• Issa79
    Äldre 2 Mar 11:36
    108508 visningar
    35 svar
    35
    108508

    Vad göra med linfrö mot trög mage?

    Jag körde med psylliumfrön som jag lät dra lite i juice eller mjölk. Fick igång min mage när jag låg på sjukhuset o inget läkemedel där fungerade o höll sen igång den genom hela graviditeten och efter kejsarsnittet.

  • Issa79
    Äldre 2 Mar 14:31
    #27
    Lizz skrev 2011-03-02 13:40:51 följande:

    Enligt min marnmorska (även läst en hel del på nätet) så skall man inte äta för mycket krossade linför under graviditeten. Jag tar en matsked hela linfrön per dag och sväljer med ett glas vatten. Fröna slkutsar på tarmarna, innan jag började med hela linfrön var min mage helt stopp. Och funkar det på mig så borde det funka på alla, har varit kroniskt förstoppad sedan jag var liten och första grav.veckorna drack jag massa Lactolus. Nu behöver jag inte det längreGlad


    Fast tar man det för att hålla igång magen så måste de inte vara krossade. Krossade  linfrön är för att komma åt nyttigheterna inuti med den lilla biverkningen att det bildar blåsyra (cyanvätesyra). Därför ska man alltid vara försiktig. Hela frön däremot täcks av en geléaktig hinna när de blandas me vätska och hjälper på så vis till att trycka fram det som är i tarmen. Psylliumfrön gör samma sak men fungerade mkt bättre på min mage plus att det inte är ngn risk alls för blåsyra.
  • Issa79
    Äldre 2 Mar 21:05
    #29
    Lizz skrev 2011-03-02 15:20:02 följande:
    Exakt, men tar man det för nyttigheterna ska man inte äta så stora mängder när man är gravid som behövs för att få igång förstoppad mage. Därför ska man svälja dem hela som jag också skrevGlad
    Kanske får prova lite psylliumfrön också då, variera mig lite, ska de vara hela?
    Kanske inte läste helt rätt då.

    Japp de ska också vara hela. Loppfrö kallas de annars också. De fungerade bättre på min mage än linfrå av ngn anledning.
Svar på tråden Vad göra med linfrö mot trög mage?