• Anonym (Kaffedraken)

    40 000 i restskatt som tack för att man är Familjehem!!

    Jag vet inte om det är jag som gjort fel eller vad det är som skett!
    Jag o min man har varit familjehem under förra året, mellan feb- dec.
    Under den tiden fick vi pengar för det, en del skattefritt o en del vi skattr för. Samtidigt har jag jobbat ca 70-80% som uska på det lokala sjukhuset!
    Va faan Ska det va så här.. Nu får vi ju betala tillbaka alla pengar vi fått som familjehem. Är det nån mer som upplect det här? Vad kan jag göra förrutom att kontakta vår soc. sekreterare vilket jag gjort..

  • Svar på tråden 40 000 i restskatt som tack för att man är Familjehem!!
  • Anonym (Kaffedraken)

    Då måste du arbeta för de föräldrar som inte vill få sina barn placerade. Barnen mår inte bra och har det inte bra innan de blir placerade. Föräldrarna är inte kapabla att ta hand om dem och då mår inte barn bra. Naturligtvis så sätter det sina spår att ha föräldrar som inte lyckas ta hand om dem och det försvinner inte av att de blir placerade. Att försöka få det till att det är familjehemmets fel att barnen mår dåligt är bara patetiskt.


    Anonym skrev 2009-04-01 16:13:57 följande:
    Du behöver inte berätta något för mig angående familjehem då jag arbetar med bland annat detta.Men det sista du skriver stämmer inte alls - "Inget barn som familjehemsplaceras mår bra för då skulle de inte bli placerade."Många barn mår bra INNAN de placeras i familjehem! Därefter mår däremot inget barn bra.
  • Anonym (Kaffedraken)

    OM nu det vore så bra betalt med tanke på det jobb man utför som familjehem är det väldigt förvånande att det finns så få i dag. Socialen kan inte erbjuda hem till alla som behöver. En stor eloge till alla er som tar er an och öppnar era hem för dessa barn.

  • Anonym (Kaffedraken)

    Fast du betalar ju skatt på de pengar du använder till ditt eget boende, kläder till dina egna barn osv.
    Det är väl inte så konstigt egentligen om man betalar skatt på pengar som staten betalar dig för att du ska ta hand om någon annans barn. Det är ju en inkomst som vilken som helst.

    Sen att staten gjort en del skattefritt för att locka fler att bli familjehem, är ju en HELT annan sak.


    annbom skrev 2009-04-01 10:32:38 följande:
    Du är helt ute och cyklar. Man blir inte rik på att vara familjehem. Omkostnadsersättningen är för mat, kläder och hyra och varför ska familjehemmet betala skatt för den delen?
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym skrev 2009-04-01 16:13:57 följande:
    Du behöver inte berätta något för mig angående familjehem då jag arbetar med bland annat detta.Men det sista du skriver stämmer inte alls - "Inget barn som familjehemsplaceras mår bra för då skulle de inte bli placerade."Många barn mår bra INNAN de placeras i familjehem! Därefter mår däremot inget barn bra.
    Vilket rent skitsnack. Jag jobbar som släkt- familjehem, och det barnet mår 10 ggr bättre just nu hos oss. Sen tror jag att barnet kommer må toppen när mamma blir frisk och kan ta hem sitt barn igen. Men detta gör att detta barn slipper se massa saker som inte är ämnade för barns ögon.
    Aldrig att du jobbar inom detta. Möjligen som städare på ett socialkontor. Du är inte lite fräck att påstå att TS skulle göra detta för pengarna. Du som jobbar med detta borde väl i så fall veta vad det betalar sig. Och många månader lägger man mer pengar på barnet än bara mat och omkostnadspengar. Inte för att man måste, utan för att man vill, för att man bryr sig om detta barn så enormt.
  • Anonym (Kaffedraken)
    Irma77 skrev 2009-04-01 18:03:45 följande:
    Vilket rent skitsnack. Jag jobbar som släkt- familjehem, och det barnet mår 10 ggr bättre just nu hos oss. Sen tror jag att barnet kommer må toppen när mamma blir frisk och kan ta hem sitt barn igen. Men detta gör att detta barn slipper se massa saker som inte är ämnade för barns ögon.Aldrig att du jobbar inom detta. Möjligen som städare på ett socialkontor. Du är inte lite fräck att påstå att TS skulle göra detta för pengarna. Du som jobbar med detta borde väl i så fall veta vad det betalar sig. Och många månader lägger man mer pengar på barnet än bara mat och omkostnadspengar. Inte för att man måste, utan för att man vill, för att man bryr sig om detta barn så enormt.
    TACK!
    Värmer gott!
  • Anonym (Kaffedraken)

