Lasse Kronér polisanmäld för sexuellt utnyttjande
Forum Relationsproblem - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Kulturkrock eller annat? (vården)

  Ons 1 apr 2009 19:50 Läst 4011 gånger Totalt 48 svar
  Anonym (irrit­eraad)
  Visa endast
  Ons 1 apr 2009 19:50

  har ett problem.

  när jag läste omvårdnadsprogrammet gick jag med en filippinsk tjej i övre 30 årsåldern (själv är jag 27 men ser mycket yngre ut)

  När vi hade grupparbete bla ringde hon alltid och kollade upp mig så jag gjorde läxorna osv. mao fruktansvärt jobbig.

  är fastanställd på ett ställe nu (psykiatri) där denna börjat som timvikarie sedan några veckor tillbaka.

  Grejen är att hon behandlar mig som att jag är 10 år ungefär,kollar upp allt jag gör är inte "betrodd" av henne att göra något alls.

  har en person vi jobbar väldigt mycket med som har dygnetruntbevakning av olika skäl.
  Där är det viktigt att hålla det lugnt, MEN så fort jag är därinne och personen är lugn (vilket inte är ofta) måste hon alltid dit och "kolla upp mig" vilket ju stör vår brukare mycket som är känslig.

  har sagt till henne att "jag kan sitta själv, jag larmar om det är något" Vilket hon totalignorerade. Sa till henne TYDLIGT att det beror på vår brukare att om det är lugnt så måste vi försöka att inte springa där för det stör personen och är det något har jag både larm och telefon. Vilket hon struntade i,hon satte sig därinne bara en bit bort och gjorde inget alls (jag och brukaren satt o soffan och kolla film och förökte hålla stämningen lugn utan utbrott)

  Idag skulle vi ut med en och gå, Tjejen körde första biten, så sa jag att jag kunde köra en bit (är en tung person) då envisades hon med att hålla ena handen på rullstolen sa till att " *** jag KAN faktiskt köra själv"...fick säga till 5 gånger,vi kom till en nerförsbacke, rullstolen har ju handbromsar så det är ju inga problem, denne sliter då tag i rullstolen och jag säger till igen "Jag Kan köra själv det finns handbromsar" personen släpper efter kanske 5 minuter.

  När vi strax är hemma säger hon "jag kan köra nu" varpå jag säger att "det är ingen fara JAG kör nu"
  Då säger denne "ja men du är inte van att gå,jag brukar gå här varje dag" (vad nu det har med saken att göra?

  Denne har jobbat på äldreboende i ett halvår, jag har jobbat i 10 år så jag VET hur en rullstol funkar, och där får jag nog och säger åt på skarpen att hon får ge sig,jag kan köra och vad är hennes problem, får givetvis inget svar.

  Efter det pratar jag med kollegorna vilket är helt oförstående, de tycker snarare hon är väldigt "undergiven" och gör exakt som de ber om (kan tillägga att dessa är i samma ålder som vikarien dvs 10-20 år äldre än jag själv)

  En av dem kommer på att det kanske är kulturellt? Att vikarien ser mig som ung och liten och därför "tillrättavisar mig" och tycker att jag skall passas och respektera hennes "order"

  kan det vara så? Hur ses ålderskillnad i Filippinerna? Eller är personen bara dum när det gäller mig?

  (Förövrigt är både chef och kollegor väldigt nöja med mig och mitt sätt att jobba så någon "passning" behöver jag knappast.

  kan någon hjälpa mig att tänka och hur jag skall göra i framtiden? som jag känner nu kommer jag snart att få ett utbrott värre än jag vet inte vad.

 • Anonym (??)
  Visa endast
  Ons 1 apr 2009 20:00 #1

  Min fråga är varför du inte tar upp det här med henne? Berätta hur du känner det?

 • Anonym (irrit­eraad) Trådstartaren
  Visa endast
  Ons 1 apr 2009 20:01 #2

  Anonym (??) skrev 2009-04-01 20:00:10 följande:


  Min fråga är varför du inte tar upp det här med henne? Berätta hur du känner det?
  jag har pratat med henne idag m,en hon svarar inte,kommer att ta detta med chefen också.

  men det var inte det jag riktigt behövde svar på nu utan vad som kan vara en anledning.
 • Anonym (??)
  Visa endast
  Ons 1 apr 2009 20:02 #3

  Eh, okej.

 • Anonym (irrit­eraad) Trådstartaren
  Visa endast
  Ons 1 apr 2009 20:06 #4

  Anonym (??) skrev 2009-04-01 20:02:21 följande:


  Eh, okej.
  ja, det är väl inte så konstigt eftersom hon uppenbarligen har problem med att jobba med mig
 • Ons 1 apr 2009 20:21 #5

  Tror inte det är kulturkrock. Tror helt enkelt att det är rent personligt, ni är två olika typer av personlighet helt enkelt.

