• Anonym
    Äldre 2 Mar 12:02
    28764 visningar
    217 svar
    217
    28764

    Får soc neka en mat-pengar?

    Jag har inga pengar till mat för denna månaden. Skickade kontoutdrag och räkningar till socialen samt att de har fått se hur mycket jag får in respektive måste betala denna månaden. Har inga pengar alls kvar till mat.
    Sökte bidrag så jag kunde köpa mat och har bara mat kvar för idag. Fick hem ett mottagarbevis och har varit och hämtat det, där de har nekat mig bidrag till mat.

    Får dem verkligen göra så? Jag kan ju inte överleva utan mat!

  • Svar på tråden Får soc neka en mat-pengar?
  • Anonym Trådstartaren
    Äldre 2 Mar 12:06
    #2

    Men om jag har räkningar i form av hyra el o liknande som tar alla pengar så jag inte har några pengar till mat så är det väl fel?
    Nej de skrev bara att jag är självförsörjande, och det är jag, men har inte råd med mat.
    Jag har inga barn.

  • Anonym Trådstartaren
    Äldre 2 Mar 12:14
    #5

    Jag har pengar i form av csn.
    Jag bor själv, jag har betalat alla räkningar och hyra tidigare. Men nu så blev elen och hyran dyrare och har därmed inga pengar till mat. Jag har inte haft pengar till mat sen december. Den mat jag har ätit hitintills är mat som jag hade sparat i frysen men nu är det slut.
    Allt har jag redan bevisat för socialen med kontoutdrag och allt annat.
    Men de borde ju hjälpa en person att få mat åtminstone!

    Anledningen till att jag söker är ju som sagt att jag inte har pengar till mat utöver hyra, el, hemförsäkring, bredband.
    Jag har redan kollat deras lagar så jag vet att jag borde få hjälp till mat!
    Men nu kan jag inte överklaga eller något för jag har ingen telefon, bara en mobil och jag har inga pengar på mobilen. Har inte heller några pengar över till kuvert eller frimärke.
    Jag måste ju få äta oavsett om jag har barn eller inte eller hur!?

  • Anonym Trådstartaren
    Äldre 2 Mar 12:24
    #8

    Men jag har ju INTE fått något utav socialen, tror du har missuppfattat mig!
    Jag har själv betalat hyran och elen och alla räkningar. Det är bara matpengar jag saknar och det är bara matpengar jag har sökt!
    De har nekat mig matpengar som var det enda jag har sökt!
    Som sagt telefon har jag inte så dyrare telefonräkningar har jag inte fått. Det är elen och hyran som är dyrare. Tycker du då att jg helt enkelt ska gå utan mat!? Jisses, vad tänker du med!?

  • Anonym Trådstartaren
    Äldre 2 Mar 12:33
    #13
    sasssyy skrev 2009-03-02 12:27:42 följande:
    det är inte MIG du ska vara arg på utan de som skriver lagar och regler.. lagen är sådan att nej.. har man csn så får man inte socialbidrag, man kan få det under sommaren om man har barn eftersom barnen inte ska behöva lida för att föräldrarna inte har pengar. Jag tycker det är rätt, jag har levt på skorpsmulor själv både under studietiden och senare men man lär sig. Du har inte "rätt" till något, däremot är du skyldig att planera din ekonomi. Andras skattepengar ska inte betala din dyra el. Du får låna pengar, fråga snälla släktingar, gå ut och samla pantflaskor eller sälja saker på blocket och tradera, internet har du ju tillgång till iaf.
    Jag har redan lånat pengar av andra människor tidigare så jag kan inte låna mer!
    Jag kan inte hjälpa att min hyra blir dyrare och att elen var dyr nu, jag fick betala ett halvår i förväg på elen!

    Som jag skrev tidigare så har jag rätt till matpengar om jag inte har någon mat eller pengar till mat för det står i deras lag !
    "Om man inte kan tillgodose det själv eller nå något annat sätt så har man rätt till bidrag"
    Samt att studerande får bidrag av socialen i akuta nödfall.
    Att inte kunna äta på en månad anser jag är ett akut nödfall eftersom annars så dör jag, för man kan inte överleva utan mat!