    TS: Först vill jag bara ge dig en stor eloge för att ni varit familjehem. Jag har själv varit familjehemsplacerad och tackar gudarna för att det finns människor som vill öppna sina hem för barn som av en eller fler anledningar behöver det. För det andra så tycker jag också att det är relativt orimligt att en familj väljer att ta familjehemsuppdrag för att tjäna pengar på det, man tjänar inte mycket pengar OM barnen får de som de behöver (vilket ska kollas upp av socialtjänsten). Då tjänar man INTE mkt pengar utan snarare alltför lite för som många redan har sagt man arbetar 24 h om dygnet. Någon har tidigare skrivit att att familjehem inte jobbar hela tiden de har egna fritidsysselsättningar, andra jobb etc. Ja men herregud precis som när man har egna barn så är även familjehemsbarn en del av familjen och man är "förälder" till dem dygnet om.

    Nu till ts huvudämne i tråden. Mitt familjehem fick också alltid mycket restskatt men lärde sig med åren vilka avdrag etc man fick och skulle göra vilket gjorde att det kunde börja på restskatt 60.000 och gå ner till 5000. SÅ ta hjälp och kolla nu vad ni kan dra av för etc.

    Jag arbetar idag inom socialtjänsten och vet hur svårt det är att rekrytera jourhem, och familjehem vilket också tydliggör att det är inget man tjänar stora pengar på för DÅ kan jag lova er att många många snikna människor skulle visa sitt intresse för att bli familjehem. Så ser ju inte verkligheten ut, snarare tvärtom att man är underbetalda. Samtidigt finns det en vinst i det att det faktiskt är människor som verkligen vill och känner för dessa barn. Verkar som ni ser det så, gud braatt ni finns!

    Stå på dig ts, tråkigt med påhopp i tråden.

  • Anonym (Kaffedraken)

    Varför är alla så fruktansvärt gnälliga mot ts? Ja ja ni är väl så där rediga hela tiden och gör typ aldrig fel.

    Ts förstår att du har ångest inför restskatten. Ville bara säga att vilken klippa du/ni är som har tagit hand om pojken. Det är inte många som kanske hade fixat att helt plötsligt ha en tonåring i familjen.
    Man kan faktiskt inte tänka på allt, hoppas att allt ordnar upp sig för er
    Lycka till

  • Anonym (Kaffedraken)

    Va! 4200kr/månaden Du skojar väl.. Dom som jobbar med att vara familjehem,tjänar runt 30000 kronor i månaden!Det har jag egna erfarenheter av!

  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym skrev 2009-04-02 00:36:39 följande:
    Va! 4200kr/månaden Du skojar väl.. Dom som jobbar med att vara familjehem,tjänar runt 30000 kronor i månaden!Det har jag egna erfarenheter av!
    Vad drömde du sen??????

    Detta stämmer inte alls,det kan jag skriva under på!
  • Anonym (Kaffedraken)

    "helt plötsligt" bara få en pojke inkastat i mitt hem ...."

    Denna kommentaren från TS klingar väldigt illa i mina öron. Snacka om att känna sig ovälkommen som barn.... Hoppas ni inte har sagt så så barnet hört för fy fasen vad illa!!!!
    Om ni står som jour så ska ni vara förberedda ALLTID!! Och inte kalla det att få en unge inkastad i hemmet {#lang_emotions_demon} Ni får fasen betalt för det!!!

Svar på tråden 40 000 i restskatt som tack för att man är Familjehem!!