• Fru Åkesson

    ...jävla ”Äntligen Gravid”-tråd!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Del V

    Väntar på mitt kärleksmirakel varje minut
    Vi testar framifrån, bakifrån, in och ut
    Kudde under rumpan , äl-test och folsyra äter jag
    ?Inte älska nu älskling, bara var tredje dag??

    Blir så trött på alla tips, ?lycka till? och råd
    Samt jävla ?Äntligen Gravid?-tråd
    Blir så trött på ?jag plussade med en gång?
    Eller ?jag fick vänta i TVÅ månader ? väntan var lång?

    Blir så trött på ?ska ni inte skaffa barn snart??
    ?Jo, visst, bara beställa ? klappat och klart!?
    Blir så trött på ?tänk på något annat, slappna av?
    Det är ju lätt när man blivit FamiljeLiv.se-slav

    När är det min tur att kräkas och må illa
    Bristningar, ömma bröst ? det skulle jag gilla
    Vill också göra min sambo till stolt pappa
    Och höra ett litet, litet hjärta i min mage klappa?
    Av: Fru Åkesson

    Välkommen till del 5 för denna tråd!!! Vi som samlas här har åtminstone försökt bli gravida längre tid än det berömda snittet på 7 månader.
    Här får man vara avundsjuk, tycka att allt är orättvist; det är helt okej att tappa hoppet ibland.

    Meningen är inte att vi ska ?deppa? ihop, men ibland hjälper det att skriva av sig lite och veta att man är långt ifrån ensam. Naturligtvis hoppas vi att ALLA kommer härifrån inom rimlig tid; hoppandes med det där PLUS:et i handen och lyckorus i hela kroppen.

  • Svar på tråden ...jävla ”Äntligen Gravid”-tråd!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Del V
  • LuPeRo
    helenas83; Ja jag har ätit Provera innan. Det är dom enda tabletterna som jag faktiskt inte mår dåligt av
    ♥ 2 vill bli 3 ♥
  • hemlighetsfull 84

    Moviefreak skrev 2009-02-03 20:46:27 följande:


    Helena: Har du testat eller fått mens? Såg att din BIM var igår... Vet nån hur det gått för alaanna? Hemlighetsfull 84: Välkommen! Även om jag numera kan räkna mig till den lyckliga skaran av gravida, så vet jag precis vad du menar.... Kände också så lääänge.
    Hej moviefreak! Grattis till graviditeten. Jag minns dig ifrån de första bim trådarna jag var med i... Kul att höra att det äntligen har tatt sig för dig. Ger en lite hopp!
  • hemlighetsfull 84

    Ja jag ringde till kvinnokliniken igår Jag är uppskriven på kö nu i alla fall. Men det är 6 månaders väntetid för utredning så det är bara vänta och hoppas att det tar sig innan så vi slipper gå dit.

  • Man ska va glad och snäll

    hemlighetfull 84 : 6 mån! usch vad trist. Finns det ingen privat du kan vända dig till innan? Nu vet jag att du sa att de inte var någe bra men kan ju vara värt att gå på under tiden. Jag bor visserligen i Sthlm men jag hittade en privat via vårdguidens hemsida där jag fick "komma på onsdag". Lycka till och kämpa på!

  • kvinna79

    hemlighetsfull: vårdgarantin är på 3 månader så klarar de inte av det måste de remittera dig till ett annat landsting som klarar att hålla den gränsen. hör av dig till dem igen och kolla hur de gör om man vill utnyttja vårdgarantin!!

  • hemlighetsfull 84

    Jisses vad bra att jag kom med här i denna tråden :) Vad gulliga ni är och hjälper till... Hade ingen aning om vårdgarantin och så. Ja det får jag nog kolla upp då...

    Det finns bara två privata i växjö vad jag har hört och läst. Visst man kan ju höra av sig till dem. Den ena har ingen läkare just nu så de tar nog inte in nya och den andra verkar de inte följa upp så mycket som de önskar. Kanske är löjlig men man vill hamna hos någon bra som inte bara kör över en direkt...

  • Fru Åkesson

    hemlighetsfull 84 skrev 2009-02-04 21:26:10 följande:


    Jisses vad bra att jag kom med här i denna tråden :) Vad gulliga ni är och hjälper till... Hade ingen aning om vårdgarantin och så. Ja det får jag nog kolla upp då... Det finns bara två privata i växjö vad jag har hört och läst. Visst man kan ju höra av sig till dem. Den ena har ingen läkare just nu så de tar nog inte in nya och den andra verkar de inte följa upp så mycket som de önskar. Kanske är löjlig men man vill hamna hos någon bra som inte bara kör över en direkt...
    När vi gjorde våran utredning vände vi oss till en privat fertilitetsklinik och det kostade 5.000 kr, sen fick jag Pergo och fick betala ytterligare 2.000 kr för VUL (kolla när ägget skulle släppa o att Pergo fungerade bra på mig). Men det var ju värt varenda krona eftersom det tog sig!

    Vad jag vill säga är är du lika gärna kan vända dig till en vanlig privat, men landstingsanknuten (!), gynekolog. En utredning är ju egentligen bara en VUL undersökning; lite blodprover på olika, bestämda dagar; en äggledarspolning.... och då kostar varje besök 200 kr bara. Ett spermaprov kan lämnas hos en fertilitetsklinik för ca 1.000 kr.

    Själv var en av mina äggledare igentäppt typ, men den lyckasdes dom spola rent samt att jag har PCO.
  • Abrakadabra

    Min sambo och jag har båda gått via landstingsansluten gynekolog. Han betalade också bara vanlig patientavgift (alltså inte 1000 kronor) vid sitt enda besök där, då han fick remiss för att lämna spermaprov. Han behövde alltså inte betala när han lämnade in spermaprovet eller så heller.

  • zinna80

    Åhhhhhhh...det känns som att alla här är på G på något sätt. Med utredningar, pergo, IVF eller annat. Bara jag som står helt stilla!! Jag unnar ju er alla självklart detta......och jag vet, det är bara jag som kan ändra min situation genom att ringa till gyn och sätta igång hela karusellen. Men jag får mig själv inte till detta. Dels vet jag inte hur jag ska föra det på tal med min sambo (han är inte ett dugg insatt i vad man gör i vår situation) och dels så hoppas man varje månad att det ska gå ändå. Jag har sagt många gånger att kommer mensen så ska jag ringa men ändå har jag låtit det gå till nästa ÄL med med nya förväntningar som följd.

    Sitter just nu och väntar på BM, jo just det inte BIM då jag hade maginfluensa runt ÄL så vi aldrig fick till det. Så inom fem dagar så dyker mensen upp. Hoppas bara den kommer när den ska så att man får börja på ny cykel.

  • LuPeRo
    zinna80; För din egen skull så råder jag dig att ringa gyn och boka tid. Man måste ju börja någonstans Och det kommer med största sannolikhet bli jobbigare för dig om ni väntar längre, jag minns själv hur frustrerande det var varje månad när mensen kom.
    ♥ 2 vill bli 3 ♥
Svar på tråden ...jävla ”Äntligen Gravid”-tråd!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Del V