• MuminMy

    Anna Wahlgren och Scientologikyrkan?

    I sin senaste krönika har Anna citerat/kopierat en artikel från www.kmr.nu - hon har också hämtat information från dem till sin senaste barnabok när det gäller användandet av psykofarmaka på barn.

    "Ur Barnaboken 2009 (sid 736):


    20 procent av alla västvärldens spädbarn under ett år ges i dag psykofarmaka (2008).


    I Sverige har förskrivningen av lugnande medel och sömnmedel till barn ökat med 200 procent, varav 30 procent till barn 0 - 4 år, sedan år 2000."

    KMR står för kommittén för mänskliga rättigheter vilket ju låter seriöst och officiellt men tittar man närmare visar det sig att:
    "KMR (eng. Citizens Commission on Human Rights, CCHR) grundades 1969 av Scientologi-kyrkan för att undersöka och avslöja psykiatriska brott mot de
    mänskliga rättigheterna och för att rensa upp inom den psykiatriska vården.
    "

    Denna förening gör säkert massor av bra saker, men kan de verkligen vara en seriös oberoende källa? Jag skulle gärna vilja se siffrorna bakom att 20% av alla spädbarn i västvärlden ges psykofarmaka!

    Finns det andra kopplingar mellan Anna Wahlgren och Scentiologikyrkan?


    Dela med dig av dina erfarenheter. Det är ett sätt att bli odödlig på. /Dalai Lama
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-02-16 14:47
    På förekommen anledning uppdaterar jag med denna info direktciterad från Anna:
    "nej, jag är inte medlem av Scientologikyrkan. Jag är (sedan många, många år) medlem av Kommittén för mänskliga rättigheter däremot."

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-02-17 21:51
    "Peter Anstrin är opererande Thetan på nivå VII. Han är sannolikt en av de som gått längst i scienologirörelsen i sverige. Han är också redaktör för KMR's tidning. Det verkar alltså inte som om KMR distanserat sig särksilt långt från scientologerna... " psykiatern.blogg.se/2009/february/anna-wahlgren-och-scientologerna.html
  • Svar på tråden Anna Wahlgren och Scientologikyrkan?
  • Virriga V

    Oj, det ska bli intressant att veta vad som kommer fram.

    Min egen son "kurades" för en månad sedan. Speciellt insatt är jag inte och jag har väl gjort som de flesta. Plockat det som passar vår familj bäst.

  • Flaps30

    Hoppas jag förstår er rätt att ni ville veta lite vad en som hänger i AW "sekten" tänker.
    Vill först poengtera att jag talar endast för mig själv, men har fått intrycket av att många där är som jag och plockar de korn somm passar oss. Jag tex är helt motståndare till hennes politiska syn och nu när ni påpekar detta så påpekar jag att många av oss väljer att ej lyssna på hennes "fakta" då till hennes försvar hon aldrig utgivit sig för att vara forskare/utbildad innom barns utveckling utan hon oftast talar utifrån sin egen erfarenhet.

    Det som då gör att jag väljer att lyssna på henne i barnavårdssammanhang är att hon faktist ger handfasta råd som när de tolkas rätt verkligen hjälper de små jag hört om. Tex är hennes kur inte ens i närheten av 5mm då bebisen ALDRIG skall skrika ens 5mm då den genomförs rätt. Sen håller jag med att den ej är för alla eftersom alla är olika och man ju måste vara mycket säker för att ej oroa barnet utan lugna det annars får man motsatt effekt. Men även det säger hon om man läser lite noggrannare. Det är vad som gör mig så frustrerad att många anti AW endast läst hennes debatter ej hennes bok- vid skillnad anser jag där boken trycker på hur viktigt det är med trygghet och stabilitet för att ett barn skall bli harmoniskt och det hoppas jag alla håller med om.

    Jag annammar hennes filosofi i det att hon sätter barnets behov först och har handfasta råd tillskillnad från de flesta BVC jag hört om där svaret oftast är "det är en fas som går över av sig själv". När det inte gör det då?