 • Anonym (irrit­eraad) Trådstartaren
  Visa endast
  Ons 1 apr 2009 20:23 #6
  Anonym skrev 2009-04-01 20:21:21 följande:
  Tror inte det är kulturkrock. Tror helt enkelt att det är rent personligt, ni är två olika typer av personlighet helt enkelt.
  Mycket möjligt att det är så.
  jag har redan från skoltiden varit trött på att hon typ behandlat mig som att jag var ett barn.
  Att sedan inte ens få köra en rullstol på MIN arbetsplats (en rullstol jag kör i princip varje dag) för henne, man undrar ju vad felet på henne är
 • Ons 1 apr 2009 20:27 #7

  Anonym (irriteraad) skrev 2009-04-01 20:23:41 följande:


  Mycket möjligt att det är så.jag har redan från skoltiden varit trött på att hon typ behandlat mig som att jag var ett barn.Att sedan inte ens få köra en rullstol på MIN arbetsplats (en rullstol jag kör i princip varje dag) för henne, man undrar ju vad felet på henne är
  Ja men ni är olika som person helt enkelt.
  Verkar ju bara som att det är du som har problem med henne, inte dina övriga arbetskamrater?
  I såna fall är frågan är om det är bättre att springa till chefen? Det kan ju se ut som att det är DU som har samrbetsproblem om ingen annan har problem med henne.
  Kanske bättre att lägga energin på att lära sig acceptera att det finns olika sorters personer, så länge hon faktiskt inte gör något egentligt fel.
 • Anonym (irrit­eraad) Trådstartaren
  Visa endast
  Ons 1 apr 2009 20:32 #8
  Anonym skrev 2009-04-01 20:27:36 följande:
  Anonym (irriteraad) skrev 2009-04-01 20:23:41 följande:
  Ja men ni är olika som person helt enkelt.Verkar ju bara som att det är du som har problem med henne, inte dina övriga arbetskamrater?I såna fall är frågan är om det är bättre att springa till chefen? Det kan ju se ut som att det är DU som har samrbetsproblem om ingen annan har problem med henne.Kanske bättre att lägga energin på att lära sig acceptera att det finns olika sorters personer, så länge hon faktiskt inte gör något egentligt fel.
  Alltså för mig får hon vara hur annorlunda hon vill, MEN när nästan hela hennes arbetstid går ut på att kolla upp/tillrättavisa mig konstant undrar man ju vad det är.

  En annan kollega sa att det märktes redan från början idag att hon inte gillade mig, speciellt konstigt är det att hon nästan kryper för de andra som är äldre på jobbet och är nästan övertrevlig, dock har flera börjat undra speciellt med tanke på hur hon mot mig. Ävem om hon inte gör något när de är med så märker de endå mer än vad hon tror.

  jag behandlar henne korrekt och precis som de andra timvikarierna och de tycker jag är väldigt trevlig och tillmötesgående mot dem. har själv varit timivikarie och vet hur man kan bli behandlad därav att jag är väldigt noga med att behandla de timmisar vi har väl så att de känner sig uppskattade, visa att de gör ett bra jobb och att de är önskade.
 • Anonym (hua)
  Visa endast
  Ons 1 apr 2009 20:34 #9

  Förstår att du är sjukt irriterad på denna personen.
  De andra ser henne som undergiven på din arbetsplats, kan det betyda att hon då måste ha någon annan att bossa runt med och det råkar ha blivit du??
  Svårt att säga om det är en kulturkrock. Kan vara så kan lika gärna vara som så att det inte är det.

 • Anonym (irrit­eraad) Trådstartaren
  Visa endast
  Ons 1 apr 2009 21:07 #10

  Anonym (hua) skrev 2009-04-01 20:34:12 följande:


  Förstår att du är sjukt irriterad på denna personen. De andra ser henne som undergiven på din arbetsplats, kan det betyda att hon då måste ha någon annan att bossa runt med och det råkar ha blivit du??Svårt att säga om det är en kulturkrock. Kan vara så kan lika gärna vara som så att det inte är det.
  Pratat lite med kollegor, de få jag pratat med förstår att jag är jätteirriterad. Det handlar inte om att kemin inte stämmer utan att hon faktiskt kränker mig och gör gång på gång.

  vet inte vad hon tror hon vinner på det,hon är beroende av sina timmar och faktiskt blir det ju så att hon kommer att förlora timmar hos oss ju mer hon håller på. Vi är lite olika som ringer in folk bla jag,och jag kan ju säga att jag inte kommer att ringa henne i första hand
Svara i tråden: Kulturkrock eller annat? (vården)
Logga in
Bli medlem
Skapa en ny tråd
Ändra kategori Skriver i kategorin: Känsliga rummet
Svara i tråden...

Innehåll