• Anonym (....)
    Äldre 1 Mar 17:11
    107240 visningar
    58 svar
    58
    107240

    Kan man missbruka Citodon...?

    Jag fick det utskrivet för en ordentligt infektion i munnen samt att jag hade inflammation ryggen. Tog 2st per gång och tog 3 ggr om dagen. Dock så "slutade" dom att verka och då tog jag helt enkelt fler. Fortsatte att få dom utskriva fram till en operation samt till tiden efter operationen och åt ca 8-10 per dag och kompletterade med panodil. Åt även panocod någon och pronaxen. Jag hade ont då, men inser att jag inte kan ha haft så ont hela tiden att alla dom tabletterna krävdes för det.

    Så när dom tog slut så fick det vara. Jag skakade, mådde skitdåligt. Jag spydde och var allmänt lättirriterad, magen blev dålig (men kan ju inte påstå att den var bra innan heller pga alla värktab.), hade huvudvärk och så mådde jag i ungefär 2 veckor.

    Första gångerna jag tog citodon så blev jag lugn, jag är stressad jämt så det var ju skönt att kunna slappna av. Sen när läkarna höjde dosen efter som 1 per gång inte hjälpte så blev jag ju på nytt lugn.

  • Anonym (....)
    Äldre 1 Mar 17:16
    #32
    M C skrev 2009-03-01 17:13:38 följande:
    Jag har några i min familj som knaprade treo, de blev nog lite chockade när jag kallade dem beroende av dem. Men de slutade cold turky efter det! Men jag blir hög som ett hus på citodon, 2 st och jag svävar fram. Tar dem bara när jag har väldigt ont och bara en. Det är så otäckt att inte ha kontroll! Första gången (många år sen nu) blev jag förskräckt och ringde en vän som har en fass... Trodde det var alvedon. Fatta varför jag blev rädd!
    Usch treo är drygt. Var inne en släng på det tidigare, det blev ju gott till slut.

    Ja citodonen var otäck första två gångerna jag tog den. Första gången svimmade jag på golvet hemma. Andra gången var jag i affären och allt blev suddigt, kude inte trycka in koden till kortet eller någonting
  • Anonym (....)
    Äldre 1 Mar 18:22
    #36
    Anonym (be careful) skrev 2009-03-01 17:56:11 följande:
    Anonym (....) skrev 2009-03-01 17:11:19 följande: Panodil/alvedon/curadon/reliv ska aldrig kombineras med citodon, eftersom alla dessa innehåller paracetamol vilket även citodon gör. Överdosering av paracetamol kan ge allvarliga leverskador. Man kan ta max 8 vanliga citodon per dygn. (citodon forte är dubbelt starka) Citodon narkotikaklassas på sjukhus, och ingår på många ställen i "knarkboken" där allt som ges till patienter skrivs upp, då det visats sig vara stort svinn på läkemedlet, troligen för att många missbrukar. So, be careful....
    Jag vet.
Svar på tråden Kan man missbruka Citodon...?