• Äldre 1 Feb 08:44
    18482 visningar
    53 svar
    53
    18482

    Trollbord/spåbord/andebord... Vet någon?

    Aiwendil skrev 2009-02-01 07:49:35 följande:


    Ett vanligt bord med andra ord!
    Ja, förutsättningen är bara att det är högt och smalt med en bordsskiva som går utanför benen. Vips har man ett vingligt bord som med små (Ideomotorisk) rörelser ifrån deltagarna kommer att vingla omkring, inget konstigt med det.
  • Äldre 1 Feb 11:46
    #41

    Aiwendil skrev 2009-02-01 09:46:22 följande:


    Jag går aldrig in i trådar som inte intresserar mig...Eller... detta kanske faktiskt gör det.. intresserar dig menar jag...Du kanske egentligen VILL tro? Nå nå... svara ärligt nu!
    Självklart är jag intresserad, men nej jag vill inte tro, jag vill VETA!
  • Äldre 1 Feb 20:09
    #43

    MiniLou skrev 2009-02-01 18:11:41 följande:


    Förklara då gärna för mig eftersom du skrev så fint att det är deltagarna som vinglar bordet.Efter att vi värmt upp ett sådant trollbord och avslutat.Jag hade lagt mig o bordet stod i samma rum när jag vaknade av att bordet stod o trampade för sig sjäv i mörkret.
    Jag kan så klart inte förklara det. Men jag tror inte heller att det verkligen inträffat.

    Har det mot alla odds verkligen inträffat som du beskriver så vore det en sensation som skulle skaka om världen som vi idag känner den eftersom vi skulle tvingas kasta det vi idag tror oss veta om både fysik, kemi och en rad andra vetenskapliga inriktningar. Det vore förståss värt både publicitet och berömmelse för att inte nämna rikedom. Till en början kan du vända dig till Humanisterna för att inkassera 100 000 SEK, vidare är det bara att hämta James Randi's 1 Miljon dollar.

    Men om det nu verkligen ligger till som du säger? Varför tror du att ingen lyckats påvisa detta under kontrollerade former? Och varför tror du att Michael Faraday (en.wikipedia.org/wiki/Michael_Faraday) (en av de största fysikerna någonsin) avslöjade just trollbord som en bluff redan på 1800-talet?

    Missförstå mig rätt nu bara, jag vill inget hellre än att någon kan bevisa att jag har fel.
  • Äldre 1 Feb 23:08
    #47

    Teskedsmamman skrev 2009-02-01 20:29:09 följande:


    Tips är, att ignorera typer som R Franklin... kanske de en dag begriper att vi inte är det minsta intresserade av deras kommentarer...
    Nä, en diskussion vore ju fel i ett diskussionsforum, eller vad menar du?
  • Äldre 1 Feb 23:12
    #48

    MiniLou skrev 2009-02-01 22:05:16 följande:


    Det kan jag försöka förklara, behöver inte vara rätt!Den människoan som avslöjade just att trollbord var bluff var en person som inte anden ville prata med.Det bordet vi höll på med vägrade röra sig när min pappa var med.
    Det fungerar inte så, du får ha med dig precis vilka som helst när du gör ett test. Vad Faraday gjorde var att han hällde mjöl på bordet så man kunde se åt vilket håll fingrarna gled åt genom att observera de spår som blev på bordsskivan. Hade bordet självt rört på sig så hade dessa spår gått åt ena hållet, rörde deltagarna själva bordet så går de åt andra hållet. Enkelt, konkret och väldigt avslöjande.
  • Äldre 2 Feb 14:57
    #52

    MiniLou skrev 2009-02-02 14:42:11 följande:


    Sen vet alla som hålt på med dessa bord att man "INTE" ska ha grejer på plattan förutom ens händer.
    Mjölet kan ha gjort så att bordet inte ville...
    Fast det fungerade ju! Bordet dansade och rörde sig precis som alla andra gånger. Men tack vare mjölet kunde se att det var deltagarna själva som fick det instabila bordet att röra sig och inte någon hokuspokuskraft i själva bordet.

    Calle555 med vänner var väl med på en demonstration förra året om jag inte missminner mig och där dansade även ett bord ifrån Ikea, hur kommer det sig tro?
Svar på tråden Trollbord/spåbord/andebord... Vet någon?