• MuminMy

    Anna Wahlgren och Scientologikyrkan?

    I sin senaste krönika har Anna citerat/kopierat en artikel från www.kmr.nu - hon har också hämtat information från dem till sin senaste barnabok när det gäller användandet av psykofarmaka på barn.

    "Ur Barnaboken 2009 (sid 736):


    20 procent av alla västvärldens spädbarn under ett år ges i dag psykofarmaka (2008).


    I Sverige har förskrivningen av lugnande medel och sömnmedel till barn ökat med 200 procent, varav 30 procent till barn 0 - 4 år, sedan år 2000."

    KMR står för kommittén för mänskliga rättigheter vilket ju låter seriöst och officiellt men tittar man närmare visar det sig att:
    "KMR (eng. Citizens Commission on Human Rights, CCHR) grundades 1969 av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de
    mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.
    "

    Denna förening gör säkert massor av bra saker, men kan de verkligen vara en seriös oberoende källa? Jag skulle gärna vilja se siffrorna bakom att 20% av alla spädbarn i västvärlden ges psykofarmaka!

    Finns det andra kopplingar mellan Anna Wahlgren och Scentiologikyrkan?


    Dela med dig av dina erfarenheter. Det är ett sätt att bli odödlig på. /Dalai Lama
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-02-16 14:47
    På förekommen anledning uppdaterar jag med denna info direktciterad från Anna:
    "nej, jag är inte medlem av Scientologikyrkan. Jag är (sedan många, många år) medlem av Kommittén för mänskliga rättigheter däremot."

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-02-17 21:51
    "Peter Anstrin är opererande Thetan på nivå VII. Han är sannolikt en av de som gått längst i scienologirörelsen i sverige. Han är också redaktör för KMR's tidning. Det verkar alltså inte som om KMR distanserat sig särksilt långt från scientologerna... " psykiatern.blogg.se/2009/february/anna-wahlgren-och-scientologerna.html
  • Svar på tråden Anna Wahlgren och Scientologikyrkan?
  • Melly

    Det förvånar mig inte alls att Anna Wahlgren hämtar sin information ifrån totalt oseriösa och ovetenskapliga källor. Scientologkyrkan är en obehaglig sekt men faktum är att jag tycker att Anna Wahlgrens forum känns det sektvarning på oxå. Hennes anhängare verkar ju tycka att hon är värsta gurun som dom håller på och hyllar och tackar hela tiden för att hon har typ räddat deras liv. Och det är omöjligt att skriva något på hennes forum som ifrågasätter för att då så kallas det direkt för påhopp och så stängs man av.

    Men själv så har Anna Wahlgren skrivit påhopp på t ex Louise Hallin helt nyligen på forumet men det fick minsann stå kvar. Så att det är ok för Anna Wahlgren och hennes anhängare att hoppa på andra men ingen får lov att komma med minsta kritik mot Anna Wahlgren och hennes metoder.

    Såhär skriver Anna Wahlgren själv om Louise Hallin:

    "Det här är allvarligt - riktigt allvarligt. Louise Hallin är inte vilken s k expert som helst utan barna(van)vårdskartellens främsta representant i landet. Tack vare tv4 blir hon en frontfigur som inte alls bara exponerar sin egen person och sina åsikter utan fungerar som taleskvinna för hela det västerländska barna(van)vårdsetablissemanget. Det hon säger, på order uppifrån (via trevliga samförståndsmöten - vidareutbildning, som det kallas) är vad vi strax också får höra från BVC, som likaså kontinuerligt "vidareutbildas".

    Så Louise Hallin är ett avlönat eko. Mycket vältaligt sådant, men ett eko.

    I hela västvärlden grasserar nu dessa vansinnigheter. "Amma varannan timme dygnet om." (Varför ser ingen det våldsamma kvinnoförtrycket i detta Question Exclamation ) "Annars blir ungen dum i huvudet."

    "Låt barnet trösta dig. Det är ju DIG det är synd om, och nu har du ju ett gosedjur med uppgift att göra dig lycklig. Så självklart ska barnet sova i din säng och krama dig, tills du mår bättre."

    Jag är rädd att det här bara är början - men början TILL SLUTET Exclamation Laughing Exclamation

    Och kära du - jag kommer aldrig någonsin att användas i tv eller någon annanstans som s k expert. För jag är inte med i etablissemanget. Jag vänder inte kappan efter vinden och säljer inte min själ. Socialstyrelsen försökte köpa upp mig en gång i tiden - herre milde, jag drog mig förfärad ur så fort jag förstod det. Etablissemanget har lagt ner en väldig möda på att tysta mig. MVC och BVC försökte rätteligen FÖRBJUDA folk att läsa BB när den kom första gången 1983. "Det här är en DEBATTbok! Den ska ni INTE läsa!" Ungefär som etablissemanget nu kissnödigt försöker avråda från andningslarm. Det är så mycket prestige i detta - så mycket kvinnoförtryck - och så mycket pengar, patriarkat och läkemedelsbolagsintressen (se månadens krönika). Men BB finns kvar och lever... Och går ut över världen. Det gör inte Louise Hallins obefintliga böcker.

