• Anonym

    Får soc neka en mat-pengar?

    Jag har inga pengar till mat för denna månaden. Skickade kontoutdrag och räkningar till socialen samt att de har fått se hur mycket jag får in respektive måste betala denna månaden. Har inga pengar alls kvar till mat.
    Sökte bidrag så jag kunde köpa mat och har bara mat kvar för idag. Fick hem ett mottagarbevis och har varit och hämtat det, där de har nekat mig bidrag till mat.

    Får dem verkligen göra så? Jag kan ju inte överleva utan mat!

  • Svar på tråden Får soc neka en mat-pengar?
  • Anonym (student)

    Jag har pluggat i 5 år och under alla dessa år har jag jobbat jag extra för att få det att gå ihop. Skaffa ett extrajobb som de flesta andra studenter.

    Eller så letar du efter ett billigare boende om du inte har råd med mat. Men du vet att du har rätt till bostadsbidrag om du har hög hyra fast du har csn.

  • theoIsac

    varför delar du inte lägenheten med någon annan? om det är så hög hyra måste det ju åtminstone vara en tvåa.. du verkar se soc som någon slags välgörenhet som bara pyttsar ut pengar till dem som behöver..

  • Tingelingtinga

    TS: din fråga handlar ju om socialtjänsten har rätt att neka dig matpengar.
    Ja, de har den. Man har inte i regel rätt till försörjningsstöd om man har studiemedel.

    De flesta svaren här är OT = out of topic.

    Jag vet inte varför de får vara kvar.

    Du har ju faktiskt inte bett om alla råd som handlar om att sälja bohag, flytta till Linköping, koka gröt eller nudlar  eller dylikt.

  • sasssyy

    se svar #6 där fick TS svar, sen gick TS själv i gång och då började tipsen strömma in, inget fel i det eftersom det ändå håller sig till ämnet då det handlar om att stötta och tipsa TS, för att visa att vi inte är hjärtlösa typer så kom vi med tips åt TS i stället för att kallt bara svara att JA de har rätt till det

    OT betyder förresten OFF topic inte Out of Topic...

  • Tingelingtinga

    Fortfarande gäller --- off topic eller out of topic till trots; att Ts behöver matpengar.
    (Jag är ingen interneträv)

  • sasssyy

    mer än de tips vi ger TS här kan vi som forummedlemmar enl reglerna inte göra. vi får inte erbjuda oss att skänka pengar till henne. Man får helt enkelt läsa igenom vad man skriver under på när man blir medlem.

    Tingelinga för övrigt så undanbeder jag mig privata mail från dig där du ber mig att inte svara i tråden.. jag skriver där jag vill och det gäller för alla medlemmar så länge man inte blivit avstängd

  • Teeeeess

    sen måste jag skriva en sak till. du var ju inte särskilt klok när du tog en lägenhet med så hög hyra när du bara har CSN, det borde man ha räknat ut innan..

    hoppas det löser sig för dig i alla fall!

  • Tingelingtinga

    TS: man måste ju bo. Det är tråkigt men sant att oftast kan man välja boendekostnad först när man har hygglig inkomst. Innan dess får man ta vad man får.
    Har Du glädje av våra svar - spartips med mera?

  • Anonym
    Svar på #189
    vad har man mest glädje av, hjälp just för stunden eller råd om hur man ska klara sig på egen hand framöver?
  • Tingelingtinga

    190:
    Svar,seriöst: eftersom mina inlägg som vänt sig till andra än TS, blir bortplockade som OT (någon anmäler dem?) vänder jag mig endast till TS.

Svar på tråden Får soc neka en mat-pengar?