• Anonym
    Äldre 17 Feb 21:08
    35138 visningar
    8 svar
    8
    35138

    Misstankeregister hos polisen.

    www.polisen.se

  • Anonym
    Äldre 18 Feb 19:01
    #2

    Belastningsregistret är samlingsnamnet på misstanke -och brottsregisteret-

    Enda gången man plockas bort från misstankeregistret är om man är oskyldig. Även fast förundersökningen är nedlagd har man ju fortfarande varit misstänkt för ett brott.

    En förundersökning kan bland annat läggas ned pga att vidare utredning inte kan styrka att den misstänkta är på sannolika skäl misstänkt för brottet, bevisen håller inte mm.

    I misstankeregistret hamnar man om man läggs in som skäligen misstänkt i anmälan. När anmälan är godkänd och förundersökning inledd så skickas det automatiskt till misstankeregistret.

  • Anonym
    Äldre 21 Feb 08:01
    #6

    Anonym (q) skrev 2009-02-18 22:00:03 följande:


    Det tredje registret du kanske menar är ASP (Allmäna spaningsregistret) Där hamnar iaktagelser och annat om intressanta personer, såna som är intressanta vid brott och såna som polisen spanar emot (alltså så hamnar ej "normala" människors beteende där).
    Det hamnar helt normala människor i asp:en med. Om du har haft en misstänkt person boende hos dit t.ex så finns du och din adress med där också. INget konstigt. Asp:en är inte offentlig på samma vis som belastningsregistret och används inte för att söka jobb. Som sagt, ett spaningsregister har inget med belastnignsregistret att göra. POlisen har många register att slå i.
  • Anonym
    Äldre 21 Feb 08:26
    #7

    Enligt länken i inlägg nr 1 verkar det finnas en massa olika register; Det står ju att man begära utdrag ur Rikspolisstyrelsens dataregister ? och att man då bl a får utdrag ur belastningsregistret, misstankeregistret, ordningsbotsystemet, strafförelägganden och efterlysta fordon.

Svar på tråden Misstankeregister hos polisen.