    Jag har inte ens smulor att äta, som jag sagt så är min mat slut fr.o.m. idag. Det finns inget kvar att äta efter idag. Jag har t.o.m. snålat och bara ätit middag en gång om dagen så maten skulle räcka innan. Ingen frukost eller lunch.

    Hur anser du att socialen har rätt att neka mig pengar till mat då?
  • Anonym Trådstartaren
    Äldre 2 Mar 12:49
    #19

    Jag pallar fan inte med detta nu!
    Jag har betalat allt själv, det är bara den jävla maten jag inte har denna månaden!
    Men tycker ni att socialen har rätt att neka en person bidrag till mat så visst, låt en person dö(för det är det som händer om man inte får mat!), för socialen ska ju inte hjälpa de behövande alls!

    Jag har redan skrivit upp paragrafer och lagar, kolla upp dem själva sen. De har inte rätt att neka mig bidrag till mat!

    Jag sökte fortfarande inte för ELEN! jag sökte för mat, för allt annat har jag betalat själv!

    Jag har lånat massa pengar innan för jag har behövt det för att kunna leva! Ska jag straffas för att jag är i en jobbig sits just nu? Ska jag gå utan mat för vad?

    Jag pallar fan inte skriva här! Trodde någon kunde hjälpa mig för jag har sett andra som skrivit här ha fått råd att söka bidrag till mat hos soc tidigare trots att de haft jobb eller liknande. För de får tydligen göra det, men jag har inte rätt till det när jag inte har en krona? Sjukligt hur ni resonerar faktiskt. Riktigt sjukligt och omänskligt!
    Tack för ingen hjälp alls.
    Jag kan inte äta och har inga pengar till mat så nu får jag väl helt enkelt gå o vänta tills jag svälter ihjäl!

  • Anonym
    Äldre 3 Mar 16:27
    #92

    Ja de kan neka dig om du fått in pengar som överstiger existens minimum de kollar även vad du haft månaderna innan. de anser att man skall lägga undan och spara. Soc har lite konstiga regler. men man skall ju klara sig om man har lön osv. De anser ju att man skall betala el hyra. alla mobilräkningar fasttelefon internet och om man premuerar på en tidnig allt det skall man säga upp. för mna sklal bara ha livets nödtorft bostad värme. Mat om man nu inte har pengar till mat är det inte soc fel man får ringa och skjuta upp räkningar. Men om man redan lever på soc alltså inte har någon fast lön skall soc se till att man har pengar till mat

  • Anonym
    Äldre 3 Mar 16:41
    #94
    PrettyGirl skrev 2009-03-03 16:35:55 följande:
    Har bara läst ts nu, inget annat. Jag har själv periodvis tidigare varit tvungen att få hjälp av socialen. En del månader har jag legat högre än deras norm, och blivit nekad bidrag. Trots detta har jag då i allafall fått matrekvisitioner så jag kunnat handla mat på de affärer som soc skrivit in som lämpliga. DET kan de inte neka till, de kan bara följa normen och får inte göra annat än det. Fast de ser att man inte har pengar, och de förstår att de pengar som kanske skulle vart till mat egentligen gick till att betala tv-avgifter och så vidare, som de inte har med i sin norm. Då kan man få handla på faktura. Kanske något du kan fråga?
    Du har rätt.. bortsett från att TS -tyvärr- är student och lever på bidrag från CSN och då är hon inte berättigad till något av det du beskriver... surt men sant
  • Anonym
    Äldre 4 Mar 01:55
    #98

    Ja, soc kan neka dig pengar.
    Soc är inte jultomten.

    Jag tycker studenter är alldeles för bortskämda.
    Man får rätt bra med pengar som student men ändå gnäller alla.

  • Anonym
    Äldre 4 Mar 13:01

    Anonym (C) skrev 2009-03-04 12:56:10 följande:


    Studenter bortskämda? Är det vettigt att man har en inkomst på 7400 och sen ene hyra på 5300 för en studentlägenhet?? Bor du på Mars eller?
    Nej, jag bor inte på Mars. Jag bor på Tellus.

    Jag tycker studenter är bortskämda.
    Har varit student så jag vet vad jag pratar om.
Svar på tråden Får soc neka en mat-pengar?