• MuminMy

    Anna Wahlgren och Scientologikyrkan?

    I sin senaste krönika har Anna citerat/kopierat en artikel från www.kmr.nu - hon har också hämtat information från dem till sin senaste barnabok när det gäller användandet av psykofarmaka på barn.

    "Ur Barnaboken 2009 (sid 736):


    20 procent av alla västvärldens spädbarn under ett år ges i dag psykofarmaka (2008).


    I Sverige har förskrivningen av lugnande medel och sömnmedel till barn ökat med 200 procent, varav 30 procent till barn 0 - 4 år, sedan år 2000."

    KMR står för kommittén för mänskliga rättigheter vilket ju låter seriöst och officiellt men tittar man närmare visar det sig att:
    "KMR (eng. Citizens Commission on Human Rights, CCHR) grundades 1969 av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de
    mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.
    "

    Denna förening gör säkert massor av bra saker, men kan de verkligen vara en seriös oberoende källa? Jag skulle gärna vilja se siffrorna bakom att 20% av alla spädbarn i västvärlden ges psykofarmaka!

    Finns det andra kopplingar mellan Anna Wahlgren och Scentiologikyrkan?


    Dela med dig av dina erfarenheter. Det är ett sätt att bli odödlig på. /Dalai Lama
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-02-16 14:47
    På förekommen anledning uppdaterar jag med denna info direktciterad från Anna:
    "nej, jag är inte medlem av Scientologikyrkan. Jag är (sedan många, många år) medlem av Kommittén för mänskliga rättigheter däremot."

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-02-17 21:51
    "Peter Anstrin är opererande Thetan på nivå VII. Han är sannolikt en av de som gått längst i scienologirörelsen i sverige. Han är också redaktör för KMR's tidning. Det verkar alltså inte som om KMR distanserat sig särksilt långt från scientologerna... " psykiatern.blogg.se/2009/february/anna-wahlgren-och-scientologerna.html
  • Svar på tråden Anna Wahlgren och Scientologikyrkan?
  • SaramedM

    Så vitt jag kan se så är detta ämne öht inte uppe till debatt och även i den här tråden så lyser AW´s anhängare med sin frånvaro


    MuminMy skrev 2009-02-15 19:20:43 följande:
    Fast då har hon ju inte ens gjort den mest grundläggande kontroll det står ju rakt ut på deras hemsida under "om oss" typ Det var inte direkt svårt  att läsa sig till Sedan säger de sig vara politiskt och religöst oberoende men har man det minsta lilla gnutta förnuft så inser man ju att en sådan förening måste kollas upp.
    Deras hemsida ger ju inte heller ett seriöst intryck precis utan liknar mer sånt som t.ex. KMPLR skulle kunna producera, det är knappast en designbyrå som gjort den sajten - och de använder typ microsoft clip-art som illustrationsbilder Så, vilken gymnasieelev som helst att känt att "den här källan måste jag dubbelkolla", Anna som är så erfaren och kunnig borde definitivt gjort det samma.
    Det vore intressant att veta hur detta diskuteras i Anna slutna forum Nån som har lust att referera därifrån? 
  • closetomyheart
    Missundies skrev 2009-02-13 15:53:37 följande:
    www.annawahlgren.com/forum/viewtopic.php?t=18... Jag får säkert inte länka såhär till en specifik tråd, och det är lite OT, men jag blir så ledsen och frustrerad av sånt här, alla söta små bebisar som ska "kuras", fy fan.
    Först och främst en stor eloge till Humlan som skrev att mamman självklart ska ta upp sitt barn om det skriker i 20 min.... däremot en stor jävla skithög till dem som påstår att det är helt ok att strunta i sitt barn när det skriker. J***a fascistfasoner att de som reagerar och ifrågasätter och säger ifrån när föräldrar peppas med hejarrop att de ska strunta i barnens signaler, hotas med avstängning och gud vet allt.... Usch jag mår illa när jag läser om hur barnen behandlas och blir djuriskt förbannadSkrikandes Sekt är ett milt ord på allt som förekommer i AW's anda
    Vart du än går är du där
  • Maggis Nervis
    SaramedM skrev 2009-02-15 19:33:17 följande:
    Så vitt jag kan se så är detta ämne öht inte uppe till debatt och även i den här tråden så lyser AW´s anhängare med sin frånvaro
    De har nog inte bara hittat den än
    Fuck Google, ask me
  • fruis

