• Anonym (Adina)

    Misstankeregister hos polisen.

    Har läst här och det verkar som om polisne har FLERA register? Belastningregistret, ifall man blivit DÖMD för något, men vad är MISSTANKEregistret för något?? Ligger man i det registret under tiden som förundersökningen pågår och om denna läggs ner så plockas man bort därifrån?? Eller ligger man kvar i misstankeregistret även när en förundersökning är nerlagd?

    Finns det även ett tredje register hos polisen där ALLT samlas??? Tacksam för svar från någon INSATT som VET, iunet en massa som tror bara tack!!

  • Svar på tråden Misstankeregister hos polisen.
  • Anonym (Adina)

    Tack för din info..men hur vet man om man varit SKÄLIGEN misstänkt för ett brott då? Var står det nånstans?? PÅ förhörsutskriften som jag fick av polsien står att den hörde är "misstänkt". ´Betyder detta då att det INTE finsn med i misstankeregistret då eftersom förundersökningen lades ner, och att det funnits kvar i misstankeregistret ifall jag stått som "skäligen misstänkt" eller??

    Hur funkar detta då vid jobbsökningar t ex. Ifall de kräver utdrag ur registret, kommer det då för all framtid finnnas kvar där?? Försvinner det verkligen ALDRIG därifrån??

    Kan man själv få utdrag från BÅDE missatnke- och brottsregistret?


    Anonym skrev 2009-02-18 19:01:51 följande:
    Belastningsregistret är samlingsnamnet på misstanke -och brottsregisteret-Enda gången man plockas bort från misstankeregistret är om man är oskyldig. Även fast förundersökningen är nedlagd har man ju fortfarande varit misstänkt för ett brott.En förundersökning kan bland annat läggas ned pga att vidare utredning inte kan styrka att den misstänkta är på sannolika skäl misstänkt för brottet, bevisen håller inte mm. I misstankeregistret hamnar man om man läggs in som skäligen misstänkt i anmälan. När anmälan är godkänd och förundersökning inledd så skickas det automatiskt till misstankeregistret.
Svar på tråden Misstankeregister hos polisen.