har gjort det innan med pergo, så varför inte denna gång, men man vet aldrig. Sen får vi väll se. blir det inte nu, så skiter jag nog i att proppa i mig mer hormoner och tar dagen som den kommer och bara älskar min lilla familj över allt annat!
    Man ska va glad och snäll skrev 2009-02-09 23:25:02 följande:


    Tvivlar ni ibland på om ni vill ha barn? Det är så mycket fokus och känslor kring själva grejen att BLI gravid att jag ibland glömmer bort att poängen är ett man ska uppfostra ett barn i minst 18 år. Vad mycket lättare det skulle vara om man helt enkelt bara tänkte - nä jag vill inte ha barn. Tänk om det bara handlar om att vilja vara "normal". Att passa in. Att göra det som förväntas. Att sluta bli ifrågasatt. Vad otroligt inskränkt och ego jag känner mig när jag kommer in på såna tankar. Hur vet man att man är värd att få ett barn. Hur mycket och ofta ska själen skrika efter bebis för att det ska vara på riktigt?...
  • mammaNena

    Men ni som inte har barn, utan försöker på ert första, OM det nu inte skulle fungera på något vis, hur många av er e det då som tänker i adoptions banan?
    Om man tänker rent hypotetiskt att man klarar alla test och framför allt har råd att "köpa" ett barn, för dyrt som attan är det ju.
    Hmm, nu ska jag se hur jag ska formulera.
    För jag har alltid varit så att kan jag inte få egna barn, då SKA jag adoptera, har även tänkt på fosterfamilj/ kontaktfamilj osv.
    Men frågan är ju egentligen samma där. Man drömmer om att få bli gravid och ut kommer en liten bäbis. Man drömmer om att få adoptera och hem kommer ett litet barn. Man kanske är så hysteriskt inställd på att på något sätt måste det komma ett barn till familjen, så när det väl händer så blir det pannkaka..
    Ja jag vet inte. bara en tanke, kanske blev lite rörigt. jag som bara undrade om/hur många som kunde tänka sig adoption och faktist har diskuterat det med partnern. Mycket av detta "problem" verkar ju många kvinnor/tjejer ändå bära själva...

  • mammaNena

    Va hos gyn idag. Hade ingen äl idag, vilket jag visste. har jag haft på dag 18 innan så varför skulle jag ha på dag 14 bara för jag gått över till dom nu.. men men, nu fick dom det bevisat. hade en jätte bra slem hinna, men inget ägg som hade växt sig tillräckligt stort kanske inte ens för att få äl på dag 18, om ens nån äl alls Men många äggblåsor fanns det. helt fullproppat, kanske va så att han inte såg det största ägget ?!? utan bara mätte det han trodde va störst.. ja ja. har beställt massa äl test, då dom har tjatat på mig från gyn att jag ska testa mig för att se om jag har äl. har slutat med de där testen bara för det blir så uppenbart att man försöker, samtidigt som de sägs att man inte ska tänka på det för då fungerar det.. dubbel moralen Allan :P

    Måste va ganska frustrerande när det e på det viset att den ena kan tänka sig och den andra absolut inte kan.. men förhoppningsvis (om det nu "behövs") så kanske han ändrar sig


    Abrakadabra skrev 2009-02-11 08:55:52 följande:
    Min sambo är tyvärr rätt negativt inställd till adoption. Till viss del handlar det om att han inte har satt sig in i vad det innebär. Han vill hur som helst försöka längre för att få ett biologiskt barn. Jag skulle lätt kunna tänka mig att skippa alla försök att få ett biologiskt barn och istället gå direkt på att adoptera.
  • mammaNena

    Nja det där med äl e jag ganska lugn för. visste att den inte skulle komma idag.. Jag äter pergo, detta är 3:dje kuren och det har sett så ut varje gång innan och det har bara släppt ett ägg. Jag har haft äl på de 2 andra gångerna med pergo, däför känns det ganska märkligt om det nu helt plötsligt inte skulle gå.


    Abrakadabra skrev 2009-02-11 15:34:15 följande:
    Frustrerande med ovissheten om ägglossningen :-/ Jag tycker nästan att det är konstigt att de säger att du ska använda ägglossningstest. Visst, det kan ju ge en indikation om att ägglossningen är på g, men lh-hormonet kan ju stiga även om det kanske inte sedan släpper ett ägg (har jag hört). Att mäta progesteronnivån en vecka efter beräknad ägglossning ger ju svar på om det verkligen har varit en ägglossning. Men, du äter Pergotime, va? Då kan ägglossningen bli något förskjuten om jag förstått saken rätt. Om du har fullproppat med äggblåsor tycker jag nästan att det är konstigt att de inte ser till att göra en vul-undersökning till om ett par dagar. Om flera ägg släpper riskerar du ju flerbördsgraviditet Är det din första Pergo-kur? Jag fick ingen ägglossning av min första kur, det dröjde till tredje omgången innan jag fick riktigt bra värden på progesteronprovet (jag åt enkelkur hela tiden). Och ... ja, lite frustrerande är det att ha olika inställning i adoptionsfrågan. Men jag tror som du säger att han kanske ändrar sig "om det behövs".
  • mammaNena

    Här är det antagligen äl i morgon. om det stämmer med planerna, men när gör det egentligen det?? Men förhoppningsvis. Vi har även bröllopsdag imorgon. tänk att vi varit gifta i 1 år redan. känns som det inte va längesedan vi hade kalaset på Varbergs fästning. helt underbart va det..
    Vi ska iaf ut och äta i morgon och för första gången på super länge så ska vi dricka någon öl båda två händer typ aldrig, då vi alltid vill ta oss hem och det är inte det lättaste när man bor på landet.

  • mammaNena

    Tack


    zinna80 skrev 2009-02-16 07:33:49 följande:
    Grattis på bröllopsdagen!! Lycka till med ÄL!
  • mammaNena

    vi va ute och åt en jätte god middag, men den va inte sååå god så att den behövde kosta 1036:-, men vad gör man inte!?! Mysigt att bara va jag och olle iaf ! Jag e helt snurrig i huvet efter lite öl, men något bra vi kom på att vi kan absolut ta resor sen vid denna tiden av året och fira vår bröllops dag, istället för att bar a åka på "vanlig" resa
    Varit en väldigt bra kväll iaf..
    tack fru Hagelin!

Svar på tråden ...jävla ”Äntligen Gravid”-tråd!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Del V