    MuminMy,

    nu är ju AW tyvärr inte känd för sin förnuftsbaserade resonemangsförmåga så jag är inte direkt förvånad. Om jag ska vara ärlig undrar jag om det inte är något fel på henne? Hon kan ha ett hemskt obehagligt humör och bete sig hotfullt och otrevligt för att sedan växla och vara jättesnäll och peppande, helt utan urskiljning. Hon kan säga en sak ena minuten för att andra minuten indignerat påstå att hon aldrig sagt något sådant och att det är något annat som gäller istället. Jag tror inte att hon är riktigt medveten om sitt beteende själv heller.

  • punk

    Har någon av er provat att till exempel maila AW och fråga om detta?

  • AstraTrillian

    fruis skrev 2009-02-15 19:02:53 följande:


    Jag tror snarare att AW råkat snubbla över dessa uppgifter och eftersom de stämmer väl överens med hennes egna åsikter citeras dessa "fakta". Jag tippar att AW inte vet att KMR är kopplat till Scientologikyrkan (i likhet med de flesta svenskar) och det bara har råkat slumpa sig så.
    Det står uttalat på KMRs hemsida, citat: "VAD ÄR KOMMITTÉN FÖR MÄNSKLIGA RÄTTIGHETER?

    KMR (eng. Citizens Commission on Human Rights, CCHR) grundades 1969 av Scientologi-kyrkan för att undersöka...."

    ixi: Visst, det är absolut en sekt. Min bror var med och är nu schizofren med bla Ron Hubbard hallucinationer. Jag avskyr (minst sagt) scietologin. Ett tips är att kolla på www.fri-sverige.se/ om du har familjemedlemmar som gått med.
  • Satisfaction

    Ja, vad ska jag säga om detta, TS? Jag gillar Barnaboken, den har gett mig många bra råd. Tycker att AW skriver om barn på ett mycket kärleksfullt sätt i just den boken. Sen plockar jag naturligtvis ut det som passar mig bäst - precis som annars i livet.

    Eventuell koppling till scientiologerna då? Jag bryr mig faktiskt inte. Jag tycker Barnaboken är bra, sen vad AW skriver på olika forum är för mig ointressant. Men det verkar ju ha satt futt på er som älskar att hata AW, drevet går liksom.

  • fruis
    AstraTrillian skrev 2009-02-15 20:00:52 följande:
    Det står uttalat på KMRs hemsida, citat: "VAD ÄR KOMMITTÉN FÖR MÄNSKLIGA RÄTTIGHETER?KMR (eng. Citizens Commission on Human Rights, CCHR) grundades 1969 av Scientologi-kyrkan för att undersöka...."Jo, jo, men att det står där är inte samma sak som att alla besökare läser det. Många människor är inte källkritiska.
  • SaramedM
    Satisfaction skrev 2009-02-15 20:03:01 följande:
    Ja, vad ska jag säga om detta, TS? Jag gillar Barnaboken, den har gett mig många bra råd. Tycker att AW skriver om barn på ett mycket kärleksfullt sätt i just den boken. Sen plockar jag naturligtvis ut det som passar mig bäst - precis som annars i livet. Eventuell koppling till scientiologerna då? Jag bryr mig faktiskt inte. Jag tycker Barnaboken är bra, sen vad AW skriver på olika forum är för mig ointressant. Men det verkar ju ha satt futt på er som älskar att hata AW, drevet går liksom.
    Drevet?

    Scientologerna är en känd sekt som är väldigt otäck, men det rör dig alltås inte i ryggen att delar av barnaboken är deras?
  • AstraTrillian

    Guldhästen: Vadå drev!? Vet du vad scientologikyrkan är? Jag hade reagerat oavsett vilken auktoritet/medial person som refererade till den sekten. Även om det var Jesper Juul (som jag tycker är riktigt bra). AW har uppenbarligen stort inflytande över många människor och nu har hon kopplingar till en jävligt läskig sekt och använder felaktig information från samma sekt. Därför reagerar jag.

Svar på tråden Anna Wahlgren och Scientologikyrkan?