    Problemet som jag ser det är att det kommer aldrig kunna gå att dokumentera barnuppfostran och vad det ger för resultat i den vuxna individen då det ej går att bevisa arv vs miljö. Sedan är ju miljön även uppdelad i tusen olika faktorer ej endast föräldrarna. Men de gånger hon sätter foten i klaveret och kvotar tvivelaktig fakta så ar även jag stark avsånd till det. Fakta skall vara fakta men barnafostran/utveckling är ej hård fakta. Vi är alla individer!

  • SaramedM

    Vad anser du om hennes syn på npf?

    Jag har inte alls fått det intrycket att många plockar det som passar dem bäst, tvärtom, kritiserar man AW på hennes forum får man det inte lätt

    Hon utger sig visst för att veta bäst och du har fel när du säger att det inte går att forska på barn och hur olika uppfostran påverkar dem
    Det har gjorts massor av forskning på det


    Flaps30 skrev 2009-02-14 10:16:44 följande:
    Hoppas jag förstår er rätt att ni ville veta lite vad en som hänger i AW "sekten" tänker. Vill först poengtera att jag talar endast för mig själv, men har fått intrycket av att många där är som jag och plockar de korn somm passar oss. Jag tex är helt motståndare till hennes politiska syn och nu när ni påpekar detta så påpekar jag att många av oss väljer att ej lyssna på hennes "fakta" då till hennes försvar hon aldrig utgivit sig för att vara forskare/utbildad innom barns utveckling utan hon oftast talar utifrån sin egen erfarenhet.Det som då gör att jag väljer att lyssna på henne i barnavårdssammanhang är att hon faktist ger handfasta råd som när de tolkas rätt verkligen hjälper de små jag hört om. Tex är hennes kur inte ens i närheten av 5mm då bebisen ALDRIG skall skrika ens 5mm då den genomförs rätt. Sen håller jag med att den ej är för alla eftersom alla är olika och man ju måste vara mycket säker för att ej oroa barnet utan lugna det annars får man motsatt effekt. Men även det säger hon om man läser lite noggrannare. Det är vad som gör mig så frustrerad att många anti AW endast läst hennes debatter ej hennes bok- vid skillnad anser jag där boken trycker på hur viktigt det är med trygghet och stabilitet för att ett barn skall bli harmoniskt och det hoppas jag alla håller med om.Jag annammar hennes filosofi i det att hon sätter barnets behov först och har handfasta råd tillskillnad från de flesta BVC jag hört om där svaret oftast är "det är en fas som går över av sig själv". När det inte gör det då?Problemet som jag ser det är att det kommer aldrig kunna gå att dokumentera barnuppfostran och vad det ger för resultat i den vuxna individen då det ej går att bevisa arv vs miljö. Sedan är ju miljön även uppdelad i tusen olika faktorer ej endast föräldrarna. Men de gånger hon sätter foten i klaveret och kvotar tvivelaktig fakta så ar även jag stark avsånd till det. Fakta skall vara fakta men barnafostran/utveckling är ej hård fakta. Vi är alla individer!
  • MuminMy

    Tack Flaps för att du sticker in huvudet och ger din syn på saken! Heder åt dig!!

    Även om hon inte utger sig för att vara forskare eller utbildad så anser hon sig bemyndigad att ge råd - enbart utifrån sin egen erfarenhet som mamma till 9 barn - och ger man officiella råd till föräldrar (som ganska ofta är kontroversiella och går emot den allmänna aktuella synen) så måste man se till att man har lite "hård fakta" att stödja sig på, annars blir det ju inte mer trovärdigt (för mig) än Jehovas tal om Harmageddon eller för den skull Knutbypastorns mässande om utdrivande av satan... Det blir bara en saga och inget verkligt. Förstår du hur jag menar?


