Inlägg från: Bobolla |Visa alla inlägg
  • Bobolla

    När måste man berätta åt chefen?

    Förutsättningen för ett vikariat är att du de facto vikarierar FÖR någon, om man anställer folk på vikariat trots att tjänsten är vakant så är det ett oegentligt vikariat och detta ogillas (man kan ju inte vaikariera för ngn som inte finns). Man får max anställa vikarie under 3 månader (om jag inte kommer ihåg helt galet...!?) under rekrytering.
    Vikariat som överstiger 3 månader, ex att ngn är tjänstledig för studier i ett år skall tillsättas för hela perioden som personen sökt tj.ledigt.
    Jag vet inte hur det är i ditt fall, om du har ngn du går för eller om det är en vakant tjänst...!?
    Provanställning brukar allt som oftast vara ok upp till 6 månader, men det skall man naturligtvis ha på papper.
    Går du dessutom som vikarie så är det inte det samma som visstidsanställning (det är i regel ex tidsbetsämda projektanställningar eller tillfälliga utökningar).
    Efter två års vik skall man erbjudas fast anställning.
    Och som många andra sagt tidigare redan sagt - facktillhörighet är ovidkommande, de skall hjälpa dig i alla fall.

    Hoppas att det ordnar sig till det bästa, snarast

  • Bobolla

    Lucefera skrev 2009-02-18 10:27:56 följande:


    Bobolla skrev 2009-02-17 20:05:27 följande:
    Så här är det, jag är inte vikarie för någon med jag är timanställd, tidigare så var jag utöver dom tjänsterna som fanns. Tex, jag städade sånt som ingen annan hade tid att göra och de var fasta städställen varje vecka. Och nu så har tjänsterna hos dom som är tillsvidareanställd blivit omfördelade och då fanns de ca 25 timmar för mycket, som jag har. Dvs jag har ett vikariat med jag är inte vikarie för någon.
    Då tycker jag att du ska vända dig till facket och beskriva just att du är vikarie fast att det inte finns ngn att vikariera för och fråga hur de kan hjälpa dig vidare.
Svar på tråden När måste man berätta åt chefen?