• Anonym

    Får soc neka en mat-pengar?

    Jag har inga pengar till mat för denna månaden. Skickade kontoutdrag och räkningar till socialen samt att de har fått se hur mycket jag får in respektive måste betala denna månaden. Har inga pengar alls kvar till mat.
    Sökte bidrag så jag kunde köpa mat och har bara mat kvar för idag. Fick hem ett mottagarbevis och har varit och hämtat det, där de har nekat mig bidrag till mat.

    Får dem verkligen göra så? Jag kan ju inte överleva utan mat!

  • Svar på tråden Får soc neka en mat-pengar?
  • Anonym (Studerande)

    Tyson 77: Jag tycker iofs att merparten av de som skrivit här har gett en himla massa bra tips som TS valt att ignorera. Dessutom har de flesta oxå svarat på frågan om soc får göra så. Svaret har blivit ja. Och ts blir arg.

  • Anonym (Tips)

    När jag levde på existensminimum så räknade jag ut mina kostnader på ett år å sen delade jag de på 12 månader och satte in samma summa varje månad på ett räkningskonto. När halvårs räkningarna kom så fanns pengarna på de kontot och jag hade samma summa att leva på varje månad.. skönt att ha koll på allt, helt när man inte har så mycket pengar!

  • MatsAtari

    hot fuss skrev 2009-03-02 20:08:17 följande:


    sen tycker jag folk sagt konstruktiva saker. sök jobb, låna pengar, se över utgifter, byt ner dig ang lägenheten, sälj saker hemma, ät hos familj o vänner. ingen här säger ju ngt för att racka ner på ts. däremot är ts väldigt agressiv själv. vi försöker lugnt o sansat ge råd och förklara att soc inte gjort fel. men ts tar det som att vi är soc o vi tycker hon ska svälta. vilket faktiskt inte är det vi säger...
    Vet inte om de där tipsen känns så konstruktiva.
    Sälj saker hemma? Vad är det du har för grejer hemma som är värt pengar?
    Ät gratis hos vänner? Då lär man bli poppis
    Låna pengar? LOL. Behöver jag ens kommentera det idiotiska i detta?
    Sök jobb? Då måste man snacka till sig någon skum timanställning som passar med studierna.

    Nej, de där kommer aldrig att hålla i långa loppet.
  • nadir
    Svar på #76
    Vad har du för konkreta tips då?
    Det är lätt att såga andras förslag, men kan du inte komma med något eget är det ju ingenting värt?

    Jag har massor av saker att sälja!
    En gammal mobil, tevespel jag inte använder, vårjacka, massa skor, och så vidare.
    Kommer ju inte leda till någon förmögenhet, men det är så att det skulle inbringa tillräckligt mycket för överlevnad fram till nästa lön/studiebidrag.
  • hot fuss
    MatsAtari skrev 2009-03-03 00:08:35 följande:
    hot fuss skrev 2009-03-02 20:08:17 följande: Vet inte om de där tipsen känns så konstruktiva. Sälj saker hemma? Vad är det du har för grejer hemma som är värt pengar? Ät gratis hos vänner? Då lär man bli poppis Låna pengar? LOL. Behöver jag ens kommentera det idiotiska i detta? Sök jobb? Då måste man snacka till sig någon skum timanställning som passar med studierna. Nej, de där kommer aldrig att hålla i långa loppet.
    sälja saker kan man alltid göra. hon sitter ju tex på en dator.
    eller gamla mobiler. eller kameror. eller ev tv-spel.
    eller kurs-litteratur.

    äta hos vänner kan man göra om man har god relation till dem. eller familj för den delen. goda vänner eller familj som vet att man inte har råd med mat erbjuder nog sig gärna. skulle iaf jag göra för en vän i nöd.

    låna pengar av familj är väl det enda man kan göra om man inte har några själv.

    o timanställningar är toppen eftersom man kan anpassa dem själv efter sina studier. man studerar tex aldrig helger. då kan man alltid jobba. o helgjobb ger bra pengar.

    ser inget fel i mina tips alls. men men...
  • MatsAtari
    Svar på #69
    Indianica skrev 2009-03-02 22:15:08 följande:
    Du har inget swedbank Mastercard då? Studenter kan få mastercard med 10 000 i kredit ifrån Swedbank. Jag skaffade ett sådant just för att kunna köpa lite mat då det kniper rejält. Man ska inte handla massor på det kortet för räkningen kommer ju sedan, men man slipper svälta ihjäl!
    Man måste ha fast inkomst på en 150 000kr/år eller tillgångar på deras bank för att få visa.
    För övrigt ligger räntan på de där kreditbeloppen på en 15% så det är inte lysande direkt...
  • MatsAtari

    hot fuss skrev 2009-03-03 00:12:00 följande:


    sälja saker kan man alltid göra. hon sitter ju tex på en dator. eller gamla mobiler. eller kameror. eller ev tv-spel. eller kurs-litteratur. äta hos vänner kan man göra om man har god relation till dem. eller familj för den delen. goda vänner eller familj som vet att man inte har råd med mat erbjuder nog sig gärna. skulle iaf jag göra för en vän i nöd. låna pengar av familj är väl det enda man kan göra om man inte har några själv. o timanställningar är toppen eftersom man kan anpassa dem själv efter sina studier. man studerar tex aldrig helger. då kan man alltid jobba. o helgjobb ger bra pengar. ser inget fel i mina tips alls. men men...
    Ja, andrahandsvärdet på mobiltelefoner är verkligen högt...
    Du kan få köpa min gamla Nokia 3210 om du vill. Inboxa valritt pris...
    Den funkar fint. Enda problemet är kasst ljud som gör att man bör sitta i ett tyst rum innomhus när man pratar samt att laddaren måste sitta i hela tiden.
    TV-spel är också dåligt andrahandsvärde på om de är mer än ett år gamla. Kurslitteratur är däremot ett bra tips, men inget man blir rik på.
    Får man 50% av det man köpt böckerna för får man vara nöjd.
    Timanställning är bra, men oftast ska man ju jobba så att det passar arbetsgivaren, inte en själv.
  • nadir
    Svar på #80
    Som sagt, så att man klarar månaden ut.
    Inte så att man blir ekonomiskt oberoende.
Svar på tråden Får soc neka en mat-pengar?