Inlägg från: Hjartat2006 |Visa alla inlägg
  • Hjartat2006

    Ev gallstensanfall - vad ska jag undvika??

    De tog min gallblåsa 5 veckor efter mitt kejsarsnitt med dottern. Då hade jag haft 8 anfall på bara 2 veckor och gallblåsan var till en tredjedel fylld med grus så de kunde inte få bort det på annat sätt. Jag undvek (och gör fortfarande):
     
    färska äpplen (juice och lagade äpplen går bra, men kan fortfarande inte äta färska utan att få ont, trots operationen)
    gurka (kan jag dock äta numera)
    fet mat (alltid när jag åt t.ex. smörgåstårta med majonäs så fick jag ont, förstod inte varför då)

    När jag hade gallstensanfall så kändes det precis som om jag hade ett stort hål mellan revbenen, det "sög" där precis som om jag inte hade ätit på flera timmar och jag kunde inte ligga still utan bara låg och vred och vände på mig. Min sambo som är SSK på akuten sa direkt att han misstänkte gallstensanfall eftersom det där med att man inte alls kan vara still oftast är ett första tecken på att se om en patient har gallsten. Enligt honom beror det på att kroppen själv försöker få gallstenarna att gå igenom gallgångarna och det underlättas genom att man rör sig. Jag åkte totalt in på akuten 3 ggr under mina 8 anfall (fick bl.a. också Voltaren och även ngt morfinliknande som jag kräktes jättemycket av). Sista gången hade jag 3 anfall samma dag och blev inlag för att akut opereras.

    Är det gallstensanfall du har så tycker jag verkligen synd om dig. Min mamma har också haft problem med det och det hon sa var att hon tyckte gallstenen var minst 10 ggr värre än de förlossningar hon gått igenom. Själv vet jag inte ännu, om några dagar vet jag när jag väl har min lilla 2:a i famnen


    Envis men söt ändå . Julia född 060201, Bebis i magen med BF 090206.
Svar på tråden Ev gallstensanfall - vad ska jag undvika??