• Anonym (Jag)
    Äldre 30 Jan 02:37
    107238 visningar
    58 svar
    58
    107238

    Kan man missbruka Citodon...?

    Anonym (Uvi) skrev 2016-01-30 00:45:23 följande:

    Citodon blev min räddning när jag under en 10års-period hade återkommande,smärtsamma urinvägsinfektioner. Vanliga smärtstillande hjälpte inte ett smack. När jag äntligen fick citodon och kunde bli smärtfri och slippa belasta akuten nattetid (hade så ont så jag skrek ibland) så blev mitt liv friare. Bara tryggheten i att ha tabletterna OM jag fick uvi hjälpte. Jag tog aldrig i onödan pga rädsla för att de skulle sluta hjälpa samt respekt för risken att bli beroende. För ja , man får ett rus!

    Idag får jag inte uvi särskilt ofta längre och nya tabletter fick jag inte utskrivet för att ha just in case. Min man fick dock utskrivet efter tandoperation så det finns ett lager. Tar dock hellre 2 alvedon och 1 ipren. Den kombon hjälper (jag vet att man inte ska mixa...).


    Jo, att mixa ibuprofen och paracetamol är snarare väldigt bra vid smärta och/eller förkylning med feber, så fortsätt med det! Blanda dock aldrig paracetamol (alvedon, panodil etc) med citodon/panocod, då får du överdos av paracetamol, vilket är väldigt farligt!
  • Anonym (Jag)
    Äldre 30 Jan 02:42
    #53
    Anonym (Undrar) skrev 2016-01-29 23:53:19 följande:

    Hej!

    Jag har ganska nyligen fått citodon mot min fruktansvärda mensvärk. Jag tar ungefär 6 st de första två dagarna på mensen, alltså jag börjar kanske vid 8-tiden och tar 2 st. Sedan tar jag 2 st till vid 12-tiden och sedan 2st vid 16-tiden. Ibland får jag fylla på med en till innan jag lägger mig och sedan upprepar jag detta när klockan ringer 8 morgonen därpå. Är det för mycket? Tycker termen "8st per dygn" är lite förvirrande.. Betyder det att jag egentligen ska vänta ett dygn efter sista tabletten/tabletterna? Alltså att jag inte får ta en ny dos förrän 16-tiden dagen efter? Jag upplever inga direkta symptom på att bli "hög" utan bli bara väldigt trött och lite ofokuserad. Har inga problem att låta bli dem under resten av månaden och tar dem alltså bara vid kraftig mensvärk.


    Det betyder helt enkelt att du ska ta 8st per dygn, varken mer eller mindre. Du tar dom alldeles för ofta som det är nu, du måste ju sprida ut dom över dygnet också, du kan ju inte bara ta lite när som helst! 8st per dygn tar man 2 åt gången, alltså var 6e timme, du tar var fjärde nu! Tar du de första vid 08 så ska du ta nästa gång kl 14, sedan kl 20 och sen eventuellt 02 om du behöver på natten. Så fortsätter du bara vid dom tiderna jag just nämnde under de dagar du behöver, svårare än så är det inte!

    Så, så enkelt var det! Så sluta ta för ofta nu, det är skadligt för levern i längden!
Svar på tråden Kan man missbruka Citodon...?