• Anonym

    Får soc neka en mat-pengar?

    Jag har inga pengar till mat för denna månaden. Skickade kontoutdrag och räkningar till socialen samt att de har fått se hur mycket jag får in respektive måste betala denna månaden. Har inga pengar alls kvar till mat.
    Sökte bidrag så jag kunde köpa mat och har bara mat kvar för idag. Fick hem ett mottagarbevis och har varit och hämtat det, där de har nekat mig bidrag till mat.

    Får dem verkligen göra så? Jag kan ju inte överleva utan mat!

  • Svar på tråden Får soc neka en mat-pengar?
  • hot fuss
    Tingelinga skrev 2009-03-02 20:29:26 följande:
    Korridorsrum? De är ju dyra! Studentboende här är ungefär lika dyrt som vanligt boende. Det finns små studentlägenheter som är dyrare än min egen bostad. Ett inackorderingsrum under 4000 finns inte att få. Ettorna är det långa köer till. Bostadsbidrag för studerande? Var söker man det? Hur mycket är det? Det kan ju vara bra att veta. Jag träffa människor hela dagarna och kan känna att vi nu gått in i en dyrtid där många har svårt att klara kostnadsökningarna. Många går till kyrkan och får en matkasse. Alltid något.
    korridorsrummen här i linköping är iaf bra mkt billigare än lägenheterna många ggr. plus att de ligger nära campus så man slipper busskort o så.

    bostadsbidrag söker man alltid hos försäkringskassan. bara att gå in på fk.se o ladda ner blanketten o skicka in. där kan man även beräkna hur mkt man kan ha rätt till. men det är iaf ngn tusenlapp som lägst typ upp till, som jag o min man har, 3800. då har vi iofs barn o så oxå. samt är 2 studerande. men visst finns det att få.
  • Tingelinga

    Bostadsbidrag: ensamstående studerande utan barn, 18 - 28 år, kan få 1100kr i månaden om man har 0 i inkomst, dvs inget arbete under sommaren samt vid årsskiftet.
    Den inkomsten blir ändå så låg, att den knappast går att leva på.

    Men jag lämnar diskussionen nu. Egentligen ville jag säga: det kostar inget att vara vänlig. Empati är gratis.

  • Tyson 77

    TS: Jag förstår din panik över att inte ha mat för dagen. Jag har varit i samma situation flera gånger...
    Tyvärr så är det som många har sagt tidigare att soc gå tillbaka 3 månader vad gäller dina inkomster... Om de anser att du har fått tillräckligt från CSN så ger de dig inga pengar, tyvärr.
    Har inga råd att komma med, bara att jag hoppas att det löser sig för dig!
    Jag förstår din panikkänsla helt och hållet!
    Det värsta som finns är att veta att man inte har något att äta när man vaknar.

  • sasssyy
    MikPel skrev 2009-03-02 20:31:16 följande:
    Ja det är väl lägenheter med 20 års kötid eller man ska känna någon som känner någon.
    nope.. första handskontrakt botkyrka, etta 40 kvm.

    Vi fick här efter 4 timmars sökande i Göteborg en trea i Brunnsbo för ca 5000 kr /månad.. men man behöver ju inte en trea om man är ensam tex..

    Men för att återgå till pudeln i kärnan.. TS frågade om de kunde neka henne och jag svarade JA.... och pekade på varför de har rätt till det
  • Indianica

    Du har inget swedbank Mastercard då? Studenter kan få mastercard med 10 000 i kredit ifrån Swedbank. Jag skaffade ett sådant just för att kunna köpa lite mat då det kniper rejält. Man ska inte handla massor på det kortet för räkningen kommer ju sedan, men man slipper svälta ihjäl!

  • Indianica
    Anonym skrev 2009-03-02 12:49:09 följande:
    Jag pallar fan inte med detta nu! Jag har betalat allt själv, det är bara den jävla maten jag inte har denna månaden! Men tycker ni att socialen har rätt att neka en person bidrag till mat så visst, låt en person dö(för det är det som händer om man inte får mat!), för socialen ska ju inte hjälpa de behövande alls! Jag har redan skrivit upp paragrafer och lagar, kolla upp dem själva sen. De har inte rätt att neka mig bidrag till mat! Jag sökte fortfarande inte för ELEN! jag sökte för mat, för allt annat har jag betalat själv! Jag har lånat massa pengar innan för jag har behövt det för att kunna leva! Ska jag straffas för att jag är i en jobbig sits just nu? Ska jag gå utan mat för vad? Jag pallar fan inte skriva här! Trodde någon kunde hjälpa mig för jag har sett andra som skrivit här ha fått råd att söka bidrag till mat hos soc tidigare trots att de haft jobb eller liknande. För de får tydligen göra det, men jag har inte rätt till det när jag inte har en krona? Sjukligt hur ni resonerar faktiskt. Riktigt sjukligt och omänskligt! Tack för ingen hjälp alls. Jag kan inte äta och har inga pengar till mat så nu får jag väl helt enkelt gå o vänta tills jag svälter ihjäl!
    Du har tydligen tvingats betala elen ett halvår i förväg...det bästa hade nog varit om du bett om bidrag til elen...det måste varit en saftig räkning? Den borde du försökt dela upp på något vis. Sweeeet jiiiisus...en student kan liksom inte betala räkningar halvårsvis...
  • Tyson 77

    Kan alla sluta hacka på TS?!
    Ni som gör det, har ni någonsin gått hungriga? Och då menar jag på riktigt!
    Att ni har fått/haft panik för att ni vet att kyl/frys/skafferi är tomt och det finns INGENTING mer att äta? Ni har ingen aning om hur ni ska kunna få i er mat nästa dag...?
    När man har snyltat på släktingar och vänner tillräckligt länge, börjar man skämmas. Spelar ingen roll hur dålig ekonomi man har, lite stolthet har man väl rätt att ha, eller?
    När jag var fattig åt jag hos familj och vänner en längre tid men till slut skämdes jag alldeles för mycket.
    Även om det hade blivit så illa att jag hade varit tvungen att äta ur papperskorgar och sova i trappuppgångar, hade jag hellre gjort det än att gå och tigga hos de jag känner. Tyvärr så är det min stolthets fel...
    Har ni någonsin kännt exakt samma panik, eller har ni bara haft "lite dåligt med pengar" och behövt budgetera???

Svar på tråden Får soc neka en mat-pengar?