    Hon sätter alltid sin metod, bok, kur före det enskilda barnet, det ser man om och om igen på hennes hemsida (för det är där verkligheten är, hon kan skriva X i boken men agerar hon Y är det ändå det som gäller).


    Där finns otaliga trådar om barn som skriker betydligt mer än 5 minuter och som får veta av kurare och Anna själv att det är förälderns eget fel för de "släpper in vargar" och "inte har rätt attityd". Det är ALDRIG fel på metoden för den passar ALLA barn.


    MEN. Innan jag rinner ut för långt från ämnet (som jag gärna ser håller sig ifrån en allmän "Wahlgren"-debatt (den har vi haft förut) så skulle jag vilja återknyta till just hennes inblandning i Scientologikyrkan, det slog mig nämligen i natt när jag filosoferade att hennes prat om fördrivande av vargen (som inte alls är så farlig egentligen *ler*) har ganska stora likheter med de religiösa samfundens mässande om fördrivande av satan och synden...


    Nån som tänkt på det?


    Dela med dig av dina erfarenheter. Det är ett sätt att bli odödlig på. /Dalai Lama
  • Busbellan
    MuminMy skrev 2009-02-14 14:29:16 följande:
     det slog mig nämligen i natt när jag filosoferade att hennes prat om fördrivande av vargen (som inte alls är så farlig egentligen *ler*) har ganska stora likheter med de religiösa samfundens mässande om fördrivande av satan och synden... Nån som tänkt på det?
    Nej, det har jag inte tänkt på innan, men när du säger det så är det ju stora likheter
    Mamma till Nora, August och Ella
  • Flaps30

    Tack för att ni välkommnar mitt inlägg.
    Angående kopplingen till Scientologikyrkan så har jag aldrig tidigare märkt några sådana tendenser, men skall kolla med min syster som träffar Anna minst en gång varje år och se vad hon har för uppfattning om det. Jag själv vill tro att det är ett olyckligt sammanträffande.
    När det gäller kopplingen till "släppa in vargen" är synonymt med satan så måste jag sätta ner foten och säga att den kopplingen aldrig var menad. Man kan dra paralleller hur långt som hells och vinkla människors utaland (se skvallerpressen) utan problem men då är man inte saklig längre. Självklart kommer jag erkänna att jag feltolkat ifall ni får ett uttalande av Anna där hon tydligt gör en kopplingen men som det är nu så finns den inte i det hon vill framföra.

  • Flaps30

    Nästa fråga gällande NPF så jobbar en vänn till mig med rehablitering av cp skadade barn och han ser en klar koppling till att träning ger framsteg medans de flesta mediciner endats tar bort symptom men inte reparera skadan. Hjärnan anser jag är självläkabde om man ger den förutsättningarna.Har du varit inne på IAHP egen hemsida?
    Självklart så uppstår här igen problemet som jag vet att fler AW anhängare irreterar sig på och som dissusionen här handlar om: Hon måste kolla upp sina källor/fakta.

    Sedan blir jag glad att höra att ni verkar och vara pålästa och inte diskuterar AW utan att verkligen ha läst vad hon skriver efter att bara hört något från någon. Konstuktiv kritik behövs.

  • kristina41

    Jag är lite nyfiken vad ni tycker om innehållet i krönikan, om ni bortser från Scientologikyrkans inblandning i KMR.

  • SaramedM

    kristina41 skrev 2009-02-14 18:22:11 följande:


    Jag är lite nyfiken vad ni tycker om innehållet i krönikan, om ni bortser från Scientologikyrkans inblandning i KMR.
    Att den är full av lögner och dumheter
    Sen går det inte att bortse ifrån att det är scientologerna som står bakom

    Det är som att säga att man ska bortse från att Ulf Ekman är pastor i Livets ord när man lyssnar på honom

    Vad anser du om AWs sammankoppling med scientologerna?
  • MalinEddie

    Läskigt men jag blir inte speciellt förvånad längre..

Svar på tråden Anna Wahlgren och Scientologikyrkan?