• Anonym

    Får soc neka en mat-pengar?

    Jag har inga pengar till mat för denna månaden. Skickade kontoutdrag och räkningar till socialen samt att de har fått se hur mycket jag får in respektive måste betala denna månaden. Har inga pengar alls kvar till mat.
    Sökte bidrag så jag kunde köpa mat och har bara mat kvar för idag. Fick hem ett mottagarbevis och har varit och hämtat det, där de har nekat mig bidrag till mat.

    Får dem verkligen göra så? Jag kan ju inte överleva utan mat!

  • Svar på tråden Får soc neka en mat-pengar?
  • sasssyy
    Anonym skrev 2009-03-04 19:08:03 följande:
    Mmmm vilket skulle betyda att jag kan åka in till stan 1 (!!!) gång i månaden för att gå p bibblan, sen har jag gjort en förlust! Så kan alla ge fan i att gnälla om att man ska säga upp tele o BB för lokaltrafiken är fan dyrare i längden!!!
    men vad är grejen liksom.. du väljer mellan mat eller bredband.. och väljer bredband!??!?!? Your choice och då ska inte soc betala din mat. Är inte svårre än så.
  • Anonym
    Anonym skrev 2009-03-04 19:08:03 följande:
    Mmmm vilket skulle betyda att jag kan åka in till stan 1 (!!!) gång i månaden för att gå p bibblan, sen har jag gjort en förlust!Så kan alla ge fan i att gnälla om att man ska säga upp tele o BB för lokaltrafiken är fan dyrare i längden!!!
    Du behöver inte bli så agro, alla vet ju inte om du har gångasvtånd till något bibliotek eller inte. det man kan göra är att se över kostnaderna över telefon och bredband detsamma gäller försäkringar elbolag osv, man kan komma ner många hundralappar genom att se över sådana kostnader
  • lokisse
    Anonym skrev 2009-03-04 19:08:03 följande:
    Mmmm vilket skulle betyda att jag kan åka in till stan 1 (!!!) gång i månaden för att gå p bibblan, sen har jag gjort en förlust!Så kan alla ge fan i att gnälla om att man ska säga upp tele o BB för lokaltrafiken är fan dyrare i längden!!!
    jag antar att du aldrig är i stan annars och kan kika in pa biblan...
    De omnibus rebus et nonullis aliis
  • Anonym (aa)

    Har du en inkomst? CSN? Då får du ju inget från socialen.

  • Anonym (aa)

    PS. jag lovar dig, om du kan låna pengar av någon än att blanda dig in hos socialen är det bättre.. Jag har gått på socialen innan jag började plugga och det är ingen hit för dom är stenhårda och gäller det EN månad är det inte värt besväret..

  • Anonym
    Anonym skrev 2009-03-02 12:33:19 följande:
    Jag har redan lånat pengar av andra människor tidigare så jag kan inte låna mer!Jag kan inte hjälpa att min hyra blir dyrare och att elen var dyr nu, jag fick betala ett halvår i förväg på elen!Som jag skrev tidigare så har jag rätt till matpengar om jag inte har någon mat eller pengar till mat för det står i deras lag !"Om man inte kan tillgodose det själv eller nå något annat sätt så har man rätt till bidrag"Samt att studerande får bidrag av socialen i akuta nödfall.Att inte kunna äta på en månad anser jag är ett akut nödfall eftersom annars så dör jag, för man kan inte överleva utan mat!Jag har inte ens smulor att äta, som jag sagt så är min mat slut fr.o.m. idag. Det finns inget kvar att äta efter idag. Jag har t.o.m. snålat och bara ätit middag en gång om dagen så maten skulle räcka innan. Ingen frukost eller lunch.Hur anser du att socialen har rätt att neka mig pengar till mat då?
    Ja men eftersom allt räknas bakåt tre månader så anser soc att du har kunnat tillgodose dina egna behov...
  • Anonym (student)

    fam kaos skrev 2009-03-02 20:20:04 följande:


    Kan bara instämma, just det där med svansen känns igen alltför väl och är så vanlig på Fl. Har själv råkat ut för samma sak och det är så frustrerande. Man skriver en enkel fråga, någon tycker det är fel och förstorar upp händelsen en aning, sen kommer en annan och hänger på och förstorar lite mer och sen växer svansen. Då är det egentligen kört för ts för allt man i det läget skriver är fel, höjer man tonen det minsta är man otrevlig trots att man blivit triggad till det.
    Jag har CSN 7800 + bostadsbidrag 2700 =10500 :)
  • Anonym

    Anonym (C) skrev 2009-03-04 13:11:18 följande:


    Det har jag också varit. Studentlägenheterna är snordyra med sina sjuka hyror... Det händer ibland som student att man inte har pengar över, shit happens. Tror TS kan behöva lite stöd o inte bli så påhoppad som om hon snyltade på de svenska medborgarnas skattepengar. Alla kan vi behöva lite tillfällig hjälp i ett krisläge. Hoppas du klarar dig fläckfritt genom ditt liv och aldrig behöver be om hjälp.
    De flesta studenter festar ganska bra. Det kostar.

    Jag hade råd att spara pengar när jag var student.
    Konstigt att jag hade råd med det och vissa inte ens
    har råd med mat.

    Du behöver inte dra in mitt liv i det hela. Det är inte relevant i den här tråden.
  • Anonym

    Vad är det för utbildningar ni läser där det inte finns tillgång till datorer och internet på skolan?

    Jag har aldrig läst på en skola där det inte finns internet på datorer som man får låna.

    Men visst, klaga på kollektivtrafiken med.
    Eller köp cykel.

Svar på tråden Får soc neka en mat-pengar?