• Anonym (girl)

    får soc ta mina pengar ??? SNABBA SVAR!!!!!!!!!

    våran familj går på ekonomiskt bistånd.

    jag har f penning & sambon är arbetsökande.

    jag har blivit sexuellt ofredad och nu ska jag äntligen få mitt skadestånd 12.000 kansek inte är mkt pengar men för våran familje är det det. Vi lever på existens minumum.

    nu till min fråga HAR SOC RÄTT ATT TA MINA PENGAR, ELLER GE MINDRE I BISTÅND OM DOM SER ATT JAG HAR 12.000 PÅ MITT KONTO???

  • Svar på tråden får soc ta mina pengar ??? SNABBA SVAR!!!!!!!!!
  • La Lola
    lotfix skrev 2009-02-25 15:33:34 följande:
    hejhej TS! jag tycker, om du inte redan gjort det, ska prata med din handläggare. min bror blev nerslagen och fick ett skadestånd på närmare 500 000:- och fick ändå efter många om och men rätt till socialbidrag. tycker absolut inte att du ska "gömma" pengarna, det är inte värt att bli straffad för!! lycka till!
    Nu tappade jag fasiken hakan. Förvånad
    *mamma till Alma 8 år, BF med nr 2; 10 mars.
  • Anonym (socbidrag)
    Svar på #44
    MammanEmma1983 skrev 2009-02-25 15:42:58 följande:
    Jag med sjukt att han ska få soc o ha 500 000 kr ..
    vad ska man säga??? Då vill man ju leva på bidrag o inte klara sig själv. Hoppas man skärper reglerna för jag vill inte gå betala någons bidrag som har en halv miljon.. Dom som inte pengar har betalar jag gärna till men men..
  • Tingeling83
    Anonym (socbidrag) skrev 2009-02-25 15:47:53 följande:
    Svar på #44 vad ska man säga??? Då vill man ju leva på bidrag o inte klara sig själv. Hoppas man skärper reglerna för jag vill inte gå betala någons bidrag som har en halv miljon.. Dom som inte pengar har betalar jag gärna till men men..
    jag pluggade , hade en son , men fick ej bistånd för ja plugga va 21 år , gick sista terminen gymnasiet för ville ha klart de .... fast ja hade en son ..

    men de sa mina föräldrar skulle försörja mej ... men jag fick ta csn ... suck istället
  • Indianica

    Nja, jag tycker du ska ringa ocjh kolla anonymt hur det lugger till. Hittade bara en lagh ifrån 1998&2002 på nätet och där står att man ska leva upp tillgångarna då man fått skadestånd, man får bara använda upp skadeståndet samtidigt som man får socialbidrag om skadeståndspengarna de går till typ terapi, vilket man då ska redovisa för soc och de godkänner/avslår.

    Kan du inte läsa en universitetskurs just den månaden du får skadeståndet (och ta studeibidraget) eller går du ändå back s a s?

    However, 12000 för en hel familj (om man är fler än 2 personer iaf) är väl mindre än existensminimum, så det som händer är väl att soc fyller på med pengar då du anmält att du fått in 12 000 på kontot, men du får alltså ovanligt lite socialbidrag just den månaden.

    Förstår om det känns lite surt, skadestånd ska ju vara för sveda och värk!. Du kan inte låta pengarna vara innestående på något sätt ett tag tills du får jobb?

  • Indianica

    Anonym (girl) skrev 2009-02-24 23:28:35 följande:


    tack för svar... jag anade det.. du får jag sätta in dom på ett annat konto. NEJ hadde inte tänkt använda dom till nöjen. utan dottern ska få en ny sitt vagn, samt lite andra saker som vi behöver i hushållet.
    Fast saker till hushållet kan du alltid ansöka om utöver normen, det har du rätt till!
  • lotfix

    så som han fick lida efter det han var med om så handlade det inte om att inte vilja försörja sej själv. iof sökte han bara bidrag en månad innan han fick fast jobb. kanske skillnad. jag et inte =)

  • Anonym (sara)

    Bidragsfusk blir det, ja, hon undanhåller en inkomst för soc vilket gör att hon får mer i bidrag än vad hon skulle ha rätt till om hon meddelande soc att hon fått 12 000 i skadestånd.


    Anonym skrev 2009-02-24 23:48:22 följande:
    är det inte bedrägeri då om hon uppger honoms konto o inte sitt eget då de 12 000 ska betalas ut?om inte så klart du kan göra så. annars ? hmm njee
  • MikPel
    Anonym (socbidrag) skrev 2009-02-25 15:47:53 följande:
    Svar på #44 vad ska man säga??? Då vill man ju leva på bidrag o inte klara sig själv. Hoppas man skärper reglerna för jag vill inte gå betala någons bidrag som har en halv miljon.. Dom som inte pengar har betalar jag gärna till men men..
    Låt oss säga att jag våldtar en tjej som som går på soc,  ska då det skadestånd jag blir dömd att betala pynta på socialens budget eller ska det gå till den våldtagna tjejen så att hon kan betala någon psykolog eller annat som kan hjälpa henne at få ett bättre liv
  • MikPel
    Anonym (?) skrev 2009-02-25 14:34:36 följande:
    Ts jag blir nyfiken på en annan vinkel här, vet du om personen som skall betala skadeståndet har pengar överhuvudtaget? Det är ju en del skadestånd som personer aldrig får för att den straffade inte har inkomst.
    Men då går brottsofferfonden in och betalar
Svar på tråden får soc ta mina pengar ??? SNABBA SVAR!!!!!!!!!