• Anonym
    Äldre 28 Mar 09:41
    28694 visningar
    23 svar
    23
    28694

    Någon här som äter Mirtazapin?

    Jag har ätit den tills för en vecka sedan. Jag tog från början en hel men fick minska till en halv för jag var så trött konstant. Sedan fick jag svår muntorrhet. Jag vaknade flera gånger per natt och munnen var som en öken. En annan biverkning jag fick var att jag gick upp 18 kg på 5-6 veckor. Det var inte skoj. Jag tar även sertralin. Men nu håller jag på att byta ut medicinerna. Jag ska ta lamotragin istället som är en epilepsi medicin som fungerar bra som humörstabiliserare. Så jag har slutat helt med mirtazapinen och när jag har trappat upp lamotriginen till rätt dos så ska jag även sluta med sertralinen.

  • Anonym
    Äldre 28 Mar 09:45
    #3

    Jag var konstant hungrig och sedan sov jag mycket. Ingen bra kombination att bara äta och sova. Sedan är medicinen käänd för att ha viktuppgång som biverkning.

  • Anonym
    Äldre 28 Mar 10:17
    #6

    Jag åt mirtazapin o drygt en månad. På den tiden gick jag upp 15 kg! Slutade för några månader sedan, men har bara gått ner några kilo. INTE kul. Kombinerade den m fluoxetin, propavan, oxascand och xanor vid behov.

    Jag åt inte mer när jag började med medicinen, gick upp i vikt iaf

  • Anonym
    Äldre 28 Mar 23:31
    #13

    min sambo har ätit mirtazapin i ett år, han har gått upp 30 kg.

  • Anonym
    Äldre 29 Mar 13:43
    #16

    Vill rekomendera Seroquel som tillägg till antidepressiv medicin. Man kan gå upp i vikt av den med men inte som Mirtazapin eller Zyprexa som tillägg till Cymbaltan.
    Jag vet att Mirtazapin och Zyprexa är HELT olika mediciner men ibland prövas de som tillägg nör SSRI/SNRI inte fungerar tillräckligt.
    Seroquel tycker jag är jättebra, jag har inte alls lika mycket ångest och sover bättre på nätterna, dessutom är den godkänd mot depression alldeles nyss.
    Zyprexa och Serequel är väldigt lika men man går inte upp lika mycket i vikt av Serequel.

  • Anonym
    Äldre 26 Apr 20:21
    #20

    Seroquel är väl till för schizofreni.

  • Anonym
    Äldre 13 Sep 15:27
    #22
    hejasverige90000 skrev 2010-09-13 15:17:04 följande:

    Ofta ser jag trådar där själva frågan/frågorna är så oerhört generellt skrivna att försiktighet måste iakttas innan man svarar. I och med att du fått en medicin utskrivet har du naturligtvis också diagnostiserats av en läkare. Dock är det inte alltid så att patienten blivit informerad om vilken diagnos läkaren ansåg patienten lida av, eller så har patienten inte blivit tillräckligt informerad om vad diagnosen i ordets egentliga bemärkelse BETYDER.


    Du, liksom andra som ställer frågor på detta forumet, får gärna nämna era diagnoser, eventuell tidigare sjukdomshistorik, ålder etc istället för att endast skriva ”är den eller den medicinen bra?” samt gärna skriva vilka doser ni ordinerats, eftersom en seriös person inte gärna kan svara på dessa frågor utan att veta bakomliggande faktorer och eller diagnos.


    Generellt sett vill jag säga att Mirtazapin har så många biverkningar att om du fått det utskrivet för depression och/eller ångest i kombination med att du redan har Atarax och att läkaren DESSUTOM föreslår Zyprexa ”on top of” dessa mediciner kanske du skulle uppsöka en annan läkare och se vad denne anser. Många läkare menar väl, men saknar ibland tillräcklig kunskap för att göra korrekt bedömning. Har du provat att besöka en läkare med specialistkompetens inom psykiatri?


    Zyprexa är en mycket stark medicin som ofta ger en del oönskade biverkningar medan Atarax är en ångestdämpade medicin som är utmärkt att ta för de allra flesta om man har sömnproblem eller MILDARE ångest.


    Personligen skulle jag aldrig skriva ut Zyprexa + Mirtazapin + Atarax till en patient som lider av depression/och eller ångest. Det finns betydligt bättre alternativ till dessa mediciner. Dock, som jag initialt skrev, är det svårt att svara på dessa frågor utan att veta TS bakomliggande faktorer och eller diagnos etc.


    Lycka till.


    Antar att du är läkare efter som du skrev att du skulle aldrig skrivaut... Om man har diagnosen depression och har prövat Citalopram. Vad skulle du ordinera då?
Svar på tråden Någon här som äter Mirtazapin?