    Sjukt, är ordet. Louise Hallin löper med. Trevlig, charmig, vältalig - och köpt."

    Hur fasen kan hon ösa ur sig en massa skit om en annan namngiven person och det får stå kvar och anhängarna håller med men att andra som försöker ifrågasätta Anna Wahlgrens råd deras inlägg raderas? Sektvarning som sagt.

    Ju mer jag läser av och om Anna Wahlgren ju läskigare tycker jag att det är.

  • Ullegulle78
    Lady Morpheus skrev 2009-02-13 15:43:57 följande:
    Ullegulle78 skrev 2009-02-13 15:39:12 följande: Jag får allergiska utslag av att läsa hennes krönikor... tassar tillbak till mitt favvisforum istället (SB).
    Å! Där hänger jag också! :vinkar:
    Heter du samma som här på SB?
    ..därför att Annusjka redan har köpt sin solrosolja,...
  • Melly

    Alltså att 20 % utav alla barn under ett år får psykofarmaka det tvivlar jag mycket starkt på. Skulle vara vart femte barn isåfall. Helt osannolikt.

  • AstraTrillian

    SaramedM skrev 2009-02-13 15:43:14 följande:


    Jag blev mer illa berörd än jag trodde jag skulle bli Tror folk på det hon skriver? Vet de på hennes forum varifrån hon hämtar sina "fakta"
    Jag med, riktigt illa berörd. Har mailat en kvällsblaska och hoppas de skriver om det.
  • MuminMy
    SaramedM skrev 2009-02-13 15:43:14 följande:
    Jag blev mer illa berörd än jag trodde jag skulle bliTror folk på det hon skriver? Vet de på hennes forum varifrån hon hämtar sina "fakta"
    *förlåt* Inte meningen att göra dig upprörd

    Men jo, de som är "trogna" hennes tankar tror på allt hon säger - hon har ju en diktatorisk framtoning som säger "gör som jag säger eller stick härifrån då får du inte vara med i vår samhörighet" - Ingen får kritisera eller granska kritiskt så jag skulle inte tro att de "vågar" göra det - i alla fall inte öppet.
    Dela med dig av dina erfarenheter. Det är ett sätt att bli odödlig på. /Dalai Lama
  • SaramedM
    AstraTrillian skrev 2009-02-13 15:48:53 följande:
    Jag med, riktigt illa berörd. Har mailat en kvällsblaska och hoppas de skriver om det.Bra!

    Jag tänker på de barn jag känner med ADHD och för vilka dessa mediciner är en förutsättning för ett fungerade( inte normalt) liv
  • MuminMy
    AstraTrillian skrev 2009-02-13 15:37:56 följande:
    MuminMy: Är det ok med dig om jag tipsar några tidningar? Jag HATAR scientologin av flera orsaker och är inte speciellt förtjust i AW heller (minst sagt).
    Självklart!
    Dela med dig av dina erfarenheter. Det är ett sätt att bli odödlig på. /Dalai Lama
  • SaramedM

    MuminMy skrev 2009-02-13 15:50:39 följande:


    *förlåt* Inte meningen att göra dig upprörd Men jo, de som är "trogna" hennes tankar tror på allt hon säger - hon har ju en diktatorisk framtoning som säger "gör som jag säger eller stick härifrån då får du inte vara med i vår samhörighet" - Ingen får kritisera eller granska kritiskt så jag skulle inte tro att de "vågar" göra det - i alla fall inte öppet.
    Du gör mig inte ett dugg upprörd!
    Jag är glad ju mer fakta som kommer ut runt detta, jag blir upprörd av inställningen till diagnoser och mediciner
  • Melly

    Jag googlade på dom namnen som Anna Wahlgren tackar i inledningen utav sin krönika, Sonja Hammar och Peter Anstrin. Sonja Hammar är ansvarig utgivare och Peter Anstrin är redaktör på KMR:s tidning.

    Alltså det är ju helt sjukt att Anna Wahlgren, en person som utger sig för att vara seriös barnexpert, har den här typen av koppling till Scientologkyrkan.

Svar på tråden Anna Wahlgren och Scientologikyrkan?