• Anonym
    Äldre 7 Feb 19:36
    41225 visningar
    40 svar
    40
    41225

    Vad händer om man blivit polisanmäld?

    Om en person hävdar att hon polisanmält mig, vad händer då?
    Tar polisen kontakt med mig eller får jag brev på posten?
    Hur lång tid tar det innan jag hör något ifrån dem isåfall?

  • Svar på tråden Vad händer om man blivit polisanmäld?
  • Anonym
    Äldre 7 Feb 19:38
    #1

    Beror väl lite på vad du är anmäld för?

  • Anonym Trådstartaren
    Äldre 7 Feb 19:39
    #2

    Egenmäktighet med barn enligt personen.

  • Anonym Trådstartaren
    Äldre 7 Feb 19:45
    #3

    *puff*

  • Anonym Trådstartaren
    Äldre 7 Feb 20:11
    #6

    Ok Kloss.
    Jag har Familjerätten, psykologer och socialen bakom mig att hålla barnet ifrån den andra föräldern. Så jag antar att detta kommer läggas ner när polisen får reda på detta.
    Jag bara undrade vad som skulle hända nu...

    OM personen har polisanmält mig som h*n hotar att h*n gjort så undrar jag när jag får veta det?

  • Anonym
    Äldre 7 Feb 20:19
    #7
    Anonym skrev 2009-02-07 20:11:29 följande:
    Ok Kloss.Jag har Familjerätten, psykologer och socialen bakom mig att hålla barnet ifrån den andra föräldern. Så jag antar att detta kommer läggas ner när polisen får reda på detta.Jag bara undrade vad som skulle hända nu...OM personen har polisanmält mig som h*n hotar att h*n gjort så undrar jag när jag får veta det?

    En tanke bara...


    Varken familjerätten, soc eller psykologerna innebär ngt eg lagligt "skydd", vilket innebär att trots eran åsikt kan du mycket väl ha begått ett lagbrott!

  • Anonym Trådstartaren
    Äldre 7 Feb 20:34
    #9

    Ok, lite bakgrund kommer här. (vill inte lämna ut för mycket så det kan användas emot mig på något sätt)

    vi har gemensam vårdnad, barnet är skrivet hos mig.
    Den andra föräldern har de senaste åren inte brytt sig särskilt mycket om sina umgängeshelger och de 2 senaste åren har de träffats 2 eller 3 gånger, fast att jag absolut inte sagt nej. Det är h*n som inte varit intresserad helt enkelt.
    De träffades sist i april månad, sen gick hela sommarlovet utan att h*n ens ringde barnet, till slut ringde barnet upp själv. Då kom det fram att h*n är alkoholist och mår så psykiskt dåligt att läkarna vill lägga in h*n på psyket men h*n vägrar själv detta och söker heller inte hjälp för sitt missbruk.
    Jag har sedan dess vägrat att lämna barnet dit, men sagt att h*n gärna fått komma hit och träffa barnet. Men det har h*n inte varit intresserad av.

    Nu vill inte barnet prata med h*n i telefonen ens och då blev h*n galen och hotade idag att h*n hade polisanmält mig för egenmäktigt förfarande med barn.

  • Anonym
    Äldre 7 Feb 21:04
    #10

    Kloss skrev 2009-02-07 20:08:17 följande:


    Rimligen borde de väl ta kontakt med den som är beskylld.Jag har inget större förtroende för polisen och skulle inte förvåna mej om det slutar med att ärendet avskrivs.Detta är troligen en anmälan mella två förädrar i vårdnadtvist och jag har svårt att tro att det är ett prioriterat ärende.På sin höjd blir "gärningsmannen" kallad till förhör beroende på hur allvarligt det verkar vara.Erkänner h*n blir det kanske böter annars har jag svårt att tro att det leder till åtal om h*n kan lämna en godtagbar förklaring.Ärendet läggs senare toligen ner med förklaringen "brott kan ej styrkas"
    Jo, det läggs oftast ned av polisen eftersom det är mycket civilrättsligt bakom och det får inte polisen utreda. Så det läggs inte ner pga brott kan ej styrkas
  • Anonym Trådstartaren
    Äldre 7 Feb 21:05
    #11

    Vad menar ni med civilrättsligt?

  • Anonym
    Äldre 7 Feb 21:08
    #12

    Polisen brukar i regel ringa för att höra sig för om den anmälde känner igen sig. Därefter kan det bli ett förhör och ev åtal. Om det är en anmälan som inte räknas som brott eller kan tänkas räknas som brott läggs det nog ner på en gång och då borde även den som anmälde fått reda på det på en gång. Om man t.ex. anmäler att någon kollade lite argt på en.

Svar på tråden Vad händer om man blivit polisanmäld?