• MIA SD
    Äldre 31 Mar 18:06
    102280 visningar
    114 svar
    114
    102280

    40 000 i restskatt som tack för att man är Familjehem!!

    Jag vet inte om det är jag som gjort fel eller vad det är som skett!
    Jag o min man har varit familjehem under förra året, mellan feb- dec.
    Under den tiden fick vi pengar för det, en del skattefritt o en del vi skattr för. Samtidigt har jag jobbat ca 70-80% som uska på det lokala sjukhuset!
    Va faan Ska det va så här.. Nu får vi ju betala tillbaka alla pengar vi fått som familjehem. Är det nån mer som upplect det här? Vad kan jag göra förrutom att kontakta vår soc. sekreterare vilket jag gjort..

  • Svar på tråden 40 000 i restskatt som tack för att man är Familjehem!!
  • MIA SD
    Äldre 31 Mar 20:42
    #8

    Det var förskräckligt vad ni var negativa!

    Det fattar jag väl att jag har gjort ngt fel men man kan för faan bli arg ändå!
    Sen nu i efterhand kan jag tycka att soc. kunde ha förberett oss lite bättre..
    Vi var ju ganska upptagna med pojken som kom ramlades in hos oss!!
    Jag kommer ju betala av det som ska betalas skall men faan va ni var oförstående för en med panik...

  • MIA SD
    Äldre 31 Mar 20:45
    #9

    vet bäst83 skrev 2009-03-31 18:17:25 följande:


    MIA SD skrev 2009-03-31 18:12:52 följande:
    Jaha antar att du är en sådan som vill bli struken medhårs och tycker alltid att det är alla andras fel förutom ditt eget.Lycka till med skatteskulden hoppas du sparat undan lite av pengarna och inte konsumerat upp alltning.Vänligen.
    Det är inte mkt pengar man får som familjehem ska du veta!! Kan ju säga att får man en tonåring plötsligt boende hos sig med inte ens ett par kallingar med sig så blir det inte mkt pengar över!!
  • MIA SD
    Äldre 31 Mar 20:55
    #14

    jag har inte gjort några avdrag ännu. Är omkostnads delen den stora delen eller lilla delen av pengarna?
    Usch det låter som jag inte har ngn koll alls men jag har alla papper nånstans men det är lättare att fråga er!!
    Pojken kom verkligen nerdimpandes här.. Soc ringde kl 17 o hade en akut placering o kl 19 var de här..

  • MIA SD
    Äldre 1 Apr 16:04
    #30
    Anonym skrev 2009-04-01 15:10:10 följande:
    Jo, hon gnäller ett flertal ggr om att soc "plötsligt bara kastat in en unge i hennes hem"....... läs själv!Hur kan man jobba 24/7 ???? De allra flesta familjehem har vanliga heltidsjobb vid sidan av sitt familjehemsuppdrag, barnen går i skola/fritids/dagis, alla människor sover väl minst 6 tim per natt.Men det är alltid lätt att överdriva "jobbet" och underdriva "lönen"
    Du verkar inte ha en jäkla suck om vad det handlar om att vara failjehem eller att ha barn överhuvudtaget!! Självklart stod vi med på listan över jourhem eftersom de ringde.. Men att plötsligt få en tonåring som bor hos dig och dessutom med ett trassligt bagage gjord att jag prioterade anda saker än att kolla att mina skattepapper var i ordning.. Det är inte förrän nu när pojken har flyttat som man märker att man faktiskt "jobbar" 24/7!! Även om man inte är fyskiskt med honom hela tiden så tänker man ju konstant på honom, vilket jag tror de flesta begåvade föräldrar håller med om!!
    Dumma dig..
  • MIA SD
    Äldre 1 Apr 18:56
    #37
    Irma77 skrev 2009-04-01 18:03:45 följande:
    Vilket rent skitsnack. Jag jobbar som släkt- familjehem, och det barnet mår 10 ggr bättre just nu hos oss. Sen tror jag att barnet kommer må toppen när mamma blir frisk och kan ta hem sitt barn igen. Men detta gör att detta barn slipper se massa saker som inte är ämnade för barns ögon.Aldrig att du jobbar inom detta. Möjligen som städare på ett socialkontor. Du är inte lite fräck att påstå att TS skulle göra detta för pengarna. Du som jobbar med detta borde väl i så fall veta vad det betalar sig. Och många månader lägger man mer pengar på barnet än bara mat och omkostnadspengar. Inte för att man måste, utan för att man vill, för att man bryr sig om detta barn så enormt.
    TACK!
    Värmer gott!
  • MIA SD
    Äldre 2 Apr 20:20
    #63

    Jag är förvånad vilken reaktion jag skapade me detta inlägg. Det första var skrivet i frustration o rädsla över att ha fått en restskatt som jag inte hade hade förberett mig på.. Visst det är mitt fel jag o jag skyller inte på nån idag. Vet att soc pratade med oss o vi lyssnade helt enkelt inte..

    Det är självklart att jag tycker att pojken blev avdumpad här då allt gick på 2 timmar. Vi har aldrig varit jourhem förrut bara familjehem och då går det ju oftast lugnt o sakta..
    Att mitt ordval retade så många ber jag om ursäkt för.

    Att jag o min man är familjehem handlar om inte pengar men visst hjälper det ekonomin samtidigt som allt blir dyrare: bensinen, kläder, maten, hushållet överhuvudtaget.

    För oss handlar det om ngt större, det sociala arvet som det så fint heter. Vi har inte några egna barn utan ville bara dela med oss av det vi hade.. Så enkelt är det faktiskt...

    Självklart finns det familjer som har gjort det här sysytemet till en lönsam affär, det tror jag aldrig vi kommer undan. Tror dock att det rör sig om de så skallade HBV- hemmen. De är inte SÅ många "vanliga" familjehem som drar in storkovan på detta.

    Tack för allt stöd o förstående!
    DET ÄR DOCK FÖR JÄVLIGT AT NI SOM ÄR SÅ NEGATIVA DRAR ALLA ÖVER EN KAM O HAR SÅ FÖRUTFATTADE MENINGAR OM OSS SOM ÄRLIGT KÄMPAR!

Svar på tråden 40 000 i restskatt som tack för att man är Familjehem!!