• Anonym (...)

    får soc ta mina pengar ??? SNABBA SVAR!!!!!!!!!

    Anonym (girl) skrev 2009-02-24 23:28:35 följande:


    tack för svar... jag anade det.. du får jag sätta in dom på ett annat konto. NEJ hadde inte tänkt använda dom till nöjen.utan dottern ska få en ny sitt vagn, samt lite andra saker som vi behöver i hushållet.
    Och gör du så så är du väl medveten om att du begår ett brott? Bedrägeri är allvarligt. Bättre att vara ärlig och berätta som det är. I många fall räknas inte skadestånd och liknande som inkomst hos Soc och även om de skulle ta upp det som inkomst så ska du överklaga och få det prövat i Länsrätten i så fall. Om det ska tas upp eller inte beror på omständigheterna. Bättre att vara ärlig än att undanhålla och drabbas värre efteråt.
  • Anonym (...)

    Anonym (planerar) skrev 2009-02-24 23:44:40 följande:


    Om jag var du så skulle jag skynda mig och öppna ett nytt konto och flytta dom där 12 tusen till det kontot istället, har dom din killes kontonummer och sånt?? Om dom inte har det och du vet exakt när du får in dom där 12 tusen kronorna så sätt in dom på din killes konto eller öppna ett nytt.... Men annars om SOC ser att du har så mkt pengar på ditt konto så kan du bli utan pengar eller så plockar dom dina pengar. nått utav det.. Men lycka till...
    Eeh, de där råden var väl inte så genomtänkta? Att flytta pengarna direkt hjälper ju inte precis. Insättningen och uttaget syns ju ändå. ATt sätta in dem på sambons konto hjälper ju inte heller då de söker bistånd tillsammans och alltså kan de se pengarna på hans konto likväl. Att plocka folks pengar sysslar vi inte heller med på Soc, däremot tar vi med alla inkomster i beräkningarna, vilket såklart kan resultera i ett överskott för perioden eller ett mindre underskott än normalt.

    Men som jag skrivit tidigare så är det inte ALLTID som skadeståndspengar tas med, det beror på de särskilda omständigheterna i det aktuella ärendet, det görs alltid en individuell bedömning. Därför kan man inte ge ett generellt svar på om just TS skadestånd kommer att tas upp eller inte.
  • Anonym (...)

    Lovely Life skrev 2009-02-24 23:51:49 följande:


    Anonym (...) skrev 2009-02-24 23:32:53 följande:
    lån/gåva från föräldrar räknas som inkomst så varför skulle inte skadestånd göra det?
    För att det inte alls är samma sak naturligtvis. SOm sagt, omständigheterna kring skadeståndet, vilken typ av skadestånd, varför man får skadeståndet och annat kan vägas in i bedömningen.
  • Anonym (...)

    Anonym (moder) skrev 2009-02-25 00:01:57 följande:


    Oftast kommer skadestånd från Brottsofferjouren. Vilket tillhör statliga myndigheter. Skadestånd är inkomst giltigt. Oavsätt vilket typ av skadestånd det är i biståndsprövning."I regel har du inte rätt till ekonomiskt bistånd om du har pengar på banken eller andra tillgångar. Du ska alltså vara helt utan egna ekonomiska resurser för att ha rätt till bistånd."hitta.siteseeker.se/click/...
    Jaha, ursäkta mig då, jag kan väl inte det här som jobbar med det varje dag......tur att du upplyste oss
  • Anonym (...)

    Anonym (moder) skrev 2009-02-25 00:05:39 följande:


    Anonym (...) skrev 2009-02-25 00:04:29 följande:
    Välkommen, kollega.
    Och ni använder inte er av individuella bedömningar där du jobbar? Tragiskt i så fall med en så fyrkantig organisation.
  • Anonym (...)

    Anonym (moder) skrev 2009-02-25 00:19:45 följande:


    Hurvida inviduella beömningar görs, vill jag inte gå in på. Inte heller vår "fyrkantiga organisation". Ts frågade om råd, och rent generellt så sänks bistånd alt. avslag. Vilket vi borde vara överens om.
    Vill inte gå in på? Märklig kommentar, vad kan hända liksom? Som socialsekreterare så är det väl knappast någon hemlighet att det mesta bygger på just individuella bedömningar? Nej, på grund av dina tidigare uttalanden i tråden så tror jag (läs: hoppas) inte alls att du är en kollega så jag tänker inte debattera mer med dig.
Svar på tråden får soc ta mina pengar ??? SNABBA SVAR!!!!!!!!!