• MIA SD

    40 000 i restskatt som tack för att man är Familjehem!!

    Jag vet inte om det är jag som gjort fel eller vad det är som skett!
    Jag o min man har varit familjehem under förra året, mellan feb- dec.
    Under den tiden fick vi pengar för det, en del skattefritt o en del vi skattr för. Samtidigt har jag jobbat ca 70-80% som uska på det lokala sjukhuset!
    Va faan Ska det va så här.. Nu får vi ju betala tillbaka alla pengar vi fått som familjehem. Är det nån mer som upplect det här? Vad kan jag göra förrutom att kontakta vår soc. sekreterare vilket jag gjort..

  • Svar på tråden 40 000 i restskatt som tack för att man är Familjehem!!
  • Anonym (fosterbarn)

    TACK TS ! För att de finns sådana som dig /er!!! Det har räddat livet mig och säkert fler.

    Jag kan bara se över min egna situation och familjens när kom till mina fosterföräldrar.
    Mina fosterföräldrar fick ställa upp dygnet runt.
    Jag stack dygnet runt ,när som helst vart som helst. Ville ha de bekräftat att dem tyckte om mig. Jag slog sönder saker och ting för jag var arg, orolig m.m
    Dem fick åka ifrån sina jobb, sitta uppe på nätterna och prata med mig sova hos mig för ja kunde inte sova osv. Ska dem inte få en krona för allt jobb dem gjort dygnet runt. kämpat osv. TACK för att de finns ni som ts!!

  • Turnit

    Vi är också familjehem, och vår soc sa till oss att kolla upp så att det dras rätt skatt. Så att vi inte går på en mina.


    Omkostnaden får man ju dra av, har precis fått förklarat för mig hur jag ska göra det.


     


    .?:*¨¨*:?..?:*¨¨*:?..?:*¨¨*:?..?:*¨¨*:?..?:*¨¨*:?..?:*¨¨*:?.
  • Anonym
    annbom skrev 2009-04-01 16:26:44 följande:
    Då måste du arbeta för de föräldrar som inte vill få sina barn placerade. Barnen mår inte bra och har det inte bra innan de blir placerade. Föräldrarna är inte kapabla att ta hand om dem och då mår inte barn bra. Naturligtvis så sätter det sina spår att ha föräldrar som inte lyckas ta hand om dem och det försvinner inte av att de blir placerade. Att försöka få det till att det är familjehemmets fel att barnen mår dåligt är bara patetiskt.
    Nej, jag menade inte att det är familjehemmets fel att barnen mår dåligt. Jag menar att de barn som inte hade behövts skiljas från sina föräldrar mår dåligt just pga av separationen. Därmed är inte sagt att de har det dåligt i sitt familjehem.

    För visst finns det barn som inte hade behövt placeras i familjehem men som blir placerade iaf - det måste väl även du hålla med om?!
  • Anonym
    Irma77 skrev 2009-04-01 18:03:45 följande:
    Vilket rent skitsnack. Jag jobbar som släkt- familjehem, och det barnet mår 10 ggr bättre just nu hos oss. Sen tror jag att barnet kommer må toppen när mamma blir frisk och kan ta hem sitt barn igen. Men detta gör att detta barn slipper se massa saker som inte är ämnade för barns ögon.Aldrig att du jobbar inom detta. Möjligen som städare på ett socialkontor. Du är inte lite fräck att påstå att TS skulle göra detta för pengarna. Du som jobbar med detta borde väl i så fall veta vad det betalar sig. Och många månader lägger man mer pengar på barnet än bara mat och omkostnadspengar. Inte för att man måste, utan för att man vill, för att man bryr sig om detta barn så enormt.
    Var har jag sagt att ts gör detta för pengar? Hitta inte på egna slutsatser och gör det till mina tack!!
  • Anonym

    Anonym (USCH) skrev 2009-04-02 06:37:37 följande:


    "helt plötsligt" bara få en pojke inkastat i mitt hem ...."Denna kommentaren från TS klingar väldigt illa i mina öron. Snacka om att känna sig ovälkommen som barn.... Hoppas ni inte har sagt så så barnet hört för fy fasen vad illa!!!!Om ni står som jour så ska ni vara förberedda ALLTID!! Och inte kalla det att få en unge inkastad i hemmet  Ni får fasen betalt för det!!!
    Precis!!! Det var just denna inställning som retade upp mig också!!
  • Anonym (fd familjehem.)

    Du ska ju dra av omkostnadsersättningen så klart. Allt är ihopräknat som inkomst, sedan drar du bort det som du fått som omkostnad.

  • Anonym

    Asså vissa famhem gnäller hur lite ni får för att ha barn. E det bara pengarna ni e ute efter?
    Jävla svin asså.
    Jag har då bara varigt med om sjuka famhem då jag varigt placerad och fått flytta rudner som en jävla hund hela livet som ung.
    Inte fasen tjänade hemmen uselt nix dom fick 30 tusen för att ha mig, jag fick fasen inget ting i klädväg eller nått sen när man flyttade lede idioterna lyxliv och köpte massa prylar osv.

  • Anonym

    Varje år denna månad,fick jag oxå betala.Trodde jag.
    Ungefär 8-10.000 kr.Men när jag pratade med skatteverket och sa att jag hade en familjehemsplacering här,så sa de att jag skulle ändra upp siffrorna,byta plats mm.

    Det ska du ochså göra,men ring dom och fråga.
    Sen fick inte jag veta förrän sent på hösten vad jag fick tillbaka,men jag fick tillbaka flera tusen varje år.

  • annbom

    Fast omkostnadsdelen är ju barnets pengar som man använder för att betala mat och kläder med. Varför ska familjehemmet betala skatt på dessa pengar?


    Anonym skrev 2009-04-01 16:43:51 följande:
    Fast du betalar ju skatt på de pengar du använder till ditt eget boende, kläder till dina egna barn osv.Det är väl inte så konstigt egentligen om man betalar skatt på pengar som staten betalar dig för att du ska ta hand om någon annans barn. Det är ju en inkomst som vilken som helst.Sen att staten gjort en del skattefritt för att locka fler att bli familjehem, är ju en HELT annan sak.
  • annbom

    Det är nog du som skojar. Man har inte mer än ca 4200kr/månad och barn. Dina erfarenheter visar att du inte har en aning om vad då pratar om. Pratar du om HBT hem eller?


    Anonym skrev 2009-04-02 00:36:39 följande:
    Va! 4200kr/månaden Du skojar väl.. Dom som jobbar med att vara familjehem,tjänar runt 30000 kronor i månaden!Det har jag egna erfarenheter av!
Svar på tråden 40 000 i restskatt som tack för att man är Familjehem!!