• tettin­tott
    Äldre 1 Apr 22:16
    5737 visningar
    48 svar
    48
    5737

    Kulturkrock eller annat? (vården)

    Börja med att prata med henne och var övertydlig och se till så hon verkligen förstår. Fungerar det inte efter det så borde du verkligen prata med din chef.

    Iom att hon verkar ha fått för sig att du inte besitter de kunskaper som jobbet kräver så gör ju det att även brukaren kanske börjar tveka tillslut och då kan ju en ganska obehaglig situation uppstå, det kan ju tom bli farligt.
    Eller säg att ni får in en annan brukare som verkligen är känslig för såna situationer, den personen kommer ju bokstavligt talat bli en tickande bomb.

  • tettin­tott
    Äldre 1 Apr 22:41
    #31

    Hon kanske bossar över dem också.

    Egentligen tror jag inte det handlar om kulturkrock utan hon är nog mer osäker på sig själv i sin roll.
    Om det är någon som hon märker hon kan säga till så får det ju henne att må bättre och framstå som mer proffesionell.

    Varför hon hugger mot dig kanske beror på att ni läste tillsammans och hon känner att hon "känner"dig, övrig fast personal verkar hon ha mycket mer respekt för (hon känner ju inte dom på samma sätt).
    Fast det är ju bara spekulationer. Så du borde ju egentligen bara prata med henne, inte ryta eller skälla, utan verkligen prata för det är nog det enda som funkar.

  • tettin­tott
    Äldre 1 Apr 23:03
    #34

    Tror inte hon är så skum egentligen, tror det handlar mer om kasst självförtroende.

    Kan ju dessutom vara något med att hon har det jobbigt hemma och tar ut det på jobbet på nåt sätt (vilket ju är ganska fel) men att hon kanske bara egentligen behöver någon att prata med? *kastar ur sig teorier*

    Och glöm inte.."Det finns ALLIT ett varför!"

  • tettin­tott
    Äldre 1 Apr 23:03
    #35

    Alltid skulle det ju vara..skyller på trötthet

  • tettin­tott
    Äldre 2 Apr 08:27
    #39

    Nej herregud, alltså ska man jobba med människor som har psykiska problem så måste man ju palla trycket själv, det håller jag verkligen med om!

    Dels för brukarnas skull men även för sin egen, så frågan är ju hur länge hon kommer klara av det innan hon själv mår dåligt (eller dåligare).

  • tettin­tott
    Äldre 2 Apr 18:01
    #48

    Kan du inte prata med chefen och dra upp situationer där det skurit sig? Det ligger ju i dennes intresse att allt flyter på på avdelningen. Ev att du och den här tjejen och chefen har ett samtal ihop?

Svar på tråden Kulturkrock eller annat? (vården)