• Anonym (Undra­r)
    Äldre 29 Jan 23:53
    107040 visningar
    58 svar
    58
    107040

    Kan man missbruka Citodon...?

    Hej!

    Jag har ganska nyligen fått citodon mot min fruktansvärda mensvärk. Jag tar ungefär 6 st de första två dagarna på mensen, alltså jag börjar kanske vid 8-tiden och tar 2 st. Sedan tar jag 2 st till vid 12-tiden och sedan 2st vid 16-tiden. Ibland får jag fylla på med en till innan jag lägger mig och sedan upprepar jag detta när klockan ringer 8 morgonen därpå. Är det för mycket? Tycker termen "8st per dygn" är lite förvirrande.. Betyder det att jag egentligen ska vänta ett dygn efter sista tabletten/tabletterna? Alltså att jag inte får ta en ny dos förrän 16-tiden dagen efter? Jag upplever inga direkta symptom på att bli "hög" utan bli bara väldigt trött och lite ofokuserad. Har inga problem att låta bli dem under resten av månaden och tar dem alltså bara vid kraftig mensvärk.

  • Anonym (Undra­r)
    Äldre 30 Jan 11:31
    #54

    Men jag tar oftast inga på natten, det är lite därför jag tycker 8 per dygn är förvirrande. Jag tar dessutom inte 8 per dag utan 6st 2x2x2. För då är det ju ungefär 12 timmar mellan sista dosen ena dagen och första dosen andra dagen, förstår du vad jag menar? Jag måste nämligen ta var fjärde timme eftersom de bara är verksamma under 4 timmar och utan smärlindring kan jag inte göra någonting, jobb, skola etc blir alltså påverkat för att jag inte kan ta mig ur sängen.


    Anonym (Jag) skrev 2016-01-30 02:42:59 följande:

    Det betyder helt enkelt att du ska ta 8st per dygn, varken mer eller mindre. Du tar dom alldeles för ofta som det är nu, du måste ju sprida ut dom över dygnet också, du kan ju inte bara ta lite när som helst! 8st per dygn tar man 2 åt gången, alltså var 6e timme, du tar var fjärde nu! Tar du de första vid 08 så ska du ta nästa gång kl 14, sedan kl 20 och sen eventuellt 02 om du behöver på natten. Så fortsätter du bara vid dom tiderna jag just nämnde under de dagar du behöver, svårare än så är det inte!

    Så, så enkelt var det! Så sluta ta för ofta nu, det är skadligt för levern i längden!


  • Anonym (Undra­r)
    Äldre 30 Jan 11:45
    #55

    Jag fick det som sagt ganska nyligen och får liksom testa mig fram för att se vad som funkar för mig. Jag brukar börja få ont igen efter 4 timmar, det är därför jag kört på det. Jag ska testa att göra som du föreslog men det är inte säkert att det funkar för mig. Jag har dessutom aldrig druckit alkohol och kommer förmodligen aldrig göra det heller, så jag är inte överdrivet orolig över min lever, men jag vill ju naturligtvis inte överdosera. Det är därför jag bad om hjälp att förstå uttrycket 8 per dygn.

  • Anonym (Undra­r)
    Äldre 30 Jan 13:11
    #57

    Tack för svar! Jag har väldigt långa cykler, så jag tar alltså max 12 st under de två första dagarna på mensen och har bara mens 1 gång på 1,5 månader. Tar dem aldrig i något annat syfte.


    klyban skrev 2016-01-30 12:18:00 följande:

    Det finns inga större problem med själva kodeinet och ta mycket.

    Det är poaracetamolen som är begränsad till 8st per dygn, för sen riskerar man leverpåverkan/skador.

    Tar du bara i samband med dina menssmärtor och inte resten av månaden.

    Så har du inget att oroa dig över, det är när du börjar ta lite då och då utan någon större anledning.

    Det är då du ska börja oroa dig.


Svar på tråden Kan man missbruka Citodon...?