• Myrtil­le
    Äldre 26 Feb 10:19
    12683 visningar
    170 svar
    170
    12683

    får soc ta mina pengar ??? SNABBA SVAR!!!!!!!!!

    Den svenska kulturen i ett nötskal.


    Anonym skrev 2009-02-25 18:57:09 följande:
    Ja dom har rätt till det ! :S Ska oxå få skadestånd på 82000 .. men ska öppna ett konto som soc inte ska veta om !
  • Myrtil­le
    Äldre 26 Feb 12:51
    #69

    Det är ju helt rimligt! I början är soc tänkt att vara ett stöd när man inte har annan möjlighet att försörja sig själv, men efter ett tag blir pengarna "mina" och då är det bara en bonus som jag har rätt till oavsett övriga förutsättningar. Några frågor på det?
    Anonym (sara) skrev 2009-02-26 11:32:19 följande:


    Underbart! soc gör olika i olika län...... lev på våra skattepengar du och spara på ditt surt förvärvade skadestånd Anonym (girl) skrev 2009-02-26 00:48:00 följande:
  • Myrtil­le
    Äldre 27 Feb 11:52
    #77

    kek


    ReRant skrev 2009-02-27 11:50:15 följande:
    Rubriken "får soc ta mina pengar ??? SNABBA SVAR!!!!!!!!!" är ju helt suverän. Ungefär som man kan kräva svar (snabba dessutom) på ett internetforum. Antalet utropstecken är pricken över i:t.
  • Myrtil­le
    Äldre 3 Mar 08:25
    Svar på #128
    Vad fint att din "snälla soc" är "snäll" med andra människors pengar. Jättesnällt.
  • Myrtil­le
    Äldre 4 Mar 10:19
    EllieMay skrev 2009-03-03 16:39:22 följande:
    Ts har nog betalat skatt tidigare för _andra_ människor, fast sitter man i skiten och måste gå till soc då är det ju bettydelselöst om man tidigare själv dragit in en massa skatt. Helt plötsligt är en person inte värd ett skvatt så fort denne hamnat hos soc och själv inte längre drar in skatt, tragiskt..
    Tycker du?
  • Myrtil­le
    Äldre 4 Mar 10:21
    Svar på #134
    Hmmm. Ja, jag ser ju liksom min lön som "plåster på såren" för att jag är på jobbet och botar sjuka istället för att vara hemma och spela dataspel och kramas med barnen. Då kanske du tycker att jag borde få socbidrag också, utöver lönen?
  • Myrtil­le
    Äldre 4 Mar 15:29
    EllieMay skrev 2009-03-04 15:26:02 följande:
    Plåster på såret var menat skadeståndet som inte du betalar för.Dessutom har nog TS betalat bra mycket skatt själv tidigare. Så ja du får tycka vad du vill, har själv arbetat sedan jag var 15 och så sniken är jag inte att jag inte tycker att en person som blivit ofredad skall få behålla sitt skadestånd och använda det på annat håll, och sammtidigt få behålla sitt försörjningsstöd.
    Jag har förstått att det är en omodern inställning att socialbidrag skall gå till sådana som inte lyckas försörja sig på annat sätt. Vad jag inte riktigt är på det klara med är hur vi skall sålla ut den här eliten som skall ha rätt till extra tillskott i kassan oavsett övriga tillgångar. Att ha betalat skatt har aldrig varit ett kriterium för att vara berättigad till socialbidrag.
  • Myrtil­le
    Äldre 5 Mar 09:57
    EllieMay skrev 2009-03-04 15:36:07 följande:
    Ja folk som har varit utsatta för brott ska ha rätt att behålla skadeståndet för lidande. Har man tillgångar som sparkonton, extra bilar ect så ser jag ingen anledning till att dessa inte skulle kunna användas istället för social bedrag.Och ja med tanke på att alla skriker -Miiiiiina skatte pengar går till socialbidrag, då passar argumenten utmärkt att dem som nu erhåller socialbidrag även betalat skatt för andras bidrag.Så miiiina skattepengar frasen kan skrotas tycker jag.
    Och när övergår skadeståndet till att vara en tillgång som finns på kontot? Om jag får skadestånd, köper en bil för det och ett år senare vill ha socialbidrag; är bilen då fortfarande fredad? För övrigt tror jag inte att det skulle vara till den genomsnittliga socialbidragstagarens fördel om man övergick till ett system där man kunde få ut motsvarande som man betalat in, nej.
  • Myrtil­le
    Äldre 5 Mar 10:00

    Olivers Mamma skrev 2009-03-04 19:22:13 följande:


    Å nästan så jag grinar så glad jag blir *blödig* vilken tur.Jag betalar mer än gärna lite extra skatt för att ngn som blivit utsatt för hemskheter ska få använda de pengarna till annat än att överlevatack för att du skrev det
    Då ser vi fram emot att du och andra intresserade startar en fond och börjar betala in till det behjärtansvärda ändamålet. Ingenting hindrar dig från att ge mer än du redan gör via skattesedeln. Skönt va?
  • Myrtil­le
    Äldre 5 Mar 12:51
    MatsAtari skrev 2009-03-05 10:22:40 följande:
    Om hon gör det så lär det inte gå till det hon önskar, det förstår du väl själv?Sen när fick man börja välja vart ens skattepengar ska gå till???
    Du missförstod det som stod. Det jag skrev var, att om man gärna vill ge sina pengar till behjärtansvärd verksamhet behöver man inte ta omvägen via skatten. Olivers mamma vill gärna ge av sina pengar till folk som blivit "utsatta för hemskheter", och det får hon förstås göra med start idag. Ingenting hindrar henne.
  • Myrtil­le
    Äldre 6 Mar 10:41

    Olivers Mamma skrev 2009-03-05 17:05:58 följande:


    Skärpning!Inte den tonen tack. Har du någon somhelst aning om vad jag gör av mina pengar?!?!Nej, det hade du inte. Och om du tycker att ett tex våldtäktsoffer ska behöva köpa mat för de pengarna som h*n kanske behöver för att få ett något sånär fungerande liv i framtiden så tycker jag synd om dig faktiskt.En människa som blivit utsatt för ett brott ska inte tvingas leva på de pengarna som man fått som ersättning för skadan är ju ytterligare en kränking," åh, vilken tur att jag blev våldtagen så jag har råd att äta..." eller?!?!Tycker att du har rejält taskig attityd, inte för att du säger emot mig utan för du inte har någon som helst aning om ifall jag hjälper eller inte hjälper drabbade människor i samhället. Du verkar bara vilja diskutera.Alla tycker olika och så är det men börja inte yttra dig om vad andra gör eller inte när du uppenbarligen har noll koll.
    F'låt, mamma!
    Vem har du gett ditt överskott till idag, då?
  • Myrtil­le
    Äldre 6 Mar 12:13

    Olivers Mamma skrev 2009-03-06 12:04:33 följande:


    Nu är du allt bra nyfiken va, jag har hittat en organisation som jag litar på och där pengarna och sakerna kommer dit de ska.Får jag bara fråga vem är du att sitta och ha den attityden du har?Gör du något extra bra för någon eller leker du översittare för jämnan?
    Vem jag är?
    Läs min presentation.
  • Myrtil­le
    Äldre 6 Mar 12:19

    Argumenten tog visst slut redan för 4-5 inlägg sedan, verkar det som. Ha det gott i sandlådan, om du nu vill hänga där.

Svar på tråden får soc ta mina pengar ??? SNABBA SVAR!!!!!!!!!