• Anonym (girl)

    får soc ta mina pengar ??? SNABBA SVAR!!!!!!!!!

    våran familj går på ekonomiskt bistånd.

    jag har f penning & sambon är arbetsökande.

    jag har blivit sexuellt ofredad och nu ska jag äntligen få mitt skadestånd 12.000 kansek inte är mkt pengar men för våran familje är det det. Vi lever på existens minumum.

    nu till min fråga HAR SOC RÄTT ATT TA MINA PENGAR, ELLER GE MINDRE I BISTÅND OM DOM SER ATT JAG HAR 12.000 PÅ MITT KONTO???

  • Svar på tråden får soc ta mina pengar ??? SNABBA SVAR!!!!!!!!!
  • Myrtille
    EllieMay skrev 2009-03-04 15:26:02 följande:
    Plåster på såret var menat skadeståndet som inte du betalar för.Dessutom har nog TS betalat bra mycket skatt själv tidigare. Så ja du får tycka vad du vill, har själv arbetat sedan jag var 15 och så sniken är jag inte att jag inte tycker att en person som blivit ofredad skall få behålla sitt skadestånd och använda det på annat håll, och sammtidigt få behålla sitt försörjningsstöd.
    Jag har förstått att det är en omodern inställning att socialbidrag skall gå till sådana som inte lyckas försörja sig på annat sätt. Vad jag inte riktigt är på det klara med är hur vi skall sålla ut den här eliten som skall ha rätt till extra tillskott i kassan oavsett övriga tillgångar. Att ha betalat skatt har aldrig varit ett kriterium för att vara berättigad till socialbidrag.
  • EllieMay
    Svar på #141
    Ja folk som har varit utsatta för brott ska ha rätt att behålla skadeståndet för lidande. Har man tillgångar som sparkonton, extra bilar ect så ser jag ingen anledning till att dessa inte skulle kunna användas istället för social bedrag.
    Och ja med tanke på att alla skriker -Miiiiiina skatte pengar går till socialbidrag, då passar argumenten utmärkt att dem som nu erhåller socialbidrag även betalat skatt för andras bidrag.
    Så miiiina skattepengar frasen kan skrotas tycker jag.
  • MikPel
    Myrtille skrev 2009-03-04 15:29:03 följande:
    Jag har förstått att det är en omodern inställning att socialbidrag skall gå till sådana som inte lyckas försörja sig på annat sätt. Vad jag inte riktigt är på det klara med är hur vi skall sålla ut den här eliten som skall ha rätt till extra tillskott i kassan oavsett övriga tillgångar. Att ha betalat skatt har aldrig varit ett kriterium för att vara berättigad till socialbidrag.
    Andra inkomster påverkas ju inte av ett skadestånd.

    Men det största problemet är att det är upptill den enskilda socialsekr att tolka SOL när det handlar om detta och detta kan leda till godtycke (är du omtyckt så får du behålla slantarna)
  • Anonym

    Vilka missunsamma typer det finns i det här landet. Skulle du själv vilja använda skadeståndspengar (som TS faktiskt får för att ha blivit utsatt för något hemskt i det här fallet och som är på den nivå som domstolen ansåg rätt- och som inte heller kommer från dina skattepengar) till att köpa mat och kläder? Sjukt att det kan finnas människor i det här landet som har så lite medlidande med andra och bara gnäller över sina egna pengar!

    Kanske tycker ni att ni själva skulle betalat för era barns skolgång, tandvård och sjukvård, er egen tandvård och sjukvård, samt era äldre släktingars omvårdnad också? Det finns säkert någon menar jag som iten har varit sjuk eller har barn eller släkt som tycker ni snor deras surt förvärvade pengar!!!

    Snälla ni, det är väl ändå skillnad på bidrag och skadestånd! Nån måtta får det vara!!!

  • Olivers  Mamma

    Hittade detta påwww.socialstyrelsen.se/NR/rdonlyres/35076888-9901-4348-A202-96A805E7DA08/6802/Svenska200611425rev.pdf
    "Hur påverkar inkomster och tillgångar vad jag får i ekonomiskt bistånd?
    När socialtjänsten räknar ut om ett hushåll har rätt till ekonomiskt bistånd brukar man ta
    med hushållsmedlemmarnas alla nettoinkomster (efter skatt). Det gäller t.ex. lön eller
    avgångsvederlag, sjukpenning, föräldrapenning, arbetslöshetsersättning, pension,
    underhållsbidrag, barnbidrag eller bostadsbidrag. Det gäller normalt även t.ex.
    skatteåterbäring, skadestånd och ersättningar från försäkringsbolag."
    Så tyvärr ser det så ut som om de tar de pengarna, tråkigt nog
    Jag tycker att skadestånd för vissa typer av brott (våldsbrott inte ekonomiska) borde få behållas trots att man erhåller ekonomiskt bistånd.Försök att lägga fram det för din handläggare, det kan ju faktiskt vara så att du i framtiden behöver bekosta terapi och då räcker inte 12 000 kr långt

  • EllieMay
    Svar på #145
    ts har redan fått svar av soc, hon får behålla pengarna
  • Olivers  Mamma
    EllieMay skrev 2009-03-04 19:12:07 följande:
    ts har redan fått svar av soc, hon får behålla pengarna
    Å nästan så jag grinar så glad jag blir *blödig* vilken tur.
    Jag betalar mer än gärna lite extra skatt för att ngn som blivit utsatt för hemskheter ska få använda de pengarna till annat än att överleva
    tack för att du skrev det
  • pysslar

    Jag tycker att det är en självklarhet att ts ska få behålla pengarna och blev jätteglad när jag såg att hon fick det.
    De där 12000 är inte en "present", de är en ersättning för det hon har gått igenom. Och stackars er som detta sticker i ögonen på, att inte kunna unna en familj som går på soc och antagligen måste kämpa för att få ekonomin att gå ihop 12000 kr.

  • Olivers  Mamma
    pysslar skrev 2009-03-04 19:40:45 följande:
    Jag tycker att det är en självklarhet att ts ska få behålla pengarna och blev jätteglad när jag såg att hon fick det. De där 12000 är inte en "present", de är en ersättning för det hon har gått igenom. Och stackars er som detta sticker i ögonen på, att inte kunna unna en familj som går på soc och antagligen måste kämpa för att få ekonomin att gå ihop 12000 kr.
    Instämmer till fullo, bra skrivet!
  • hannizen

    Pengarna får hon självklart behålla.. men soc räknar på hur många månader dom pengarna räcker... så ts kommer enbart att få leva på föräldrapenningen samt betala hyra och allt själv..

Svar på tråden får soc ta mina pengar ??? SNABBA SVAR!!!!!!!!!