Trump hånar Emmygalans tittarsiffror
Forum Myndighetskontakt - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Misstankeregister hos polisen.

  Tis 17 feb 2009 20:54 Läst 28027 gånger Totalt 8 svar
  Anonym (Adina­)
  Visa endast
  Tis 17 feb 2009 20:54

  Har läst här och det verkar som om polisne har FLERA register? Belastningregistret, ifall man blivit DÖMD för något, men vad är MISSTANKEregistret för något?? Ligger man i det registret under tiden som förundersökningen pågår och om denna läggs ner så plockas man bort därifrån?? Eller ligger man kvar i misstankeregistret även när en förundersökning är nerlagd?

  Finns det även ett tredje register hos polisen där ALLT samlas??? Tacksam för svar från någon INSATT som VET, iunet en massa som tror bara tack!!

 • Tis 17 feb 2009 21:08 #1
 • Ons 18 feb 2009 19:01 #2

  Belastningsregistret är samlingsnamnet på misstanke -och brottsregisteret-

  Enda gången man plockas bort från misstankeregistret är om man är oskyldig. Även fast förundersökningen är nedlagd har man ju fortfarande varit misstänkt för ett brott.

  En förundersökning kan bland annat läggas ned pga att vidare utredning inte kan styrka att den misstänkta är på sannolika skäl misstänkt för brottet, bevisen håller inte mm.

  I misstankeregistret hamnar man om man läggs in som skäligen misstänkt i anmälan. När anmälan är godkänd och förundersökning inledd så skickas det automatiskt till misstankeregistret.

 • Anonym (q)
  Visa endast
  Ons 18 feb 2009 22:00 #3

  Det tredje registret du kanske menar är ASP (Allmäna spaningsregistret) Där hamnar iaktagelser och annat om intressanta personer, såna som är intressanta vid brott och såna som polisen spanar emot (alltså så hamnar ej "normala" människors beteende där).

 • Anonym (Adina­) Trådstartaren
  Visa endast
  Ons 18 feb 2009 22:30 #4

  Tack för din info..men hur vet man om man varit SKÄLIGEN misstänkt för ett brott då? Var står det nånstans?? PÅ förhörsutskriften som jag fick av polsien står att den hörde är "misstänkt". ´Betyder detta då att det INTE finsn med i misstankeregistret då eftersom förundersökningen lades ner, och att det funnits kvar i misstankeregistret ifall jag stått som "skäligen misstänkt" eller??

  Hur funkar detta då vid jobbsökningar t ex. Ifall de kräver utdrag ur registret, kommer det då för all framtid finnnas kvar där?? Försvinner det verkligen ALDRIG därifrån??

  Kan man själv få utdrag från BÅDE missatnke- och brottsregistret?


  Anonym skrev 2009-02-18 19:01:51 följande:
  Belastningsregistret är samlingsnamnet på misstanke -och brottsregisteret-Enda gången man plockas bort från misstankeregistret är om man är oskyldig. Även fast förundersökningen är nedlagd har man ju fortfarande varit misstänkt för ett brott.En förundersökning kan bland annat läggas ned pga att vidare utredning inte kan styrka att den misstänkta är på sannolika skäl misstänkt för brottet, bevisen håller inte mm. I misstankeregistret hamnar man om man läggs in som skäligen misstänkt i anmälan. När anmälan är godkänd och förundersökning inledd så skickas det automatiskt till misstankeregistret.
 • Anonym (q)
  Visa endast
  Ons 18 feb 2009 22:59 #5

  Står det att du är misstänkt så är du skäligen misstänkt/ Så fort en person kan antas vara misstänkte för ett brott ( finns den lägre graden skäligen misstänkt och den högre graden på sannolika skäl misstänklt) så har en förundersökninsledare beslutat att personen skall skrivas in som skäligen misstänkt i anmälan och då sker en inskrivning i misstankeregistret (polisens anmälningssystem (RAR) synkar med misstankeregistret (MR) och polisen utredningssystem DurTvå) I misstankeregistret finns du med som misstänkt så länge du inte döms, eller bevis uppkommer i utrednigen som visar på att du inte är misstänkt eller fu läggs ner pga av tex brott inte är begånget och du sålunda ej heller kan vara misstänkt.

  Om man följer regelboken skall en person som är skäligen misstänkt för ett brott delges skyndsamt och det skall ske muntligen av behörig person vilket är en polis, civil utredare eller åklagare.
  Du kan ej få ut utdrag från misstankleregistret utan bara brottsregistret (BR). Vissa arbetsgivare har tillgång till misstankeregistret.
  Anonym (Adina) skrev 2009-02-18 22:30:22 följande:


  Tack för din info..men hur vet man om man varit SKÄLIGEN misstänkt för ett brott då? Var står det nånstans?? PÅ förhörsutskriften som jag fick av polsien står att den hörde är "misstänkt". ´Betyder detta då att det INTE finsn med i misstankeregistret då eftersom förundersökningen lades ner, och att det funnits kvar i misstankeregistret ifall jag stått som "skäligen misstänkt" eller??Hur funkar detta då vid jobbsökningar t ex. Ifall de kräver utdrag ur registret, kommer det då för all framtid finnnas kvar där?? Försvinner det verkligen ALDRIG därifrån?? Kan man själv få utdrag från BÅDE missatnke- och brottsregistret?
 • Lör 21 feb 2009 08:01 #6

  Anonym (q) skrev 2009-02-18 22:00:03 följande:


  Det tredje registret du kanske menar är ASP (Allmäna spaningsregistret) Där hamnar iaktagelser och annat om intressanta personer, såna som är intressanta vid brott och såna som polisen spanar emot (alltså så hamnar ej "normala" människors beteende där).
  Det hamnar helt normala människor i asp:en med. Om du har haft en misstänkt person boende hos dit t.ex så finns du och din adress med där också. INget konstigt. Asp:en är inte offentlig på samma vis som belastningsregistret och används inte för att söka jobb. Som sagt, ett spaningsregister har inget med belastnignsregistret att göra. POlisen har många register att slå i.
 • Lör 21 feb 2009 08:26 #7

  Enligt länken i inlägg nr 1 verkar det finnas en massa olika register; Det står ju att man begära utdrag ur Rikspolisstyrelsens dataregister ? och att man då bl a får utdrag ur belastningsregistret, misstankeregistret, ordningsbotsystemet, strafförelägganden och efterlysta fordon.

 • mitten­avapri­l
  Visa endast
  Lör 21 feb 2009 09:13 #8

  Strafföreläggande och ordningsbotar står i belastningsregisteret.


  nym skrev 2009-02-21 08:26:28 följande:
  Enligt länken i inlägg nr 1 verkar det finnas en massa olika register; Det står ju att man begära utdrag ur Rikspolisstyrelsens dataregister ? och att man då bl a får utdrag ur belastningsregistret, misstankeregistret, ordningsbotsystemet, strafförelägganden och efterlysta fordon.
Svara i tråden: Misstankeregister hos polisen.
Logga in
Bli medlem
Skapa en ny tråd
Ändra kategori Skriver i kategorin: Känsliga rummet
Svara i tråden...

Innehåll