• Anonym (q)

    Misstankeregister hos polisen.

    Det tredje registret du kanske menar är ASP (Allmäna spaningsregistret) Där hamnar iaktagelser och annat om intressanta personer, såna som är intressanta vid brott och såna som polisen spanar emot (alltså så hamnar ej "normala" människors beteende där).

  • Anonym (q)

    Står det att du är misstänkt så är du skäligen misstänkt/ Så fort en person kan antas vara misstänkte för ett brott ( finns den lägre graden skäligen misstänkt och den högre graden på sannolika skäl misstänklt) så har en förundersökninsledare beslutat att personen skall skrivas in som skäligen misstänkt i anmälan och då sker en inskrivning i misstankeregistret (polisens anmälningssystem (RAR) synkar med misstankeregistret (MR) och polisen utredningssystem DurTvå) I misstankeregistret finns du med som misstänkt så länge du inte döms, eller bevis uppkommer i utrednigen som visar på att du inte är misstänkt eller fu läggs ner pga av tex brott inte är begånget och du sålunda ej heller kan vara misstänkt.

    Om man följer regelboken skall en person som är skäligen misstänkt för ett brott delges skyndsamt och det skall ske muntligen av behörig person vilket är en polis, civil utredare eller åklagare.
    Du kan ej få ut utdrag från misstankleregistret utan bara brottsregistret (BR). Vissa arbetsgivare har tillgång till misstankeregistret.
    Anonym (Adina) skrev 2009-02-18 22:30:22 följande:


    Tack för din info..men hur vet man om man varit SKÄLIGEN misstänkt för ett brott då? Var står det nånstans?? PÅ förhörsutskriften som jag fick av polsien står att den hörde är "misstänkt". ´Betyder detta då att det INTE finsn med i misstankeregistret då eftersom förundersökningen lades ner, och att det funnits kvar i misstankeregistret ifall jag stått som "skäligen misstänkt" eller??Hur funkar detta då vid jobbsökningar t ex. Ifall de kräver utdrag ur registret, kommer det då för all framtid finnnas kvar där?? Försvinner det verkligen ALDRIG därifrån?? Kan man själv få utdrag från BÅDE missatnke- och brottsregistret?
Svar på tråden Misstankeregister hos polisen.